Het rusthuis WZC De Zathe in Nieuwpoort.
Volledig scherm
Het rusthuis WZC De Zathe in Nieuwpoort. © VTM Nieuws

Zorginspectie vernietigend voor rusthuis Nieuwpoort: "Wansmakelijke grap met jonge collega"

Een nieuw rapport van de Zorginspectie is vernietigend voor de hoofdverpleegkundige van WZC De Zathe in Nieuwpoort en diens collega na de mensonterende toestanden in oktober, die eerder al in het nieuws kwamen. "We hebben al stappen ondernomen en zullen dat verder doen", zegt OCMW-voorzitter Frans Lefevre (CD&V).

106 reacties

  • Ludo Bruggeman

    6 jaar geleden
    Eindelijk kan ook eens positieve reacties lezen. Alleen mensen wat jullie vragen het ontslag van die onbekwame nietsnutten zal niet gaan. Vermits deze sector te kampen heeft om personeel aan te werven vermits er onvoldoende op de arbeidsmarkt zijn.
  • censor

    6 jaar geleden
    Resultaat van verziekte toestanden, buitensporig macho gedrag van hoofdverpleegkundige....zo rap mogelijk op straat zetten ...hopelijk is hij dan geleerd.Sommigen hebben totaal geen greintje sociaal inzicht. En iemand belachelijk maken ten koste van algemene hilariteit...en iedereen die erbij stond een flinke uitbrander of ontslag. Die feiten zijn erg.
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Het hele bestuur eruit donderen en bekwame aanstellen, zonder vriendjesdiensten.
  • marijke deruyck

    6 jaar geleden
    Aan de basis van dit soort wangedrag, het gepest van een hiërarchisch hogergeplaatste, ligt het gebrek aan opvoeding, dat nu eenmaal door de maatschappij zelf veroorzaakt wordt : men moet alsmaar meer toelaten of men is niet tolerant genoeg, men moet alsmaar meer door de vingers zien want kinderen zijn o zo kwetsbaar,... het resultaat is dat er geen greintje respect overblijft voor normen, waarden, mensen,...
  • Dhondt Geert

    6 jaar geleden
    Het zijn niet alleen de rusthuizen,ook bij de mutualiteiten gaat het van kwaad naar erger.Bij hun juridische dienst zitten gewetensloze personen die enkel op het pluimen van invaliden en zieken uit zijn,en wee als je iets in vraag durft te stellen.