Sint stuurt Zwarte Pieten naar Woerden

Sint stuurt Zwarte Pieten naar Woerden

Op 12 november komt de Sint met Zwarte Pieten naar Woerden. 

Het bestuur van het Consulaat van Sinterklaas hanteert als standpunt dat de Piet-vrijwilligers zelf de keuze hebben of zij volledig bruin geschminkt willen worden of om als roetveegpiet geschminkt te worden. Dit standpunt hebben we om de lijn van het sprookje, de piet die door de schoorsteen komt, in stand te houden. 

Wel zijn er Spaanse, Duitse, Franse, Belgische, Italiaanse en Nederlandse Pieten. Zij maken onderdeel uit van het jaarlijks wisselende thema.

Op 12 november komt de boot van Sinterklaas aan in de haven. Vanaf 13:00 uur zijn er festiviteiten op het Kerkplein en vanaf 13:30 uur is er vertier in de haven van Woerden. Omstreeks 14:00 uur zal Sinterklaas in de haven van Woerden arriveren. Op sintinwoerden.nl zijn alle activiteiten van Sint en zijn Pieterbazen te vinden.

Net als elk jaar is Woerden.TV ook van de partij om verslag te doen van het kinderfeest. Dit jaar zal NieuwsPiet geen journaal presenteren, wel zal hij uitgebreid verslag doen van de intocht en stoet die door de stad trekt.

Foto: Archief Woerden TV