Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Petitie voor hond Uscko al meer dan 50.000 keer ondertekend

BinnenlandHet ziet er niet goed uit voor Uscko, de jonge Mechelse herder die vrijdag 12 kinderen beet op een speelplaats in Paal. Op bevel van de politie werd hij opgehaald door een asiel, waar een expert het dier zal onderzoeken en zal bepalen of hij afgemaakt moet worden. Zijn baasje hoopt hem alvast terug te krijgen, en daar krijgt hij veel steun in: een petitie voor Uscko werd al meer dan 50.000 keer ondertekend.

250 reacties

  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Zou bij allen die hier blij zijn eens willen zien als het jullie kind was die ferm werd gebeten..!Jullie zouden héél anders redeneren..!Maarja..zolang jullie maar geen last ondervinden..
  • Jeanny Verhoeven

    6 jaar geleden
    Prachtig dat dier verdient het te blijven leven. Een mens doet ergere dingen en wordt daar voor bijna niet gestraft.
  • Achiel van den Broeck

    6 jaar geleden
    Als een hond bijt dan hebt ge het meest al zelf gezocht
  • Jetti Coppen

    6 jaar geleden
    Zijn al die 50.000 mensen vol compassie voor één hond ook vegetariër of veganist? Ik word ziek van die hypocrisie. Eén hond een spuitje geven, oooh en het land staat op zijn kop. Maar straks zitten jullie je allemaal weer vol te duwen met dode dieren tijdens het kerstmaal...
  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Geef de jonge hond alstublieft een 2de kans,!!
  1. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    19

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    55

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.