De tien maanden jonge Mechelse herder met z'n baasje, vlak voor de hond naar de dierenopvang gevoerd werd.
Volledig scherm
PREMIUM
De tien maanden jonge Mechelse herder met z'n baasje, vlak voor de hond naar de dierenopvang gevoerd werd. © Mine Dalemans

Afscheid van hond die twaalf kindjes beet: "Uscko wilde alleen spelen"

"Verschrikkelijk." Jeffrey Rienckens (25) uit Paal zit in zak en as nadat zijn jonge Mechelse herder Uscko ontsnapte en op een speelplaats 12 kinderen beet. "Hopelijk ben ik hem niet voorgoed kwijt."

336 reacties

  • frans vereken

    6 jaar geleden
    Ene met een muilkorf kan zich NIET verdedigen tegen loslopende honden (dat wil je als baasje niet meemaken!). Vroeger werd een kind gebeten, werd verzorgd en de kous WAS AF. Ik ben als kind genoeg gebeten en heb er niets van TRAUMA? aan overgehouden. AUB zeg!
  • schipperke schip

    6 jaar geleden
    Mechelaars zijn gekweekt om op karakter te bijten. Ik ken een paar eigenaars die al serieus zijn toegetakeld door hun eigen mechelaar. Het zijn geen knuffel familiehonden, men mag geen enkel risico nemen. Muilkorf, degelijke omheining en continue controle hebben ze nodig.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    12 kinderen gewond!? Dat beest is een moordmachine! De baas was onverantwoord bezig. De school en leiding deugde niet. Gelukkig waren al die mensen erbij toen het gebeurde en hebben ze daarom zo’n objectieve mening over wat er precies is gebeurd. Denk toch eens na voordat je al die onzin post!
  • Guy Bevers

    6 jaar geleden
    12 kinderen !!! Komt niet meer goed met die hond !!!
  • Wiske Schoeters

    6 jaar geleden
    Een hond ontsnapt uit zijn tuin, en dat is blijkbaar de schuld van de leerkrachten. De hond is jong en speels en mag doen wat hij wil, bijten inclusief. De kinderen zijn jong en speels maar moeten wel braaf zijn en zijn dus schuldig aan alles. Wat een redenering hier... De wereld op zijn kop. Er is maar 1 schuldige: de eigenaar van de hond die ervoor had moeten zorgen dat die niet kon ontsnappen.
  1. PREMIUM

    Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

    Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)
  2. Zonnepanelen met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkooptechniek?
    Livios

    Zonnepane­len met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkoop­tech­niek?

    Solar Solutions Group - AEG’s leverancier van zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen - pakte onlangs uit met een nieuw model van zonnepanelen. Niet zozeer het paneel zelf sprong in het oog, maar wel de garantie van 40 jaar die eraan vasthangt. Maar betekent dat ook dat de zonnepanelen daadwerkelijk beter zijn? Of is de garantie eerder een marketingstrategie om de verkoop aan te zwengelen? Bouwsite Livios zoekt uit wat de regels rond garanties zijn.