Politiek
  • 9
Mourad Taimounti, de lijsttrekker van Denk in Amsterdam, verwacht bij de gemeenteraadsverkiezingen zeker vijf zetels te gaan halen. 'Wij gaan nadrukkelijk zorgen voor de mensen die de afgelopen twintig jaar niet gehoord zijn', aldus Taimounti vanavond in AT5's Park Politiek. ...

ongeveer 1 jaar geleden door ontken

REAGEER MET EEN EMOJI
1
20
1
1
4

Hoe je er ook over Denk(t), reken maar erop dat ze veel zetels zullen scoren en niet alleen in Amsterdam.

101 Bart Boudewijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Bart Boudewijn
2
Meld

Vroegher hadden wij hier op NK onze beruchte Doortjebont.

Zij voerde immer aan: "zuivere Nederlanders bestaan niet want sinds...." (weet ik hoelang terug) "... is Nederland een land van immigranten."

Dit klopt, kijk (bijvoorbeeld) maar naar de geschiedenis van de Leidse universiteit.

Maar ......... al deze immigranten, gezien vanuit de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw, de tachtigjarige oorlog, de Franse overheersing en later, hebben het Nederlandsche volk gesmeed, gemaakt tot wat het nu is met een duidelijke Nederlandse mentaliteit en (hopelijk) trots.

Een ieder welke in de Lage Landen kwam wonen en werken paste zich aan aan het "geheel", nam het multiculturele Nederlanderschap aan. Was en voelde zich geen buitenstaander maar nam deel aan de maatschappij en verenigde zich uiteindelijk tot een koninkrijk, het Koninkrijk der Nederlanden.

De enige bevolkingsgroep welke hier problemen mee schijnt te hebben zijn hedendaagse volgelingen der Islam, met name Marokkanen en Turken. Zij wensen simpelweg niet te integreren, willen zien dat Nederland hun gewoontes en gebruiken overneemt.
Integratie betekent dat men open staat voor dat wat het gastland weet te bieden. Waarbij "nieuwkomers" overigens ook bij kunnen en mogen dragen aan de groei van onze trotse Nederlandse natie.

Voor de "derde en vierde" generatie Marokkanen zou dit toch totaal geen probleem dienen te zijn. Maar neen, zij voelen zich "steeds minder thuis in Nederland".
Vreemd, want "zij" hebben hier vrijheid van godsdienst, Nederland houdt rekening met het "suikerfeest", "ramadan" en meer van dit soort zaken, men kan en mag hier zijn moskee bouwen en zelfs eigen onderwijsinstellingen inrichten. (Of ik het hiermee eens ben is een tweede maar men mag en kan het, bij wet geregeld.)

En dan nog "voelt men zich steeds minder thuis in Nederland".

Ja, als men schreeuwt, eist, sart en dramt komt er een "verzet" op gang een verzet van de in oorsprong multiculti Nederlanders welke zich wel thuis voelen in Nederland dit is pure logica.

Ooit heb ik mogen leren dat als je kritiek hebt (op wat dan ook) je tevens een alternatief dient te onderbouwen. (Niet ik ben tegen windenergie maar tevens aangeven waarom, onderbouwd, je tegen windenergie bent.)

Laat die derde of vierde generatie (in dit geval Marokkanen) eerst maar eens aangeven waarom ze zich steeds minder thuis voelen in Nederland en dan niet komen met de drogreden "discriminatie" of "rassenhaat". (Nooit gedacht dat Marokkanen een "ras" zijn.)

Kom met argumenten en dan is discussie mogelijk, Nederland bekent om zijn "poldermodellen" kan "iets" met gedegen argumenten.
Maar het dient wel van twee kanten te komen, dus ook uit de Marokkaanse gemeenschap.
Groei is tweerichtingsverkeer, acceptatie eveneens.

De Nederlandse mentaliteit is voor een groot deel: "Doen maar gewoon dan doe je gek genoeg......."

Een partij als "DENK" wil acceptatie van segregatie en dit laatste gaat mij nu net een "Nederlandsche klomp" te ver.

102 Bezorgde Europeaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Bezorgde Europeaan
1
Meld

HA HA HA HA !

103 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
2
Meld

Ja, de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Ze 'haten' elkaar en hebben helemaal niets gemeen, behalve 1 overheersend ding, hun religie. En misschien nog hun afkeer van de autochtone Nederlanders en hun sterke voorliefde en nationalisme m.b.t. het 'droomland' van herkomst.
Dus wat ik eigenlijk al jaren had verwacht gaan ze dus nu doen, zich verzamelen onder de paraplu van de islam.

104 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
2
Meld

@101

Over 20 jaar herken je Nederland niet meer.

105 Malinois    
ongeveer 1 jaar geleden door Malinois
1
Meld

Nou DENK, doe je best maar eens....
Dan kunnen we Opsporing Verzocht binnenkort van de buis halen.
(mijn vrouw vraagt waarom ik zo in m'n eentje aan het lachen ben).

106 Kipzonderkop    
ongeveer 1 jaar geleden door Kipzonderkop
1
Meld

@105
Op een steeds groter wordend aantal plekken, nu al niet meer!

107 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
2
Meld

Marokkaanse jongeren waar onder homohaters behoren gene zetel te hebben in de Gemeenten.Ik sol beslist op DENK stemmen da te vriendje zint van alle Turken Marokkanen waar onder ook nog de islam en moslims vallen, en ook nog de meeste geweld van uit gaan tegen Nederlandse burgers.

108 Gunther    
ongeveer 1 jaar geleden door Gunther
2
Meld

Marokkaanse jongeren waar onder homohaters behoren gene zetel te hebben in de Gemeenten.Ik sol beslist NIET op DENK stemmen da te goed vriendje zint met Turken Marokkanen de islam en de moslims, waar ook nog de meeste geweld van uit gaan tegen Nederlandse burger.

109 Gunther    
ongeveer 1 jaar geleden door Gunther
1
Meld

Succes daar in Amsterdam. Blij dat ik er niet woon.

110 Arista    
ongeveer 1 jaar geleden door Arista
1
Meld

Geen enkele autochtoon heeft zoveel voordeeltjes gehad als Marokkanen hier in Nederland krijgen. Het is in Kuzi's belang dat het niet goed gaat met Marokkanen en Turken en dat ze niet integreren, dan kan hij hun belangen blijven behartigen. Sinds het bestaan van DENK holt de integratie achteruit.

111 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
0
Meld

@ll

ben een beetje klaar met 'discriminatie'
ja...in 't verleden is het verkeerd gelopen

in het nu loop ik met een hond, waarbij 'men' aan de kant gaat
geen kangal maar zoiets...

ik mag dus alles zeggen en doen als vrouw

112 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

Nederland heeft het nog steeds zwaar te verduren door lichtgetint tuig en lichtgetinte uitkeringstrekkers.

113 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
0
Meld

@113

vergeet de wit/blanken niet Soare...met of zonder uitkering

weet zelf niet wie de grootste 'pleurislijers' zijn
zonder of met beleggingen...

hoe denkt U daar over?

114 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
2
Meld

Die lijsttrekker bedoeld die figuren die nu meisje met een moslim achtergrond voor hoeren uitmaken omdat zij zich te westers gedragen ?
Die figuren ?
Laat hij ze alsjeblieft opsluiten en de sleutel weggooien .
Ps de kinderbijslag terug halen bij de ouders wegens het oneigenlijk gebruik van die kinderbijslag , nl voor vakantie naar het thuisland ipv voor de opvoeding van zo`n huftertje , of zouden zij al vroeg ingezien hebben dat het sowieso weggegooid geld was ?

115 agent 357    
ongeveer 1 jaar geleden door agent 357
0
Meld

@70

U schrijft: Dat geloof ik ook. Ik vind het zó jammer dat een stelletje raddraaiers ervoor zorgen dat een hele groep in een kwaad daglicht worden gesteld. En ik vind het vooral jammer dat er veel mensen niet verder kijken dan hun neus lang is en denken dat elke Marokkaan (of moslim) een crimineel is. Man man wat ben je dàn kortzichtig.

Waarom worden deze jongens niet vanaf hun geboorte opgevoed naar Nederlandse maatstaven: u weet wel: respect voor anderen, voor ouderen, voor vrouwen?

Als het nu in de 3e en 4e generatie veel en veel slechter gaat dan de eerste generatie, als die ouders nog stééds hun zonen opvoeden alsof allah zelf het licht in hun heeft aangestoken, als die zonen, volgens hun ouders nooit gestraft mogen worden, want ze doen niets verkeerd. Als die ouders door blijven gaan (en de imams) om 'ongelovigen' als doodsdoel te verklaren, dan vindt u óns kortzichtig?

Kunt u uw moslims aanhangers/vrienden/vriendinnen niet eens duidelijk maken dat het er om gaat dat de moslim gemeenschap deze idiote jongeren/mannen eens hard aan te pakken, en niet, zoals ik gemerkt heb, dat de hele familie en vriendenkring geniet van hun buiten door stelen, drugs verkopen etc.

Als er eens verteld wordt dat meisjes en vrouwen gewoon mensen zijn net als zij en dat zij evenveel rechten en plichten hebben als mannen (alhoewel de enige plicht bij moslims lijkt te zijn dat zij hun zussen, dochters en vrouwen onder de knoet houden) , de rechten eisen zij wel op in Nederland.

Kortom , zij hebben besloten dat zij zielig zijn, zij hebben besloten dat de rechterlijke macht van ongelovigen totaal niet klopt, zij hebben besloten dat zij álles maar dan ook álles wat in Nederland 'vergrijpen' zijn wél mogen doen, want wat ongelovigen stellen raakt hen niet.

Ga niet tegen Nederlanders in, die zeggen en kunnen bewijzen dat een heel groot deel van de moslims die in Nederland wonen, gewoon crimineel bezig zijn. Begin eerst eens de moslim organisaties, groepen, ouders te vertellen, dat willen zij dat hun kinderen hier gezellig kunnen wonen, ze eerst opgevoed moeten worden.

116 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
0
Meld

Een schurkenpartij die opkomt voor marokkanen? Zijn ze helemáál van de pot gerukt?

117 Jan met de korte achterlul    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achterlul
1
Meld

@117
"Een schurkenpartij die opkomt voor marokkanen? Zijn ze helemáál van de pot gerukt?"

Maar dan nu de grote vraag. Zijn die DENKschurken nu echt zo begaan met het lot van de Marokkanen of is het een gevalletjes van de grote vraag (speciaal in Amsterdam) en dan nu het aanbod wat hier in gaat komen in Amsterdam? Gerrit Zalm zou zeggen dat het een soort van marktwerking is wanneer er een gegeven verhouding bestaat tussen vraag en aanbod.

118 rebo    
ongeveer 1 jaar geleden door rebo
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederland wordt voller, armer en islamitische...
Als partijen als D66 en GroenLinks hun zin kr...

1 dag geleden door Kiki

Vanaf volgend schooljaar ook gratis vaccin te...
Vlaanderen trekt extra geld uit om vaccins aa...

1 dag geleden door kwatta

Wij zijn geen racisten. Maar het volk is boos...
Deze maand ontstond in België politieke chaos...

22 uur geleden door chouffleur

Mars tegen Marrakesh: Eigen volk eerst
Volgens de Belgische politie hebben 5500 mens...

1 dag geleden door AD

Melania Trump vreest voor Donalds gezondheid...
Melania Trump maakt zich zorgen over de stres...

1 dag geleden door Denisova


ADVERTENTIE


Laatste reacties
DikkeTor
Thomas Acda: liever legale xtc dan dood kind...
Liever geen kind hebben zodat tie er ook niet...

minder dan een minuut geleden door DikkeTor

techcenter
Europese consumentenbond waarschuwt voor 'sli...
@5Ik heb dat spul lang niet meer gezien, in...

minder dan een minuut geleden door techcenter

DagmarA
Schoonmaak-CAO: het is nu erop of eronder...
Daar verdien je dus echt geen flikker mee: sl...

1 minuut geleden door DagmarA

Schildpad
Raakt Burum ‘grote oren’ kwijt vanwege ne...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_Inlich...

1 minuut geleden door Schildpad

Borealis
10 Franse generaals sturen open brief aan Mac...
@19Met papegaaien verdient u originalitei...

2 minuten geleden door Borealis

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig