door in holland in Economie  ·  27 Reacties

  • 2
  • 466x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je moet het als autist ook niet laten gebeuren dat het je kunnen concentreren op een probleem als een gebrek wordt gezien.
Zet dat maar eens af tegen die zenuwlijders die met tig dingen tegelijk bezig zijn en niks naar behoren kunnen afronden.
https://www.volkskrant.nl/economie/microsoft-op-zoek-naar-talent-met-autisme~a3946009/

0
1 in holland

Bij mij op het werk zijn ze maar wat blij met mijn semi-autistische oog voor detail.

0
2 elpablo

** gebruiker verwijderd **

In ons bedrijf hebben we 2 autisten die werkzaam zijn op de logging en audits van onze ICT infra en klant infra op afstand. Ik ben hun eerste aanspreekpunt, omdat ik lang een autistische vriendin gehad heb. Mijn baas deed ze alleen maar stuiteren. En ze zijn onvoorstelbaar secuur in hun werk.

3 gebruiker-verwijderd

@1 Ik kwam er op mijn 30ste pas achter dat ik autistisch ben, verklaarde meteen een HELEBOEL van tijdens mijn schooltijd. Maar goed, daar zagen ze mijn absolute concentratie op één ding als een gebrek en heb er dus geen gebruik van kunnen maken.

Na mijn schooltijd in dienst heb ik er wel veelvuldig gebruik van kunnen maken ben ik achteraf dus achter komen. Maar goed, autisten worden veel te vaak gezien als mensen met een mentale handicap...

1
4 Bluth

Het zure is dat technologiebedrijven bijna allemaal op open kantoortuinen en dingen als SCRUM zijn overgestapt terwijl het voor veel autisten een ramp is om in een dergelijke omgeving te werken. Werkgevers willen meestal wel de lusten maar niet de lasten van goeie en ijverige techneuten.

0
5 Akiron

Ik ken mensen met asperger en onze jongste heeft PDD NOS.
Dat soort mensen hebben een groot probleem contact te maken met mensen.

0
6 eigenmening

Het is aan de andere kant is het niet altijd noodzakelijk autistisch te zijn om oog voor detail te hebben.

Dus niet iedere detaillist is autist.

Maar wel heel goed dat autisten zeer specifieke eigenschappen kunnen hebben die ze ook op de werkvloer geliefd en zeer nuttig maken.

0
7 Wil je niet weten

@4 Herkenbaar. Ik kreeg op m’n 34e een burnout en zat maanden thuis. Via therapie kreeg ik bevestiging van wat ik eigenlijk zelf al wist: ADD en Asperger. Het verklaarde veel over o.a. mijn jeugd en moeizame sociale contacten. Gelukkig ben ik als techneut goed terecht gekomen en leef ik goed van de kracht van mijn ‘gebrek’.

0
8 Akiron

** gebruiker verwijderd **

@5 , dat niet alleen. Scrum kan een goed hulpmiddel zijn binnen de toko, echter wordt het vaak gebruikt als controle gebeuren bij de baasjes.

9 gebruiker-verwijderd

@6 "Dat soort mensen", alsof we een een heel ander soort mensen zijn, wij autisten. En wij ons maar afvragen waarom wij mensen als jij maar niet begrijpen... question

@7 Er staat toch nergens dat iedereen met een oog voor detail een autist is? Het is alleen een karaktereigenschap van autisme, dat je goed (buitengewoon) in staat bent om je op één ding te concentreren.

1
10 Bluth

@9 Exact. Het is meestal een slap aftreksel van SCRUM dat gehanteerd wordt. Ze pakken er precies de dingen uit om de touwtjes in handen te hebben en druk op de ketel te houden. Ook dingen zoals een manager die tegelijk SCRUM master en product owner is leveren leuke situaties op. Doe dan gewoon traditioneel projectmanagement...

0
11 Akiron

de meeste autisten zijn in 1 ding meestal ontzettend goed en zullen daar altijd in uitblinken.
als je weet wat het talent is bij een autist dan kan je daar misschien een gerichte baan bij vinden.
werkgever blij en de autist ook blij.

0
12 ongelovenloos

@8 De moeizame sociale contacten is zeer herkenbaar. Alleen je paar goede vriendjes uitnodigen op je verjaardag, liever met je hond willen spelen na schooltijd dan met klasgenootjes. Bepaalde emoties compleet niet begrijpen. Waarom worden ze boos als ik zeg dat ik geen zin heb om te spelen? Ik ben toch eerlijk?

Leuk om te horen dat ook jij goed terecht gekomen bent en je ei kwijt kan. Nou ja, ik moet nu in het civiele leven nog iets vinden waarin ik mijn ei kwijt kan. Maar ja, dat zal ook wel goed komen. question

1
13 Bluth

** gebruiker verwijderd **

@11 , correct en tevens juist.

14 gebruiker-verwijderd

@10 .
Ik vind het een heel nieuw soort hoor die steeds uitgebreider word eerst was het allemaal een soort autisten en nu is het zo uitgebreid en gesplitst met de vele SOORTEN PDD NOS.
je wel! het is een soort. (-:

0
15 eigenmening

Het vereist een andere visie en wat maatwerk.

0
16 Wild Rover

@12 Ik weet niet of het één ding is waarin autisten uitblinken.

Als ik naar mezelf kijk, dan ben ik bijvoorbeeld erg goed in het oppikken van talen. Ik spreek er 6 vloeiend, en ben er voor twee naar school gegaan (Nederlands en Engels, alhoewel ik al lang al Engels sprak). Dit vertaald zich dan ook weer naar muziek. Laat mij een liedje, welke dan ook, horen, en ik speel het na één of twee keer luisteren na op de gitaar zonder dat ik noten kan lezen. Zo heb ik als tiener ook geheel op mezelf HTML geleerd.

Wat hebben deze dingen gemeen? Er zit logica in, een logisch patroon, en 'mijn' autisme is van mening dat logica zéér prettig is, van logica kan ik dus heel erg blij worden en voel ik me zeer prettig bij.

1
17 Bluth

@15 Hoe je het verwoorde was net alsof we een heel ander soort mensen zijn, en daar moest ik hartelijk om lachen! Ik vatte het niet op als een negatief iets, maar juist als grappig!

1
18 Bluth

@17 zeer herkenbaar.

0
19 arcenist

* Verwijderd door de redactie *

20 Pxf7+

@20 bij mij tot mijn 47e..

0
21 arcenist

@21 Herstel, 44

0
22 arcenist

* Verwijderd door de redactie *

23 Pxf7+

Ik heb ook soms gedacht dat ik autistisch was oid. Omdat ik met denken veelal vanuit een ander vertrekpunt start dan de meeste mensen die ik tegenkom. Dit terwijl ik met een gelijk perf/verb en bovengemiddeld iq toch niet hoor te ervaren.

Ik moet mij soms erg inhouden om hetzelfde te blijven denken als de mainstream. Wat voor mij snel aanvoelt als saaiheid. Over het algemeen heb ik altijd wel goede sociale contacten gehad toen ik jong was en nu. Ik was toen ik jong was zelfs 1 van de sociaalste omdat ik in elke achtergrond wel vrienden had, zelfs vijanden van elkaar waren mijn vrienden.

Totdat ik mij door de jaren steeds meer bewust werd dat mijn vertrekpunt anders ligt en ik daardoor steeds minder snel relaties aanga met personen die niet tot mijn dagelijkse activiteiten behoren en toevallig tegenkom.

Ik ben daarom twee keer naar de psycholoog gegaan. Beide keren kreeg ik te horen dat ik gewoon eigenwijs was. De laatste keer werd mij aangeraden een ADD test te doen. Maar zag dat toen eigenlijk niet zitten omdat ik die de eerste keer al had gehad en ik mij daar niet in herkende.

Daarbij gaat het bij al mis bij het invullen van vragenlijstjes want ik weet niet hoe ik die moet interpreteren dus ga ik hele gesprekken aan met psycholoog en die vult ze op een gegeven moment maar een antwoord in of ik moet een antwoord kiezen.

2
24 Tafka Mike

Maarja uiteindelijk ga ik er maar van uit dat die twee keer waren om mezelf in die periodes te verbeteren.

1
25 Tafka Mike

Ik kan het bericht niet lezen mijn verhaal bij deze voor de geinteresseerden ..

Ik was , of ben een verlegen introverte jongen van nou eind 30 , ik zij nooit zoveel , leefde een beetje in mijn eigen wereld , had wat moeite me aan te passen , maar viel niet op , had weleens driftbuien , maar niks extreems , ze zeiden tegen mij dat ik niet goed ken leren , en dus ging ik naar een praktijkschool toe.

Ik kon mijn draai niet vinden en een middelbare schooltijd , die ik kan omschrijven als redelijk tot totaal niet fijn , dat ik moeite had met leren , wou niet zeggen dat ik niet graag wou leren , maar ik werd constant in de klassen gezet tussen kinderen die niet wouden leren , wat heel frustrerend was , en van wegen mijn buitenbeentje en dat ik snel opvlieger raakte , was ik vaak het pispaaltje van de klas.

Toen ik regulair wou werken , wou het voor geen enkel geval lukken , te onzeker , te langzaam tempo , pakte alles aan , kreeg een etiketje op mijn kop na een IQ test , maar kon daar totaal niks mee , met moeite kwam ik bij 'mongolen van de sociale werkvoorziening' ...

Ondertussen werk ik als postbezorger via een lokale firma die veel met WAJONGERS werkt aangezien ik een fascinatie voor nummers heb , en een fotografische geheugen past dat werk precies bij mij , goed ik ben een mens , doe ook weleens domme dingen , maar overgemiddeld doe ik dat werk zeven jaar , en ben er uiterst goed in.

En het voordeel ik werk alleen , dat is zo heerlijk ,mensen gaan er gelijk van uit dat je met collega's om je heen moet werken , voor de sociale contacten , dat heb ik totaal niet , laat me lekker alleen werken , met mijn kop telefoon op , veel fijner dan al die mensen om mij heen , die vaak een beduidend laag niveau hebben , vergeten de zogeheten leiding gevenden niet.

0
26 MarcusCole

@24 : waar ik dan bijvoorbeeld heel nijdig van kan worden zijn begrippen als snijden en zagen. Taalkundig gesproken doe je zagen alleen met een zaag. Maar met een mes maak je zaagbewegingen of snijbewegingen. Laminaat of andere materialen snij je of zaag je afhankelijk van het apparaat wat een bepaalde beweging maakt. Met een mes kan je dus degelijk wel zagen alleen heet het ten alle tijden snijden. De meeste mensen kan dit niks schelen.

2
27 Tafka Mike

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Iedereen die denkt dat Woke fout is en gebruikt wordt als een stok om mee te slaan is een Extreem blanke rechtse witte nazi cisgender racist XD...

1 minuut geleden geplaatst door DikkeTor

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@41 Zo kennen we Marie-Katrien weer. Beetje dom blaten en andere forumdeelnemers die hier niet zijn erbij betrekken, om je gelijk te krijgen. O...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

welofniet
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Wilders heeft gelijk die van der Burg is een linkse gladde aal, hoewel hij eigenlijk een rechtse VVDer is....

2 minuten geleden geplaatst door welofniet

Marrie1
Reinier van den Berg (@weermanreinier) on X

Maar als ze zoutkristallen de lucht inschieten om water te maken, is dat regenwater dan niet zout en schadelijk voor het milieu en de dieren al...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

ongelovenloos
Petitie tegen azc in Heerle massaal ondertekend

Toch gaat het gebeuren let maar op.Er word nergens rekening mee gehouden want ons land moet zo snel mogelijk uit asieleisers bestaan.Er is g...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Marrie1
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

Het lijkt er eerder op dat rector rector Beijeman. een kruiper is, die ten koste van alles (de Nederlandse vlag ) die Marokaanse jongeren de h...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Reconquista
Muziekdraadje

Bonnie Tyler - It`s A Heartache Remix ♫https://www.youtube.com/watch?v=vOjMWm580U8...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

sockknitter
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

👍👍 👍👍...

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@39Dat ze dan weer haar excuses meent te moeten aanbieden, slaat ook weer nergens op.Maar een beetje ordi is het allemaal wèl, zelfs voor N...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
GeenStijl: Tuig wint. Kransen dodenherdenking moeten 's nachts onderduiken

Die SA ist wieder da....

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Wwe Women HotDad And Daughter Pron VideoAlyssa Milano SextapeWife Gets Double PenetratedVerporno GratisReddit CurvyPornbay DownPics Of HotwivesNew Indian XvideoMoti Aunty Sex VideoBrezer SexModerngomorrahCartoon Feet PornValentina Nappi KissSexy Nude CartoonChat Ave Sex ChatXvideos XnxxBokep MpmGloryholegirlsLatina Giving HeadKoreansexyBig ClitpornBbc Hypnosis PornYaslen Clemente NudeBig Boob Cock SuckPorn IsraeliHeavy/rDoggystyle GifPinktubeLocal Bengali Bf VideoXxx Hd 4k Video DownloadJuri HanPublic Agent In CzechOnebackpage ComNerdballertvHidori RoseEn Español XxxKink BdsmXnx FreeRahyndee JanesXxx Full Story MoviesReverse Gangbang PornSexcarlasOld Women PornFree Lesbin Porn VideosMoriah-millsMy Free Ca.sBokep Viral 2023Nude LesbeiansDirtyahipHindi Xxx Movie HdXxx Film Bf2d Animation PornXvifeos RedDrugged Porn VideosPorn HermafroditasRaceplay PornNude Big BreastedLicking Hairy PussysPorn ColegioLesbian Sinn SagePakistani FuddiVr PirnViolet Myers RidingKiller Katrin OnlyfansBlack Porn RealLesbians HentaisHd New Pron3 Some SexCharamsukh Web Series Onlineسكس التويترTeenskeatMusasbrasilDemi Moore Qui MagazineFilipina MajicTouhou PornIndian Aunty CumshotShakeela SaxBokep PaksaPetite Ebony NudeTeesing PornKajal Hot ImagesLady D PornSona XxxTulasi Porn VideoSexmilfKinky NudesCulote RicoXvideojapanPics Of Big BoobiesAlexia BarlierRachel Walsh NudeAddison Rae Blow JobPornosos.comPornogey En EspañolNaked Female AthleticsShanna MccolloughBlackd ComOdia Saxy VideoSexvideotapeDeepthroat TrainningTelugu Actress XnxxSonakshi FuckGirlfriend GallerieWww.porntube.comnSonny MckinleyFree Porn Sex HdAlwxis Texas AnalJessica Alba Deepfake365 Days Sex SceneNorth Korean PornSexgangstersFilmes Brasileiros PornDouble Sided DildoMuy Zorrita.comFriend Finder XSexy SistersHd Tren PornIndian Xnxx TvPorm Sex VideoSexy Porn Romantic VideoIndian X Vedio ComSarla Bhabhi PornWomen Nude In PublicPegged In BondageR/javdreamsCanadian PornIndian Actress Nude Fake18 SexvideosTop Hot SexHeavenly Delusion PornFappenistHugeass PornNude PantiesBig Boobed BondageIndiqn XvideosXvideos23Amma Koduku SexDeepika Porn VideoAfrican Boy SexJacqui Et Michel GratuitMum Sex Video ComBlack Man Xxx ComAishwarya Rai Ki SexValentine VonbettieAsians PornosChataveMind Control PornographyVitiligo PornXxx Masagr