Ga naar Content

Bejaarde man overvallen in Haarlem: "Ze gooiden hem gelijk op de grond"

HAARLEM Bij een brute woningoverval in Haarlem is gisteravond een 83-jarige man tegen de grond gewerkt. Drie mannen drongen het huis aan het Ankaraplantsoen binnen, gooiden de bewoner op de grond en haalden de hele woning overhoop.

De bejaarde man is erg geschrokken van de overval, maar hij raakte niet gewond. Een buurvrouw ving de man direct na het incident op. "Mijn man deed open en daar stond de buurman voor de deur: 'Help, help, ik ben net in mijn huis overvallen door drie personen'", beschrijft buurvrouw Ria. "Hij was zo bang dat we de voordeur op slot moesten doen, want hij was helemaal overstuur."

Lees ook: Drietal overvalt woning in Haarlem 

"Ze hadden bij hem aangebeld en gooiden hem gelijk op de grond, direct een voet op de borst", gaat Ria verder. "Hij was helemaal van slag." De daders vluchtten in een blauwe personenauto. Het gaat om drie blanke mannen. Er zou voor zeker 1.000 euro aan contant geld zijn buitgemaakt bij de overval. Aanvankelijk hadden de overvallers ook het horloge van de man te pakken, maar toen hij aangaf dat hij die ooit van zijn vrouw had gekregen, mocht hij deze houden.

Foto: Inter Visual Studio