door Febee in Buitenland  ·  37 Reacties

  • 7
  • 400x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze leren het gewoon niet die expatJordaniers.

5
1 Rolmops

* Verwijderd door de redactie *

2 Barbapapa-7,5

Trump moest zonodig zijn sigaretje in het buskruit gooien.

17
3 Commodus

@2
De bron en oorzaak is Hamas, met de grond gelijk maken deze terroristische organisatie!

5
4 Boortjedont

* Verwijderd door de redactie *

5 Mijn waarheid

@5 . Wat een niveau. De geschiedenis leert dat Israël reeds vijftig jaar bezet gebied illegaal koloniseert.

30
6 Hendrianus

@6 En dat in andere delen van de wereld foei roepers wonen die daar geen moer aan doen.

10
7 21st Century Guy

@5 Mijn waarheid

Pardon? Uw taalgebruik is stuitend en dit is geen manier van discissiëren.

Geschiedenis is geen absoluut iets. Je kunt zaken en gebeurtenissen nl. vanuit verschillende oogpunten bekijken en daar de discussie over aangaan.

1:10 vind ik te walgelijk om serieus op in te gaan. U promoot moord. In uw geschiedenisboek is zeker geen aandacht besteed aan de uitspraak "Nie wieder".

Raketaanvallen? Man, het zijn veredelde vuurpijlen.

Ik blijf me verbazen over de domme haat die sommigen hier uitbraken. Wat hebben de Palestijnen u misdaan wat uw reactie misschien zou kunnen legitimeren?

28
8 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

9 Guns & Moses

Goeie oefening voor dat Iron Dome raketschild in ieder geval. Daarnaast ook een beetje target practice voor de IAF. Minder leuk voor de bevolking van deze dorpen; dat dan weer wel.

3
10 greenmango

* Verwijderd door de redactie *

11 Guns & Moses

@8 Dus je mag zo'n "Veredelde vuurpijl" ook gerust op een moskee afvuren? Op een moskee in Enschede bijvoorbeeld. Niets aan de hand toch?

3
12 greenmango

@8 "Raketaanvallen? Man, het zijn veredelde vuurpijlen."

Mag ik bij jou zo'n vuurpijl op je huis afvuren?

Ik blijf me verbazen over de domme extremistische haat van de terroristische organisatie Hamas en veel Palestijnen en die idiote excuses die bepaalde mensen aanhalen voor deze terroristen. Een excuus verzinnen voor terroristen, is het impliciet ondersteunen van dit terrorisme. Ondersteun jij het terrorisme van Hamas tegen Israël?

3
13 Bluth

Misschien is het een idee om de Palestijnen vrij te laten uit het door Israël gecreëerde ghetto Gaza. Misschien is het ook een idee voor het Israëlische leger om te stoppen met het ontvoeren, mishandelen en intimideren van Palestijnse kinderen.

Misschien is het ook een aardige idee om het pre-middeleeuwse koloniseren terug te draaien. Misschien is het ook een idee om , zoals in dit geval, achter de daadwerkelijke daders aan te gaan, ipv. weer een weerloze Palestijnse woonwijk te bombarderen, door het hoogmoderne Israëlische leger.

Misschien helpt het ook om op te houden met dat achterlijke provocerend claimen van een hoofdstad. En zo is er wel meer te bedenken wat naar vrede en veiligheid zou kunnen leiden, ipv. dat continu reageren met wraak en haat.

13
14 Biesbush

@14 Kijk, Israël is natuurlijk geen lieverdje, dat is iets wat buiten kijf staat. Israël misdraagt zich ook, de bezetting is iets waar ik absoluut geen voorstander van ben. Maar, ook jij belicht nu enkel één kant.

Misschien is het een aardig idee om Hamas te verbannen uit Palestina? Misschien is het ook wel een aardig idee voor Hamas om te stoppen met het afvuren van raketten vanuit woonwijken? Ze weten donders goed wat hier de gevolgen van zijn, daarom doen ze het ook. En jij trapt er met beide ogen in.

Misschien helpt het ook wel als Hamas uit haar statuten haalt dat alle Joden wereldwijd uitgeroeid moeten worden. Wellicht helpt het als de Palestijnen Hamas verbannen.

3
15 Bluth

@15 Beide ogen/Open ogen... Goede morgen.

2
16 Bluth

@15 Ik trap nergens in, en vind het misschien ook wel een goed idee om Hamas eruit te kegelen, als dit soort acties door die beweging worden gefaciliteerd. Ik schreef nog dat ik vind dat Israël achter de daadwerkelijke daders aan moet gaan.

Feit is, dat onderdrukking en repressie altijd leidt tot verzet en rebellie.

Overigens, wie weet is het deel van de Palestijnen dat Hamas nog steunt wel bereid om die steun in te trekken voor vrijheid, autonomie en veiligheid.

Het is toch voornamelijk een politiek spel, met zowel Israëlische als Palestijnse burgers - waarvan ongetwijfeld de meesten gewoon een baan, een zaak een huisje en een gezinnetje willen en niks eer dan dat - als pionnetjes op dat speelbord.

8
17 Biesbush

@17 "Misschien is het ook een idee om , zoals in dit geval, achter de daadwerkelijke daders aan te gaan, ipv. weer een weerloze Palestijnse woonwijk te bombarderen, door het hoogmoderne Israëlische leger."

Hier trap je overduidelijk in de propaganda van de islamitische terroristische organisatie, Hamas. Zij vuren willens en wetens raketten af vanuit o.a. schoolgebouwen wetende hoe het raket-schild van Israël hierop zal reageren. Vervolgens misbruikt Hamas de slachtoffers die er vallen voor hun propaganda, waar jij dus overduidelijk intrapt. Je legt de schuld van deze slachtoffers niet bij Hamas, maar bij Israël.

Ja, wie weet? Dat weet niemand. Helaas hebben de Palestijnen wel voor de terroristen van Hamas "gekozen" en zie ik nergens massale protesten om deze organisatie te verbannen. Ik zie en lees wel erg veel ondersteuning voor de terroristen van Hamas vanuit Palestina en de islamitische wereld, en zelfs ook geregeld hier op NK van mensen die voorstanders lijken te zijn van islamitisch terrorisme.

3
18 Bluth

Het artikel van het CIDI suggereert alsof Israël het slachtoffer is van wat er gaanden is. Het wordt sowieso tijd dat de VN ingrijpt en tussen beide komt met een vredesmacht; hier zijn vooral kinderen en burgers in Palestina die het zwaar te verduren hebben. Daarnaast kost het Israël veel geld aan technologische wapens, dat men beter kan gebruiken in de opbouw van verwoeste gebouwen en infra.

21
19 Barbapapa-7,5

@18 Ik kies geen kant of zo, hoor. Ik zie alleen een ontwikkeld land met een hoogmodern leger verleerd reageren op primitieve acties door primitieve terreurbewegingen vanuit een door Israël zelf gecreëerd, reusachtig, maar kaalgevreten ghetto.

Ik begrijp gewoon niet, dat zo'n modern land niks beters probeert te bedenken dan enkel te reageren met gewelddadige of onderdrukkende acties.

Verder blijft het natuurlijk voor ons sowieso een moeilijk te snappen situatie aldaar.

Men slacht elkaar maar wat graag af, in bepaalde delen van de wereld.

Ik heb zojuist moeten beslissen of ik vanmiddag een grote of kleine portie kibbeling bezorgd wil hebben, op de werkplek.

8
20 Biesbush

@20 Wat mij dan opvalt is dat je wel zegt geen kant te kiezen, maar in een draadje over dat Israël op voor de zesde nacht oprij raket-aanvallen te voortduren krijgt jij direct met het vingertje naar Israël begon te wijzen zonder de raket-aanvallen ook maar te veroordelen.

Hoezo kies je dan geen kant?

4
21 Bluth

De Duitsers zeikten ook wel eens over het verzet tegen hun bezettingen.

Maar toen snapte iedereen: voer dan geen oorlog en pik anderen hun land niet in, dan is er ook geen verzet.

Hoe moeilijk is het question Als je land pikt krijg je verzet als onvermijdelijke reactie.

Hier wordt steeds gedaan alsof die raketaanvallen zomaar komen maar dat is natuurlijk niet zo, weet iedereen die de moed heeft om dat toe te geven.

9
22 HenkG

@21 Volgens mij probeerde ik hier neutraal en constructief te zijn. De feiten blijven de feiten; Israël ís nu eenmaal de bezetter. Daar is geen vingerwijzen, maar feit.

Een zichzelf als moderne beschaving beschouwend land, wat zeer contraproductief reageert op de gevolgen van de door het land zelf in stand gehouden bezetting en onderdrukking van een machteloos volk.

9
23 Biesbush

@22 en @23 Inderdaad: Israël is de bezetter. Onze voorouders waren als slachtoffers destijds ook niet blij en mobiliseerden verzet. En dat lijkt voor velen niet te begrijpen.

19
24 Barbapapa-7,5

@22

Niet iedereen snap jouw, gelukkig maar want niet iedereen praat een raketaanval goed!
Zullen we maar zwijgen over je vergelijking met de Duitsers uit WO2 want dat is niet eens een drogredenen maar stomzinnigheid.

3
25 ikzelf66

@25
Hoezo? voor Nederland was Duitsland de bezettingsmacht, net zoals voor de Palestijnen Israel de bezettingsmacht is. Ik zeg niet dat Israel een holocaust pleegt, ik noem ze bezetter en dat zijn ze ook.en waarom zou ik die vergelijking niet kunnen maken? Wij leefden ook onder een bezetting en we kennen de gruwelen.

Hier duurde het 5 jaar, daar al meer dan 50............ Waarom zou ik daar niet op mogen wijzen als het feitelijk waar is?

Het verschil is wel: hier was het maar 5 jaar. Daar al meer dan 50.

6
26 HenkG

@22 Allebei de kanten zijn fout bezig, we verschillen alleen van mening waar de daadwerkelijke oorzaak ligt. Ik denk dat er een reden is voor dat foute beleid wat Israël voert. Jij niet?

@23 Dat je daar een poging toe waagde siert je, alleen kwam het nou niet zo over. Klopt, dat Israël de bezetter en ook dat veroordeel ik. Echter, zoals ik hierboven al vermelde, lijkt mij die bezetting een oorzaak te hebben. Ik las jaren geleden ergens dat je het als een buffer zone moet zien. Want wat als Hamas volledig vrij was om tot vlak aan de grens te komen? En kijk eens aan wie Hamas gelieerd is, dat zijn geen hulporganisaties...

En nee, dat maakt bezetting geen oplossing, voordat ik die verwijten naar m'n hoofd geslingerd krijg.

1
27 Bluth

@26 Jij weet ook wel dat als je een vergelijking maakt met de Tweede Wereldoorlog dat men aan veel meer denkt dan alleen "bezetting". Maar goed, dat is ook exact waarom jij (een ook anderen) die vergelijking maken, tegen de schenen schoppen.

2
28 Bluth

@26

Uw weet hoe Israël ontstaan is?

Tja de Arabische wereld had ook het verdrag kunnen accepteren uit 1947 maar men wilde het land niet delen met de Joden die daar al woonden. U laat nu overkomen dat er nog geen Joden in het gebied woonden maar ruim 56% woonden er al dUS daar looit uw vergelijking al mank en klot uw veraan niet want in Nederland woonden geen Duitser (misschien een paar).
Neemt niet weg dat u een raketaanval goed praat dus dadelijk ook niet zeuren als Israël zich verdedigd!

2
29 ikzelf66

@29

Nou dat was slecht getypt. .......sorry!

Nog voor @26
Dus uw vergelijking loopt daar al mank omdat in Nederland geen Duitsers woonden en in Israël al wel Joden.

3
30 ikzelf66

@23

Probeer het nog eens om neutraal en constructief te zijn want nu is het compleet mislukt!

question

3
31 ikzelf66

Mijn hemel, dit is slecht vuurwerk in vergelijking tot de bommen die Israel gebruikt.

5
32 niet-alles-geloven

@32
Kop er es eentje terug. Kjiken hoe dat bevalt...

1
33 von Schnellensinken

Beste redactie,

Waarom is mijn reactie verwijderd? Ik doe het hier want bij andere keren wordt er niet op mijn vraag via [email protected] . gereageerd. De onderwerpen die steeds worden verwijderd zijn steeds onderwerpen aangaande Israel en de palestijnen. Ik heb zwaar het vermoeden dat er een anti-Israel hater de berichten beoordeelt en niet wil dat er kritisch over de palestijnen wordt geschreven. Laat eens van je horen redactie. Je hebt mijn emailadres.

1
34 Mijn waarheid

@6 en @ 8 bedankt

1
35 Mijn waarheid

Kijk dit gaat even door. Zoals het elke keer doet en dan sloopt Israel de boel. Dan is men weer boos op Israel.... Tsjah.

1
36 VaY

* Verwijderd door de redactie *

37 Guns & Moses

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Voor je gaat dweilen, moet je ook eerst de kr...Ach, laat ook maar....

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

Ondertussen roepn kolonisten op de Westoever op tot een legeroffensief in de Westbank, "Op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever i...

5 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Het is en blijft een trieste zooi daar in de Gaza. . . . ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Schuitje varen thee tje drinken en dan richting thuisland....

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@3 Jij dan maar....

7 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@12Ze hebben daar geen zinvolle tegenargumenten tegen .We moeten eigenlijk medelijden hebben met degene die dat maar niet willen zien .Ze...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@8 Aan jou dan maar. Hoewel ik alleen maar kritiek van je lees en nooit werkzame oplossingen. ...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@7 Zeker!!!! Zijn post als Staatsecretaris overdragen aan iemand die wél verstand van zaken heeft en logisch kan nadenken!...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Bob en Bries op oorlogspad, en dat op witte donderdag voor Pasen. Wat staat ons morgen nog te wachten op goeie vrijdag en zwarte zaterdag. �...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@6 Heb je een advies voor hem, behalve met pensioen gaan?...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Lisa Ann GangbangedViolet Starr BbcFanfic EroticaKingnoireMalayalam AexAnu SexMen Porn Indianసన్నీAsian Rapped PornGaugepornstarNude JapanesegirlsBatuhan Boz PornoNeighbor SeductionVoyeurism AmateurFilme Pornô JaponêsX Videos Only FansSexo Ao Vivo Na CamTori BlackCoco_comaJsmin JaeWife Dirty TalkShantel Vansante NudeHot Porn XCaballo Mujer SexoWww Xxxxxx VideoSize Kink PornVoyeur$house.tvHentaiworld.comSexy Teens PronSeymore ButtsTildawn OnlyfansTxnxxKay Lovely ShoplyfterAlysa Milano SextapePorndish.comSites PorngayPotrno GratisNude WifeXxxbjActress Sex TapeVidya Balan Hot NudeSunny Leone Sex Full SexDemi SultraBokep Japan MomMonster Hunter HentiaAlinity Only Fans LeakStuffers RedditXhamster.com.по рно чатBeurettevideiNude Pic BabesDog Bliwjobسكس عربي مصريSouth African PornstarChubby Porn LesbianUrbosa PornMilf StarsBrazzers Pron ComNaruro Porn GamesAshnikko PornActress Bhavana XxxDaddy4k. Cheater Cooks And CumsTheclassicpornTiava.ccomBig Tits AsianBlacksexPorn John HomesMia Khalifa Na VideoBlonde Natural TitsDoctor Sexy Video Full HdTamil Sex Long VideosFatherson PornFree P O R N MangaFilms Pornographiques XxMen Of PornCumming In HerArbic PornHairy CoochieGloryholeswallow Full VideosMagic Mirror HentaiJeu Sexuel En LigneNobara Kugisaki PornTelugu Aunty Sex PhotosYoung DownblouseAlexa Grace Sex VideoIndian College Students PornIndian Daily PornSexs DadRichest Porn StarsComics PornoñXhamster Pron SiteAllporncartoonSex FillmXxna VideoNatural Big Breast NudeWetmelons PornGif PorniLindsey Vonn NakedCleavagepornGay Porn GidVoissa FrTik Tok P O R N OShinyboundXxx FokingSex Of Pooja HegdeSexy Video Com Full HdSex PartisiPorn GamersWikkifeet XSnxxxOrgazm FaceBeautiful Naked BreastsNutaku PornSalma Hayek FlashingHelle Berry NakedAnushka Sharma Bikini PicsGame Of Thromes NudeFemales At Nude BeachLexi NudeNew Sex Web SeriesWww Indian Wife Sex ComGayathri Raghuram HotCzech Public AgentBlue Picture Blue Picture BlueDesi Bangla SexExcogi AliPussy HentaiDirty StoriesLinda Park NudePorn Mms LeakedPorn Video PleaseMainstream Sex ScenesRedsexCandy LovingnudeDesi Xxx Hd PhotoSivaraj SexAfrican Village PornPorn NunAria Taylor AnalSexiest Tiktoks CompilationTiktok Live NudeNudist FamiliesDianne Doan NudeBelle SalopeViral SexImages Of NakeAlexis Texas TwerkHeel PornBallbusting With BootsFriends Dad Porn