Ga naar Content

Edo skiet met propeller op z'n rug door de straten van Hoorn: "Ik ging zo'n 40 kilometer per uur"

HOORN Voor de meeste mensen had de heftige sneeuwval van gisteren dramatische gevolgen in het verkeer, maar dat gold niet voor Edo Kwaad uit Hoorn. Met een grote propeller op z'n rug en ski's onder zijn voeten vloog hij met een flinke vaart door de straten van Hoorn. "Ik dacht: ik probeer het gewoon een keer!"

"Er zijn zoveel manieren om jezelf voort te bewegen, waarom dan niet zo?", vertelt Edo aan NH Nieuws. "In mijn vrije tijd doe ik aan paramotorvliegen én ik houd van skiën, dus ik wilde die twee wel eens combineren."

Tikkeltje gewaagd
In de video, die compleet viral ging, is te zien dat Edo flink wat vaart maakt. "Ik ging denk ik zo'n veertig kilometer per uur. Ik had alleen geen bril op, dus ik kon amper wat zien", lacht hij. "Levensgevaarlijk wil ik het niet noemen, maar een tikkeltje gewaagd was het wel."

Op de achtergrond komen de collega's van de waaghals niet meer bij van het lachen. "Ja die gingen helemaal stuk. Toen ik het aankondigde geloofden ze me niet en vonden ze het belachelijk, maar uiteindelijk vonden ze het supergrappig. Sowieso krijg ik echt heel veel leuke reacties op de video."

Oostenrijk
De propeller-ski-ervaring was zo'n succes, dat Edo de set volgende week ook meeneemt naar Oostenrijk. "Ik wilde daar m'n beide hobby's gaan uitoefenen, maar nu ga ik het ook een keer combineren. M'n doel is om een filmpje te maken waarin je ziet dat ik van onderaan de berg naar boven ski. En dan langs al die mensen die op de lift staan te wachten."

Foto: Edo Kwaad