Hulp voor mensen met schulden.
Volledig scherm
Hulp voor mensen met schulden. © ANP Koen Suyk

Gemeentelijke kredietbanken rekenen torenhoge rentes voor burgers in nood

Gemeentelijke kredietbanken hanteren torenhoge tarieven voor leningen die zijn bedoeld voor mensen met financiële problemen. In 132 Nederlandse gemeenten moeten mensen rentes tussen de 12 en 14 procent betalen voor sociale kredieten. Ook lopen de tarieven tussen verschillende gemeenten sterk uiteen.

  1. Reacties op probleemloos naast asielzoekerscentrum wonen: ‘Misschien brengt het haatzaaiers op andere gedachten’
    15

    Reacties op probleem­loos naast asielzoe­kers­cen­trum wonen: ‘Misschien brengt het haatzaai­ers op andere gedachten’

    ‘Wat de asielzoekers betreft, hoop ik dat we geen ervaringsdeskundigen hoeven te worden om ze te begrijpen. De ervaring van Godfried ten Barge laat ons zien hoe goed het kan’ en ‘Een groep die denkt de wijsheid in pacht te hebben. Wat een laffe manier om Lenny Kuhr als doelwit te gebruiken. Ze kunnen beter in opstand komen tegen Hamas’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 28 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. Inflatie merk je ook op de camping en je betaalt steeds vaker voor energieverbruik
    PREMIUM
    7 trends

    Inflatie merk je ook op de camping en je betaalt steeds vaker voor energiever­bruik

    Tent, slaapmat en slaapzak mogen weer van zolder, want het paasweekeinde is voor veel Nederlanders het startsein voor het kampeerseizoen. Welke tent schaffen we dit jaar aan, is er nog plek en wat gaat het kosten? Experts praten je bij over 7 opvallende ontwikkelingen op de camping. ,,Het interieur van caravans en campers wordt steeds luxer. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de toename van het aantal airco’s.”