Bondi Beach in Sydney kreunde begin 2016 onder temperaturen tot 40 graden Celsius.
Volledig scherm
Bondi Beach in Sydney kreunde begin 2016 onder temperaturen tot 40 graden Celsius. © AFP

Klimaatopwarming door mens dé verantwoordelijke voor warmterecord in 2016

Het warmste jaar ooit voor de wereld, de hittegolf in Azië en het abnormaal warme water voor de kust van Alaska vorig jaar. Dat was allemaal niet mogelijk zonder de klimaatverandering, veroorzaakt door menselijke activiteit. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerde studie.

34 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Kom nou eens. De periode van de zon van extra warm naar 'afkoeling' ligt tussen 7-10 jaar. Volgena berekeningen zal 2018 weer een enigszin mindere zonactiviteit vertonen waardoor de gemiddelde periodetemperaturen langzaam weer dalen.
  • robert dumortier

    6 jaar geleden
    Wat is de uitwerking van al dat oorlogs geweld en experimenten met nieuw oorlogs materiaal op onze klimaatverandering en daar hoort u niemand over spreken wel over een open haart die 3 uur per dag staat te branden!
  • Jozef Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    En om die opwarming te stoppen gaat België zijn totale C02 uitstoot met 50 tot 75 % verhogen door het bouwen van tientallen nieuwe gascentrales. Indien de opwarming zo een gevaar betekent vindt ik dit niet de juiste keuze en moeten de 2 grootste kernreactoren worden behouden tot er voldoende windparken zijn of er alternatieven zijn.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Wat de geleerden er "vergeten" bij te vertellen is dat 2015-2016 jaren waren met de krachtigste El Niño in decennia. Niets te maken met CO2 of de opwarming van de aarde. Ondertussen zijn de temperaturen weer gezakt tot die van voor 2015...
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    verte dantez, misschien omdat daar niemand woont? En een opwarming van 2° op een planeet waar de gemiddelde temperatuur -225° is, gaat niet veel gevolgen hebben, dit integenstelling met een planeet waar de gemiddelde temperatuur 14° bedraagt, daar maakt een stijging van 1° al een groot verschil.