De Syrische president Assad haalt uit naar VS, Frankrijk, Koerden en Syrische "verraders".
Volledig scherm
De Syrische president Assad haalt uit naar VS, Frankrijk, Koerden en Syrische "verraders". © AFP

Assad haalt uit: "Frankrijk was steunpilaar van terreur in Syrië en heeft niet het recht om over vrede te praten"

De oorlog in Syrië zal pas gedaan zijn als de laatste terroristen zijn gedood, daarbij inbegrepen de door de VS gesteunde "verraders". Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad gezegd na een ontmoeting met de Russische vicepremier Dmitri Rogozin in Damascus. De Syrische leider beschuldigt ook andere Westerse landen - in het bijzonder Frankrijk - hun handen te baden "in Syrisch bloed".

26 reacties

  • Dirk Kindt

    6 jaar geleden
    Ik heb steeds de integriteit van Frankrijk in twijfel getrokken.
  • Mariette De Meyer

    6 jaar geleden
    Hoe komt dat toch dat zovelen de ware toedracht over die gifgas aanvallen en die vermeende vaten bommen niet weten, ik begrijp dat niet. Het is zo gemakkelijk om de waarheid te ontdekken, maar nee liever schelden en/of onzin verkopen.
  • Geert Van de Moortele

    6 jaar geleden
    Dankzij Assad EN Poetin is er géén tweede Libië ontstaan.Welk weldenkend mens kan daar tegen zijn tenzij je aandelen hebt in de pijplijn voor olie en gas die van Saoedie-A. naar Turkije moet lopen.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Natuurlijk hebben de VS altijd een zeer goede redenen om een land binnen te vallen. Ze vinden ze uit! Weet er nog iemand de reden voor de Vietnamoorlog met miljoenen burgerslachtoffers? En Assad is wel democratisch verkozen hee! In tegenstelling tot bv de Leiders van Saudi Arabië waar het grootste deel van de bevolking niet eens een menswaardig bestaan heeft. Maar daar leest ge natuurlijk niets over in onze pers.
  • Eden Kastard

    6 jaar geleden
    Assad heeft gelijk. Ik heb de eer gehad een Syriër te ontmoetten die de oorlog was ontvlucht. Die man vertelde me dat onder Assad het leven zeer goed was in Syrië. Alle geloofsgemeenschappen leefden in vrede met elkaar. Enkel de moslim extremisten hadden het moeilijk. Maar dat snapt het naïeve en blinde westen niet.