Emil Oldenburg. © ANP/Twitter

Oprichter bitcoin.com verkoopt alles: "Munt is compleet onbruikbaar geworden"

GeldEmil Oldenburg is het beu. De mede-oprichter van bitcoin.com is het geloof in zijn eigen project helemaal kwijt. "De bitcoin is zo goed als onbruikbaar geworden als valuta", klinkt het. De man heeft dan ook al zijn virtuele munten verkocht.

148 reacties

  • Jozef Peeters

    6 jaar geleden
    Voor de onwetende mensen: Dit is de zoveelste gecoördineerde aanval van Bitcoin Cash tegen Bitcoin (core). Dit is puur uit eigenbelang, ze stuwen de prijs naar omhoog en ze beschikken over inside info. Vandaag de listing van Bitcoin Cash op Coinbase, de dag na dit artikel. Er zijn er een aantal weer erg rijk van geworden.
  • Kevin Nelissen

    6 jaar geleden
    @ Patrick lefevre ... ik heb medelijden met u ... mensen die dit echt bezitten gaan dat hier niet verkondigen !!! Mijn ouders hebben 100 keer meer vermogen dan wat jij hier verkondigd , die mensen zijn met andere dingen bezig geloof me ! Sukkel
  • Nico Slommers

    6 jaar geleden
    @Pieter: Voor Bitcoins is de gebruiker zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw wallet / privat key. Het is niet omdat U investeert in veiligheid dat anderen dat ook doen. Bedenk dat Bitcoins in hun begintijd amper iets waarde hadden en de eerste hard drives/ usb sticks nu defect raken. Zelfs de eerste Bitcoins (1.000.000) van de bedenker hebben nu al de 'zombie' status.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    "Bitcoin is onbruikbaar geworden" Inderdaad, wie rekent er nu met ettelijke cijfers na de comma om inkopen te doen. Bitcoin werd vergeleken met de Nederlandse tulpenmanie in de 17de eeuw. Toen kostte een tulpenbol al meer dan een herenhuis aan de Amsterdamse grachten. Als de oprichter er nu uitstapt is een teken om short te gaan op bitcoin en kan je enorme winsten maken als het keldert. Tegen de zomer zal er al veel glans verloren zijn.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Geld is sowieso gebakken lucht of het nu virtueel is of niet. Met bitcoin is het echter zo dat nu ineens iedereen denkt rijk te kunnen worden, voor enkelen is dat zeker het geval, maar als mensen nu massaal gaan cashen dan zullen er velen hun inleg verliezen, maar oplichting is dat toch niet, er is toch niks beloofd!