door website001internet in Binnenland  ·  524 Reacties

  • 34
  • 2621x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik kan mij héél goed voorstellen dat een huiseigenaar na dergelijke ervaringen deze keus maakt. Heeft geen ruk met het toverwoord discriminatie te maken maar met zelfbescherming. Het wordt ook hoog tijd dat hier veel meer aandacht aan besteed wordt. En die onzin van: we hebben ook slechte Nederlanders, is wel zo, maar het zijn nog altijd Nederlanders die gepast aangepakt kunnen worden. Buitenlanders krijsen alleen maar over rechten en van plichten willen ze liever niets horen. Dan zijn ze ineens doof.

2
501 Robbedoes

Niet over praten, maar gewoon doen!

1
502 Topperz

Andersom is het precies zo.

1
503 Xmod

@414 Helaas, daar gaan we weer... Het heeft niets met selectief lezen te maken. Dat jij ervan baalde begrijp ik, en toch noem je het positieve discriminatie en heb je er begrip voor. Ergo, dat je er van baalde doet er helemaal niets toe wat betreft deze discussie.

Jij noemt het positieve discriminatie omdat je er begrip voor hebt. Jij bent feitelijk slachtoffer geworden van discriminatie. Kijk, je kan het positieve discriminatie noemen, maar dan is het niet willen verhuren aan Marokkanen ook positieve discriminatie, voor niet-Marokkanen. Als je consequent bent dan ben jij dus van mening dat elke vorm van discriminatie positieve discriminatie is omdat er altijd een partij is die het 'positieve' van de discriminatie ervaart.

2
504 Bluth

Dat wilden de woningbouwverenigingen ook niet. Dus werden ze gedwongen, en kon de staat hun bezit voor een appel en een ei opkopen en voorkomen dat mensen nog eens botje bij botje legden om zelf betaalbare woningen te bekostigen, als groep. Vrijheid van vereniging en vergadering alsmede onvervreemdbaar eigendom zijn grondrechten waar allang korte metten mee is gemaakt door NL.

3
505 Wendel
506 lisaaatjuh

@501

"Ik kan mij héél goed voorstellen dat een huiseigenaar na dergelijke ervaringen deze keus maakt. Heeft geen ruk met het toverwoord discriminatie te maken maar met zelfbescherming. Het wordt ook hoog tijd dat hier veel meer aandacht aan besteed wordt. En die onzin van: we hebben ook slechte Nederlanders, is wel zo, maar het zijn nog altijd Nederlanders die gepast aangepakt kunnen worden. Buitenlanders krijsen alleen maar over rechten en van plichten willen ze liever niets horen. Dan zijn ze ineens doof."

Eens. Alles is altijd maar weer "racisme" of "discriminatie". En altijd zijn (blanke autochtone) Nederlanders de schuldigen. Terwijl er zoveel voorbeelden zijn van (o.a. niet-Westerse) allochtonen die "racisme" en "discriminatie" gebruiken als chantagemiddel.

1
507 Vaartuig

Huiseigenaar wil alleen verhuren aan 'mensen van Nederlandse afkomst'

Logica: Ik verhuur ook niet aan moslims, Bulgaren. of Marokkanen. Al helemaal niet aan Turken en Grieken. Of politici. En zeker niet aan Polen, Bulgaren, Italianen of Spanjolen. Eritreeërs en Somaliërs mogen wegblijven. Joden zoek maar wat anders. Katholieken komen er ook niet in. En gereformeerden niet. Geen vrouwen, geen huisdieren en geen Duitsers. Limburgers, dacht het niet. Drenten, Hollanders en andere randstad gespuis hoeft het niet te proberen. Studenten vallen af evenals bejaarden en werklozen. Alstjeblieft geen forenzen of thuiswerkers, geen vegetariers, geen invaliden en geen linksen of rechtsen. Mannen verhuur ik ook niet aan.

Conclusie: Het is mijn huis. Ik verhuur het helemaal niet. Maar als ik het zou doen zou ik zelf wel uitmaken aan wie. En ik ga er ook niet over liegen.

2
508 purelogica

De medewerker die de e-mail heeft verstuurd, is op non-actief gesteld.

Conclusie: Leerpunt voor deze jonge medewerker: Je moet huichelen en liegen anders doe je iets verkeerd.

2
509 purelogica

Je bent als huiseigenaar NIET vrij om zelf te kiezen, wie je in je woning wilt hebben, als het qua huurprijs een sociale huurwoning betreft, dus 710 of lager. Bij een sociale huurwoning is het om en om: de ene keer kiest de eigenaar de nieuwe huurder, de andere keer Woningnet, dus de overheid.

7
510 Wendel

@501 Ik kan het me ook voorstellen. Maar toch is het niet iets om blij mee te zijn. En het blijft iets met discriminatie te maken hebben, hoe begrijpelijk het ook is.
Waarom?
Omdat hij eigenlijk bedoeld: Ik wil aan nette mensen verhuren, waar ik van op aan kan, qua onderhoud, gedrag, betaling, enz.
Hij heeft daar slechte ervaringen mee gehad, en dat waren buitenlandse mensen. Het is niet raar dat hij daar conclsuies aan verbind, maar het blijft de onderbuik.
- Er zijn ook *heel veel* Nederlandse mensen die in dit opzicht niet betrouwbaar zijn. Tokkies, lanterfanters, hufters.... Voorraad genoeg. Je zal er maar mee te maken krijgen. Ik ken mensen van dichtbij die dat probleem gehad hebben met Nederlandse mensen. Gelukkig trekken die mensen niet de conclusies om niet meer aan Nederlanders te verhuren.
- Er zijn ook hele nette betrouwbare mensen van buitenlandse afkomst. Die zet je dan onterecht aan de kant.

Valse positieven, en valse negatieven. De selectie methode is dus niet goed. Begrijpelijk, maar niet goed. Uiteindelijk is het vooral je angst die deze opdeling maakt, en niet een rationeel besluit.

Veel slechte huurders zijn man. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat het niet ok is als we dan maar gewoon geen huizen meer verhuren aan mannen, toch? Hetzelfde principe geldt op elke oneigenlijke selectie methode (vorm van discriminatie).

Dus, hoewel ik het begrijp, blijf ik er van schrikken dat mensen wel zo ver komen dat ze openlijk dit soort keuzes maken, en daar geen negatieve associatie meer mee hebben. Dan zijn we toch iets van onze goede principes kwijt geraakt. Jammer

6
511 PipoDeC

** gebruiker verwijderd **

@494 Ik kan me heel goed voorstellen dat particuliere eigenaren hun woning alleen aan Nederlanders willen verhuren, want Nederlanders
hebben over het algemeen meer respect voor andermans eigendom. quote

Ik ook!
En ik blijf me eigenlijk verbazen over reageerders zoals Mo.
Omdat men na tig nare en heeeele nare ervaringen met dit volk geen zin meer heeft gekke henkie te spelen,meent zij die mensen daarom te kunnen afbranden.
Het is toch verdorie logisch dat je op een gegeven moment op je hoede bent dan!
Als ik nu over het algemeen leuke en fijne ervaringen had zou het anders zijn!
Nu heb ik ook wel eens een goede ervaring gehad, dus ik zal echt niet alle moslims over een kam scheren,maar dat waren wel de uitzonderingen op de regel!
Dus ik heb door mijn ervaringen mijn reserves bij deze mensen.
Misschien hebben mensen die zo reageren als mo,enkel in buurten gewoond met een paar mensen uit die streken en dan is het goed te doen.

512 verwijderd110

Wat een beroerde makelaar overigens.
Als jij(makelaar) vindt dat je een bepaalde opdracht van je klant niet kan of wil uitvoeren, dan moet je de opdracht niet aannemen en aan die klant duidelijk maken waarom niet.
Als je hem (dan toch) wel aanneemt, kan je je als makelaar niet gaan verschuilen achter je opdrachtgever !

Als je dan toch een kijker (evt. huurder) krijgt, die niet voldoet aan de eisen van de klant(woningeigenaar), dan doe je toch ook geen bezichtiging? Is de woning toevallig net verhuurd....

- De nieuwe afgewezen huurder kan uiteraard ook het Nederlandse staatsburgerschap aan vragen. Probleem opgelost lijkt mij...

2
513 Gandalf

@508
"Er om liegen?
Och, ik zou het niet zwart op wit zetten, en zolang het kan, lekker de boot afhouden. Mensen die aan de deur komen voor een bezichtiging, bekeek ik eerst eens even goed : als ik geen goedgevoel over de aspirant huurder had, ging ik niet verhuren...

0
514 Gandalf

@513 Dat hebben ze in dit geval dus al

1
515 Ikke44

@515
Als je je oude paspoort niet inlevert, kies je niet bewust voor het Nederlandse staatsburgerschap.
Als je je oude paspoort niet inlevert, kies je bewust niet voor het Nederlandse staatsburgerschap.

Hoe vaak moeten we dat nog zeggen?

2
516 Gandalf

@516 Je hoeft het ook niet te zeggen
Je moet gewoon het artikel lezen
Ze hebben 2 natios omdat ze het oude niet in kunnen leveren

2
517 Ikke44

@517 Daar wordt veel mee geschermd: dat niet kunnen inleveren van een paspoort.
Waarom kunnen mijn Marokkaanse vrienden (alle 10) dat dan wel?
Ze zijn moslim af, ze wilden ook Marokkaans af zijn, ze zeggen: wij wonen in Nederland, daar hebben wij voor gekozen, dus willen wij Nederlanders zijn, geen Marokkanen.
Ze hebben netjes hun Marokkaanse paspoorten afgeleverd, het werd hen niet in dank afgenomen, maar toch.

1
518 gaulette

Draadje nog steeds actief? Er zitten al bijna weer nieuwe huurders in. question

0
519 WutWut

@518 mijn beste vriend is ook Marokkaan. Hij is niet moslim af, gaat naar de moskee, en houd zich strikt aan de ramadan.
En als hij het tweede paspoort moet inleveren, dan maakt hij daar geen enkel probleem van.

Het zijn juist de extremen onder de moslims die allebei de paspoorten willen behouden. En zij worden gesteund door linkse geiten wollen sokken die graag het vuurtje aanwakkeren

0
520 Niet wit niet zwart

@518 Mee eens dat zou de regering voor eens een altijd moeten oplossen dat het gewoon niet mogelijk is en dat moet dan voor alle landen gelden

0
521 Ikke44

Je kunt niet zomaar een woning met een waarde van een tweehonderdduizend euro uit handen geven aan iemand die beter beschermd word door de wet dan de eigenaar, kom nou toch?
Als het tegenzit krijg je hem er niet meer uit.

0
522 Hein2

Uiteindelijk bepaalt een huiseigenaar zelf aan wie hij zijn huis verhuurd, dat is zijn goed recht.....

0
523 Sandokan

@520
Het gaat er niet om dat je je 'oude' paspoort moet(!) inleveren, het gaat er om dat je het niet automatisch doet(!). question

Van twee walletjes eten, ik snap dat wel, maar daarom is het nog niet recht te lullen. Tenzij je een linker wegkijker bent. Dat dat Nederlandse volksdeel nog niet pleit voor afschaffing van het Nederlandse staatsburgerschap. Niemand meer een paspoort, slechts een reisdokument om over de grens te komen!
Ondertussen pleit ik er voor om een tweede nationaliteit voor ingezetenen van Nederland onmogelijk te maken. @Regering : gaarne actie !!

0
524 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

De centrale vraag moet eigenlijk zijn: Wie wil er een arm of been verliezen zodat de EU bobo s overal ter wereld met een militaire vuist op tafe...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

10 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

24 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

30 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

32 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

NK. App
Sherilyn Finn NudeAnimal Sexy Blue FilmSam Frank OnlyfansLeabian Bondage PornR AssOld Man And Old Woman SexReddit SwingerFtm GaypornXxxnx.TamilxxxvedioAmericansexyvideoScarlett Johansson FuckingKorean Teacher And Student SexNudes DancingFoto NudeXnxx Savita BhabhiMiltf LesbianBrazzers Indian SexSpin The Bottle PornKidnap PronJeans Sex ComMom Son FuckLivevioletWomen Nude In PublicRiley Rowan PornThe Fappening ComHow To Cum FastXvideo Full SexMy Hero Academia SexDoctor Sex Video DoctorSimon SexAsiatica FudendoDiablo PornBlow Job MoviesAi Big TitsSex Video Full Hd HindiYoungoldlesbianAngel YoungsHamster Porn FreeFree Nude PicExtreme Anal PornPelis Para AdultosHd Blowjob VideosXhamstercamsRomance Couple PornHurnbunnyCrezch PornHitomi La FrMet Art XToo Hot To Handle NudeCuckold HomemadeBrazzers EspañolSybil SexLatinacndywestJav SubPictures Porn FreePorn HomemsdeFabswingerwAeroplane SexArmpit FedishJessa Rhodes DpTravestis Negras TransandoSword Art Online HentaiMckartyKim Cattall NudeSunny Leone Romantic SexPron AssamOldd PornMs Cleo XxxTs ScortForced Hd Sex VideosGuy Fucks DogDarcialeeSalma Hayek SexsiCuckold Sucks Cock4chhanInfuencersgonewildBack ShotsPapa Xxx VideoPunjabi Xxx Porn VideoBest Indian FuckRaven And Starfire NakedVideofreesexParadise Hill PornVivas TreetDesi SekxMia Khalifa And Johnny Sins PornSkyemarie PornDoublrlistDesi Milk XxxBangladeshi Hindi BfKatewalsh2Girlsdoporn Episode ListFemdom HotwifeSkankpornPorn Ben 10Booty Calls Nutaku GameVídeo De Pornô DasHawaiian PornographyKally XoSouth African Sex Video HdCrying Teen PornOld PussyfuckTops PornGirlfriend Sex VideoGay Solo PornEsterbron NudeKelly Madison ComSamantha Telugu SexNamitha Xnxx VideosDmm.co.jpCams4 FreeBeautiful Porn Video HdAriana Grande Look Alike PornHentai GrannySexe Model .comBug HentaiSex Video AmerikaHot Shots OriginalAmateur Black PronTied GangbangedNhentai DoujinGelbooreBokep RusiaXxx Video KhalifaPorn Clips ComPorn ChestMssethi PornBelle.delphine SextaoeTubegalorrJerking Off At WorkJapanese Stepmom Porn VideosBp NangaHidden Mms PornBbc MomXmsterAnimefeet BlogDehati Hindi Sex VideoAvika Gor XxxBecky Lynch FeetComo Descargar Videos PornosHot Night PornPornstar NaameBest Movie PornsSmart Girl XnxxAgentredgirl Kemonoفیلم سکسی مامPics Of Wet T ShirtsSunny Leone Sex Video XxIndian Film Sex Video