door Jeb in Wetenschap  ·  94 Reacties

  • 9
  • 1119x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47 staan eronder

9
51 Jeb

@36
Hoe gestoord kun je zijn.

0
52 von Schnellensinken

@46
En lang leve het fascistisch communisme Kameraad!

0
53 von Schnellensinken

De klimaat branche: Na decennia van propaganda motregen is de jeugd ingestapt met grote plannen voor de aarde. Zie reactie nummer 177 in:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/221194-de-rol-van-de-wetenschap-wordt-gesmoord-door-trump

--zo denk ik er ook over

10
54 Jeb

Het is al lang bekend dat de aarde niet rond de zon draait maar de zon volgt in een spiraalvormige baan en dat de zon op haar/zijn beurt een 'zon' volgt .... etc.

10
55 Proemevla

@50 "...Bleef Trump (en al die andere ego-mannetjes) maar in hun parallele wereldje......"

Een beetje zoals de Inquisiteurs hoopten dat Galileo toch maar vooral bij de Bijbelse versie van ons Zonnestelsel zou blijven.....maar te laat! ....hoewel het nog wel even zal duren voordat de wetenschappers goed beseffen dat zij slechts binnen een beperkte sociaal-politieke laag hun baan hebben beschreven en de lijn van hun geschiedenis gevolgd en feitelijk dankzij een valse representatie zich hebben kunnen manifesteren tegenover het (Amerikaanse) volk dat zich nooit echt aangesproken heeft gevoeld door de verheven imperatieven en dwingende richtsnoeren naar beter milieu, groenere wereld en het ultimatum van de beperking van de CO2 uitstoot....

11
56 CoolMemories

herstel 175

6
57 Jeb

@55 Klopt, precessie van oorzaken op gevolgen....maar ga dat maar eens uitleggen aan de helio-centristen....!

13
58 CoolMemories

en 177 ook

8
59 Jeb

Tjeezus zeg cool en proem gezamenlijk op dit draadje
Dit is voer voor psychologen question

1
60 Rinze

Ik vergeet jeb nog in @60
question

1
61 Rinze

@56 Serieuze vraag: gebruik je een generator voor je reacties? En zo ja, heb je dan een linkje? Fascinerend hoe sterk het lijkt op een inhoudelijke argumentatie, maar toch net niet.

0
62 d6072b01

@61 De gebroeders Jut, Jul en Kul.

4
63 Dian

of de aarde om de zon draait of de zon om de aarde maakt niks uit - alleen is het in geval je het eerste kiest gemakkelijker de bewegingen van de rest van de planeten in hetzelfde coordinaten systeem te beschrijven

11
64 Jeb

@55 En zo is het ook al heel lang bekend dat een atoom , wat ondeelbaar betekent , wel degelijk deelbaar is .

10
65 El Matador

@60 Toch zijn dit wel de mannen die het bij het rechte eind hebben !

14
66 El Matador

@51 een greep:

ARCTIC: Gladyshev et al., 2017 https://link.springer.com/article/10.... Piecuch et al., 2017 http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10... SOUTH OCEAN: Kusahara et al., 2017 http://www.sciencedirect.com/science/... Turney et al., 2017 http://www.clim-past.net/13/231/2017/... Oliva et al., 2017 http://www.sciencedirect.com/science/... Fernandoy et al., 2017 http://www.the-cryosphere-discuss.net... Wang et al. 2017 https://www.nature.com/articles/s4159...

10
67 Jeb

@19 , "in de jaren 70 werd de komst van een nieuwe ijstijd voorspeld. de laatste jaren ging het over de opwarming van de aarde en nu weer over de afkoeling van de aarde."

Verdiep je er eerst eens in.

Wist je bijvoorbeeld dat de laatste ijstijd een rechtstreeks gevolg van global warming was?

Vast niet.

Door global warming smelten de polen. Daardoor stroom er meer koud water de oceanen in, waardoor de koudwatergrens lager (in de zin van breedtegraden) komt te liggen.

In landen met een zee-klimaat, kan het als gevolg van Global Warming dan inderdaad juist kouder worden.


Wat er voor de laatste ijstijd gebeurde: Een gigantisch zoetwatermeer werd ingedamd door een ijswand. Door Global Warming begon die ijswand te smelten totdat ie te zwak was dat giga meer tegen te houden.

Die begaf het dus en daardoor stroomde er een gigantische hoeveelheid ijskoud, zoet water de oceaan in.

Met als gevolg dat de oceaan sterk afkoelde, het water brak werd waardoor ook nog eens de "pompwerking" (Circulaltie van de oceeanstromingen) stagneerde.

En dat was het begin van de laatste ijstijd.


Dus volgend ekeer niet denken dat je tijdens het biertje in de kroeg nuttige informatie krijgt. gewoon even verdiepen in de materie.

0
68 Weet geen naam

ad @67

copy/paste links heeft gefaald -- bug (NK?)

--- als u ze onder de video van dit topic aanklikt is er geen probleem

9
69 Jeb

@51 ,

Aha,, ze waren verstopt onder een knopje.

Maar goed, de eerste link dan op https://www.nature.com/articles/s41598-017-15208-9

"As shown in Fig. 4a, a significant positive correlation between the SCS and autumn temperature was found in 16.6% of the study area, mainly located in the north and central plateau and southwestern margins. We also observed an inverse effect of autumn temperature on SCS, i.e., a small area (1.6%) in the south of Nyainqentanglha Mountains showed negative correlation between SCS and autumn temperature. "

De auteurs erkennen ten eerste al dat in dit specifieke gebied de temperatuur gestegen is (niet in dit citaat, maar eerder in de tekst) en dat er bovendien een correlatie is tussen snow cover start en temperatuur - oftewel, op het moment dat ze zelf praten over een toename in snow cover, erkennen ze dat er ook hogere temperaturen gemeten zijn. Wat natuurlijk geen verrassing is, immers meer neerslag kan heel goed tot meer sneeuw leiden, iets wat bijvoorbeeld ook op Antarctica waargenomen wordt.

Het is dus geen ontkenning van gestegen temperaturen, sterker nog, ze erkennen letterlijk dat dit wellicht de oorzaak is, o.a. aan het einde van de sectie Discussie.

0
70 progressiefliberaal

De link op https://www.clim-past.net/13/231/2017/cp-13-231-2017.pdf dan

Lees vooral paragraaf 3.1 en 3.2 eventjes. Men zegt daar dat de temperatuur steeg tot en met de jaren 1980, en dat hoewel de temperatuur verder niet meer gestegen is, de variatie in de temperatuur wel toe is blijven nemen.

Laat dat nou precies in lijn zijn met voorspellingen rondom klimaatverandering, dat er vaker extremer weer (want daar praat je over als je naar specifieke jaren gaat kijken) zal zijn. Waarom de temperatuur in dit gedeelte van de Pacifische oceaan niet gestegen is? Geen idee, daar laten de auteurs zich verder niet over uit en ze zeggen zeker niet dat er afkoeling of daling van gemiddelde temperatuur over een langere periode te zien is.

Deze studie kijkt voornamelijk naar variatie in temperaturen en de trend daarin.

En nu ga ik de rest van je links niet eens meer bekijken, want je hebt ze zelf ook volgens mij niet gelezen dus waarom zou ik de moeite verder nog doen?

0
71 progressiefliberaal

@65
Ondeelbaar met behoud van chemische eigenschappen. Dat is (in vereenvoudigde vorm) de gangbare definitie.

0
72 W. Anstalt

@65 "...En zo is het ook al heel lang bekend dat een atoom , wat ondeelbaar betekent , wel degelijk deelbaar is ....."

Analoog aan de uitvinding van 'het individu' in de menswetenschappen....maar echter niet meer is dan een historische constructie (Subjekt als empirisch-transcendentaal doublet) binnen de moderne wetenschappelijke épisteme.....maar net zo plotseling zal verdwijnen als zij is verschenen......

11
73 CoolMemories

De bij de video gelinkte onderzoeken zeggen toch echt iets anders... Een kleine greep, sommige onderzoeken achter een betaalmuur heb ik overgeslagen omdat het abstract alleen te weinig informatie geeft.

"Modern cooling and freshening of SPMW cores are revealed due to the increased winter atmospheric circulation over the North Atlantic and decline of the Arctic ice cover."
https://link.springer.com/article/10.1134/S1028334X17100166

Subpolaire wateren koelen dus af vanwege steeds meer SMELTwater afkomstig van de Noordpool. Als het afkoelt, hoe kan er dan meer smeltwater zijn?

"Closed heat budget diagnostics reveal that the SPNA OHC trend reversal is the result of heat advection by midlatitude ocean circulation. Kinematic decompositions reveal that changes in the deep and intermediate vertical overturning circulation cannot account for the trend reversal, but rather ocean heat transports by horizontal gyre circulations render the primary contributions."
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/2017JC012845/full

Sluit wel aan op voorgaand onderzoek lijkt me zo. Meer smeltwater betekent meer advectie en uitwisseling van warmte op verschillende dieptes.

"We show that Faraday/Vernadsky warming trend is an extreme case, circa twice those of the long-term records from other parts of the northern AP. Our results also indicate that the cooling initiated in 1998/1999 has been most significant in the N and NE of the AP and the South Shetland Islands (> 0.5 °C between the two last decades), modest in the Orkney Islands, and absent in the SW of the AP."

De afkoeling is niet alleen lokaal (in het noorden nog wel...), maar heeft ook nauwelijks impact op de stijgende trend voor het hele continent.

"Based on the meteorological data, the TP (Tibetan Plateau) showed an accelerated warming trend after 1998."
https://www.nature.com/articles/s41598-017-15208-9

Ze zeggen gewoon letterlijk dat het warmer is geworden, niet koeler...

Oftewel, vlogger doet aan kersenplukken. Erg populair op YT.

0
74 dani

@75 ,

"Oftewel, vlogger doet aan kersenplukken. Erg populair op YT."

Nou ja, voorlopig is de kabouterdans nog altijd populairder. 1.2 miljoen weergaven al bijna.
Tegenover slechts 1700 voor het kersenpluk-filmpje.

Vergeet ook niet te reageren! https://www.nieuwskoerier.nl/news/220676-breaking-kabouters-bestaan

0
75 progressiefliberaal

Denken dat er geen klimaat verandering plaats vind door de mens is gewoon rot uit dom , en dat heeft niet te maken met neo marxistische bladibladibladibladibliadiblabladibla , maar is gewoon heel erg dom.

3
76 MarcusCole

@76 : Is die klimaatverandering niet te wijten hoofdzakelijk aan geplande slijtage en dat soort dingen, die uiteindelijk onvermijdelijk op allerlei manieren tot milieuvernietiging leiden? Dus uit winstbejag door degenen, die ons in een tredmolen van vaste lasten vastpinnen en zoveel mogelijk beletten, te leven van pensioen, spaargeld e.d.. Want we moeten blijven werken zodat we blijven consumeren, onder andere doordat we bij wet en door wet- en regelgeving gedwongen worden, te consumeren.

8
77 Wendel

Ieder van ons is verdienmodel en human resource tegelijk. Daar hebben wij zelf niet voor gekozen. Toch zijn wij degenen die offers moeten brengen en welke offers dat zijn en wie precies die moeten brengen, wordt bepaald door de vervuilers.

7
78 Wendel

@2
Dit is wel zo'n beetje het domste wat ik ooit gelezen heb.
Er staan dus 'mannetjes" met "emmers heet water" gletsjers te smelten....
Tuurlijk.

3
79 von Schnellensinken

@74

Je hebt natuurlijk gelijk.

Maar denk je dat die halve gare ontkenners het lezen?

Ik vrees van niet.

0
80 MARCUSAURELIUS

@78 Ook zonder wet- en regelgeving moet je werken om te eten. Het gaat allemaal niet vanzelf tenslotte. Maar dat het industrieel-economisch stelsel inmiddels volstrekt disfunctioneel is klopt helemaal.

@80 Ik leef in hoop. Naïef, ik weet het.

1
81 dani

@97

Het kan nog dommer.
Mensen die ons aandeel in de alarmerende opwarming ontkennen.

1
82 MARCUSAURELIUS

@82 "Ignorance may be bliss to the ignorant, but for the rest of us it's a real f***ing pain in the ass."
-- Ricky Gervais

1
83 dani

@22

Apart, toch vertrouw je blind op wetenschap. Je twijfelt alleen aan een consensus als die inhoudt dt je zelf eens verantwoording voor je overconsumptie, vervuiling en verspilling moet nemen.

Maar ja, jij voelt je ook te goed om afval te scheiden bijvoorbeeld.

2
84 Pegasus

@77 Jij wordt bij wet en door wet- en regelgeving gedwongen worden, te consumeren?
Kun je de relevante wet of regel nader specificeren, wendel?

1
85 LanCaster

@78 "welke offers dat zijn en wie precies die moeten brengen, wordt bepaald door de vervuilers."
Dus jij bepaalt dat mede? Of vervuil je helemaal niet?

1
86 LanCaster

We hebben nog steeds maar een planeet , en die planeet heeft wel meer milieu rampen , kometen overleefd , maar er zijn genoeg dieren die uitgeroeid zijn daardoor , het zal niks anders zijn met de mens , als we ons niet aanpassen ...

Dan zal ons het zelfde lot vergaan als de Dinosaurs , en zullen we slechts een reliek zijn wat als een fossiel in de grond beland , en onze steden overgroeid worden met natuur die het terug pakt ...

1
87 MarcusCole

@87

Dat de mens uitsterft door eigen schuld is nog niet het ergste.

Dat ze in haar val misschien alles mee sleurt is dat wel.

1
88 MARCUSAURELIUS

Vooral op het Noordelijk Halfrond koelt het momenteel af?


Mogelijkerwijs heeft youtuber seizoenen ontdekt question

0
89 mightimouse

@88

In dat scenario is reeds voorzien.
Reeds eerdere mensensoorten hebben de toenmalige natuur der planeet verwoest.
Maar de Aarde als levend wezen heeft het steeds weer overleefd.
De huidige mensensoort is wel in staat om de planeet te ontdoen van
alle huidige natuurlijke leven ....maar volgens profeten zal de Aarde deze keer
zelf zorgen voor sloop, opruiming en renovatie waarna weer een nieuwe
(hoger ontwikkelde) mens kan optreden alhier en met de vele nog niet
ontgonnen/ontdekte Universele zaden uit de Aarde aan de verdere veredeling
v/d planeet kan gaan werken.

3
90 m+m = Z

Ha ha zie je wel.

5
91 corretje

@91

Wist je dat ook al. question

1
92 MARCUSAURELIUS

@90 ...de Aarde als levend wezen...levende wezens kunnen zich per definitie voortplanten - is een steen met bacterieen erop een levend wezen? Neen

2
93 Jeb

Dames en heren, was dit niet een lekker stuk rood vlees in de arena?

2
94 Jeb

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Als er één schaap over de dam is ...== NOS Nieuws•Zaterdag 16 september 2023, 15:09Moskeeën zien meer jonge bekeerlingen en islam...

zojuist geplaatst door Slavink

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@92 Grappig dat jij je aangesproken voelt als we het hier over "dat stupide volk" hebben. ...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

87 kun je je aanname niet eesn voor ons meten ...? 😶...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

spookrijder
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@88 Hij is terug op aarde en hij heet Geert. 😉...

3 minuten geleden geplaatst door spookrijder

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@90 Nee die zijn er niet. Ik liet me een beetje meeslepen in woord herhaling. Komt door een docu die ik over moslima's heb gezien die aan de i...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Knipt hij nou ook gaten in zijn djellaabaa? Ik hoop dat hij dat dan boven zijn knieën doet ... ✂ ✂https://www.rtl.nl/rtl-boulevard/vid...

3 minuten geleden geplaatst door Slavink

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@19 @20Ook leuk zijn de Nasa filmpjes waar ze zelf aparte uitspraken doen, zoals "voordat we mensen verder dan een lage baan om de aarde bre...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@88 Ik denk van halal voedsel ...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@87 Ja, zoiets kan hard gaan. Maar niemand kan voorspellen hoe snel het gaat....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Panda SexIndian Desi Bhabi Porn VideosSeduced By DadBackroomcastingcouch BriannaLateks PornTwo Handed BlowjobsNude Handsome MenKarelyruiz PornAshley Tervort LeakResmasexAsian Sleeping PornTriceratops Sexual PositionPorn Shoger DadyBeautiful Teenage NudesSuzzanne Summers NudeNicki Minaj Nude PicsWww Priya Rai ComAlyson BathNarito Porn ComicsAlmost Caught PornhubMia MalkoaOlder Lady PornFreeporn PictDouble Penertration PornAfrican PenisXxx Movie Hindi MeVillage First Night VideoCartoon Ki Blue FilmBhabhi SxMonsters Cocks PornTipos De BoquetesPeladas TiktokAmrapali Dubey SexyNora Fawn NudeSex Com Sunny LeoneXxxii BideoSharon White Dp XxxBbw Enony PornPretiest Porn StarsPorn AnimeMilfmassageOfchloerose NudeBrianna Beach StepmomYoung PornaOne Piece Kalifa HentaiKorean Adult Web SeriesBrunette BlowjobsChatterbate ComJoeysfeetgirlsVagaina PicsTranz IndiaKatrina Jade XnxxCartoon XxxxMassage Girl FuckHairy Milf PussyFat Black PusstTyler Wisby OnlyfansPorono MShemale StrokersPeople DoingsexAccidentpornAutofelatioAlinity TitsCat Woman R34Xxx BangliMilky Sex VideosIndian Wife Sharing SexPrivate Society Sex VideoSacred Games PornBdsm Slave TrainSexo Amador NovinhaErica Mena NakedIndian Sister XnxxBlue Film Video DesiMatio PornHindi Porn VediosHentaisharingGina Torres NudeTweerking PornNude Scence In MovieLuna Star Full VideosOld Je ComYeah Sex VideoTamil Shemale SexTushy Com DownloadKorina Kova'sSex Doctor SexAll Telugu Sex VideosHansika Bathroom VideoBhabhixxxvideoIndian Maid Sex ComEmily Browning NakedFantacias SexsualesDino Sex HdSensual Love MakingIdeal MilfShoolifter PornRedtube And PornHampster X PornSxe Xxx VideoMandingo Mia MalkovaBokep PramugariXbidwoX X X X X DownloadMalappuramsexEva Lovia Double PenetrationPornos FullKannada Ramya Sex VideoRocco Siffredi PornPorn Hd GirlfriendGina Valentina DpNhentStripchat Guysسكس 2022Danni2427Black On BlondsSexwifeEmmanuelle LondonAsleeppornCycling PornWww Telugu Hot Sex ComVixen CimNude Teen PhotosWww Pasion Hd ComMashou No NieChloe DifattaViolet Myers Porn VideosStepdaughter NudeAsseating LesbiansGirls UndressingHuge Black PenisesReddit PaagAfult StoriesAfrican Women NakedMim SexDesy XnxxJee Karda Sex SceneChodaiBlue Picture BhejoComic XxxMasha BjPorn Men MoaningPhub Most ViewedDead Island PornBangladeshi New SexvideoEbony Mature PornLage Porn TubeAmina AllureBbw Double PenetrationCumguzzler