Aanklager Robert Mueller bij het Capitool in Washington
NOS NieuwsAangepast

Kamp Trump: aanklager Mueller kreeg duizenden e-mails onrechtmatig

De organisatie Trump for America beschuldigt speciaal aanklager Robert Mueller ervan dat hij op onwettige wijze tienduizenden e-mails in handen heeft gekregen voor zijn onderzoek naar Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen.

De e-mails zijn verstuurd door het transitieteam van Donald Trump. Dat team van dertien mensen bereidde het presidentschap van Trump en diens intrek in het Witte Huis voor.

Mueller kreeg de e-mails van het overheidsagentschap General Services Administration (GSA). De advocaat van de organisatie Trump for America doet in een brief aan het Congres zijn beklag over het doorsturen van de e-mails. Volgens hem was het besluit van de GSA onwettig, omdat de e-mails particulier bezit waren en geen overheidsbezit.

Woordvoerders van zowel aanklager Mueller als de GSA zeggen dat er niets onwettigs is aan het beschikbaar stellen van de e-mails. De FBI had om het materiaal gevraagd, om na te gaan of leden van het overgangsteam van Trump contact hebben gehad met Russische functionarissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl