achtergrond

Geenstijl

Joke Smit-bepotelaar werkt voor PvdA-wethouder Den Haag (en casht tonnen subsidie)

Hindoe-#MeToo Soerin Narain blijkt banden te hebben met Haagse PvdA-wethouder Baldewsingh. Hij werkt voor de gemeente, maar de Joke Smit-genomineerde krijgt ook subsidie van de wethouder. En dat terwijl hij beschuldigd wordt van pedoseksueel misbruik.

Begin deze week onthulde de Telebelg dat tegen Soerin Narain, directeur van de Haagse Stichting Hindustani, diverse beschuldigingen van (pedo-) seksueel misbruikt worden geuit. Hindustani is een emancipatieclub voor Surinaamse en Hindoestaanse Hagenezen die zich (citaat website) "sterk inzet voor de gemeenschap, ongeacht nationaliteit, afkomst, cultuur of seksuele geaardheid." Kerndoelen zijn veiligheid, integratie, emancipatie, kortom de bekende clichébingo waar je op subsidie-aanvragen lekker mee scoort. En de directeur daarvan wordt dus van seksueel misbruik beschuldigd. Eén rechtszaak, over de aanranding van een 13-jarige, won Narain bij gebrek aan overtuigend bewijs, maar de Tele voerde diverse meisjes en vrouwen (alt-link) op die hem beschuldigen van bepoteldrang en verkrachtingshandelingen. Saillant detail: Narain was een genomineerde voor de Joke Smit-prijs. De pedo-ophef sneeuwde echter onder in de Wekkergekte, en bovendien: Narain won geen prijs. Einde verhaal, zou je denken. Tot er ineens een persbericht van de Stichting Vobis in onze mailbox plofte. 

In dat persbericht (pdf, mirror) spreekt de stichting schande van de berichtgeving, komt er een klacht en een eis tot rectificatie. Toch ff googelen. Stichting Vobis is "powered by stg Hindustani" en is gewoon hetzelfde clubje dat in mei 2017 haar naam wijzigde van Vobis in Hindustani. Narain was en is directeur. We durven dus wel te wedden dat hij het persbericht zelf geschreven heeft, ondanks de andere naam onderaan. Toch eens even verder googelen & rondvragen, dachten we toen.

Subsidiefuik met een Haags tintje
Stichting Hindustani werd in 2002 opgericht en is een typische subsidiefuik voor allochtone emancipatie- en integratiekwesties. Er zijn voornamelijk Hindoestanen actief en de stichting "sluit zich aan bij alle ambities van de gemeente Den Haag", zonder daarin overigens heel specifiek te worden. Ambities meanderen immers bij voorkeur mee met de heersende politieke moraal, want dat is de beste tactiek voor een gezonde subsidiestroom. Alleen al in 2017 kreeg de stichting ruim 70.000 euro subsidie van de gemeente Den Haag. Van een van de vele 'fondsen' van de Stichting Hindustani is de gemeente de grootste. Sinds 2012 is er ruim 356.000 euro verstrekt aan de club (check het zelf met zoekterm 'hindustani' in het subsidieregister). Goede vriendjes van het gemeentehuis, dus. Of liever: goede vriendjes in het gemeentehuis. Want nu komt het:

Directeur Hindustani werkt zelf bij gemeente Den Haag
Bij onze zoektocht ontdekten we dat Soerin Narain zelf werkzaam is als ambtenaar bij de gemeente Den Haag. De directeur van een grote subsidietrekker is 'medior medewerker administratie B' bij de gemeente en heeft in die hoedanigheid een @denhaag.nl mailadres. En doet dus financiële administratie voor een gemeente die zijn stichting financieel ondersteunt. Hij zal vast niet zelf over zijn eigen verstrekkingen gaan, maar heeft dus wel interne kennis. Integer? Als je de Haagse gedragscode voor ambtenaren er naast legt, zijn gemeente en Narain op diverse punten in overtreding van hun eigen regels.

**Hindoestaanse WC Eenden
**Soerin Narain is bovendien, zo vertellen bronnen ons, goed bevriend met Surinaams-Hindoestaanse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh. Die is wethouder sinds 2006, stopt na de komende verkiezingen en alhier op GS al jaren goed bekend als dubieus politiek baasje. Zijn portefeuilles overlappen deels die van de stichting Hindustani. Ook vertellen bronnen ons dat Baldewsingh weet dat Narain ooit vervolgd werd voor verkrachting van een 13-jarige. Dus WC Eend Nairin is in dienst van WC Eend Baldewsing, waarbij WC Eend Soerin subsidiestromen van zijn eigen WC Eend Stichting Hindustani controleert en WC Eend Baldewsingh hem de machtige wethoudershand boven het hoofd houdt om een stichting voor emancipatie en tegen seksueel misbruik te bestieren, terwijl diverse meisjes die misbruikt zeggen te zijn glashard als leugenachtige gekken worden weggezet. 

En deze Soerin "Nare Hein" Narain was dus genomineerd voor de Joke Smit-prijs. Waar D’66-minister Ingrid Engelshoven de prijzen uitreikte. Dezelfde Engelshoven die hiervoor D66-wethouder was in... Den Haag! Voor wie na de winst van knettergekke Wekker nog niet overtuigd was van het ons kent ons inteelt-gehalte van die verlepte overheidsprijs voor fopfeminisme.

Update: Ook Shirin Musa heeft advocatenpost

Na publicatie van dit topic meldde zich Femmes For Freedom-eindbaas Shirin Musa. Zij heeft, evenals de Telegraaf, een sommatie van de advocaat van Narain ontvangen, omdat ze twitterde over de zaak. Shirin tegen GS: "Femmes For Freedom doet aan feitelijk activisme, en ik laat de meisjes en vrouwen niet vallen. We laten ons niet de mond snoeren. Ik heb hem niet beschuldigd, maar het OM en de vrouwen. En ik steun de vrouwen." Waarvan akte.

Bonusrant tegen "Nare Hein"

Bonusrant tegen "Nare Hein"Bonusrant tegen "Nare Hein"Bonusrant tegen "Nare Hein"

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.