Maurizio Gambarini/dpa
Volledig scherm
© Maurizio Gambarini/dpa

"Het Europa van Doornroosje": zo hard rekent 'The Economist' af met Merkel

Duitsland staat stil en de Duitse politiek wil niets liever dan dat alles bij het oude blijft. Het veroorzaakt vertwijfeling bij de rest van Europa en ook bij het gerenommeerde Britse zakenblad The Economist. In een artikel waarschuwt het tijdschrift voor Merkel als het "Doornroosje van Europa" en maant het Duitsland aan om snel wakker te worden.

45 reacties

  • Roger Wellens

    6 jaar geleden
    Merkel heeft Europa om zeep geholpen, daar kan men niet naast kijken, noch ontkennen. Dat is dan de 3de keer in één eeuw tijd, dat Duitsland de Europse landen in de ellende drijft !
  • Michel Jacobs

    6 jaar geleden
    De Amerikaanse pers, of dat nu trash-of zogezegde 'serieuze' magazines zijn, zit er alleen maar om verlegen om Europa een pad in de korf te zetten. Ze zijn een even gemanipuleerd machtsinstrument als de media in Rusland onder Poetin, alleen lijkt het niet zo en werkt het subtieler, maar een efficiënt. Niet te veel aandacht aan besteden. Hun analyse kan een deel waarheid bevatten, maar me dunkt dat de Amerikanen beter hun kwek houden en eerst voor eigen deur vegen deze dagen.
  • willy verbeeck

    6 jaar geleden
    Lach maar met de brexit, maar kijk maar eens terug binnen 5 jaar. Maar hier laat iedereen zich intimideren door de rode VRT.
  • Mark Desiron

    6 jaar geleden
    wie denkt dat het in Duitsland beter is kom hier maar eens wonen 2 jobs nodig om rond te raken en goedkoop is het hier ook niet in belgie krijg je tenminste nog vanalles gratis
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Nick de Anno : dit gaat hier wel over Merkel en Duitsland, niet over Engeland.