Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Barcelona licht optie en versterkt defensie in januari’

Laatste update:

Barcelona houdt rekening met een vertrek van Javier Mascherano en wil Yerry Mina daarom vervroegd naar het Camp Nou halen. Het was de bedoeling dat de verdediger in de zomer zou overkomen van Palmeiras, maar Mundo Deportivo meldt dat Barcelona in januari al zaken wil doen.

Toen Mina in mei 2016 van Independiente Santa Fe naar Palmeiras vertrok, bedong Barcelona een eerste optie van negen miljoen euro op de Colombiaan. De club had de keuze om die binnen drie seizoenen te lichten. Barcelona was naar verluidt van plan om dat na het huidige seizoen te doen, maar heeft zich dus bedacht. Mundo Deportivo meldde in februari overigens ook al dat Barcelona zinspeelde op het al in de winterstop halen van Mina.

Het Barcelona van Ernesto Valverde zou zelfs bereid zijn om in januari meer te betalen dan het eerder afgesproken bedrag van negen miljoen euro. “Ik heb de directie van Palmeiras vorige week gesproken en sta ook altijd nog in contact met Barcelona. We hebben voor nu besloten om te wachten. Yerri is op vakantie en hoort het vanzelf wel als er nieuws is. Het enige wat we nu moeten doen, is wachten op een akkoord tussen Barcelona en Palmeiras”, reageert oom annex zaakwaarnemer Jair Mina tegenover RAC1.

“Barcelona en Palmeiras zijn de clubs die bepalen wat de volgende stap zal zijn. Barcelona is natuurlijk een grote club en we hebben begrip voor hun schema. Er zijn meer clubs geïnteresseerd, maar Barcelona is altijd onze prioriteit geweest. We zullen zien wat er de komende dagen gaat gebeuren.” De 23-jarige Mina is bij Barcelona in beeld om Mascherano op te volgen, op wie Hebei China Fortune een bod zou hebben uitgebracht van vijf tot zes miljoen euro. De Argentijn liet eind november aan ESPN al weten dat hij zijn tot medio 2019 doorlopende contract waarschijnlijk niet gaat uitdienen.

“Ik denk dat mijn tijd hier op zijn einde loopt. Het is niet meer dan logisch dat na mijn lange tijd hier, ik niet veel meer voor de club kan betekenen. Ik behoor tot de groep mensen die denkt dat je moet weten wanneer het genoeg is geweest. Ik wil mijn tijd bij Barcelona op het juiste moment afsluiten, maar het hangt niet alleen van mij af”, sprak Mascherano. Mina, negenvoudig international van Colombia, zou het stokje kunnen overnemen. Zijn contract bij Palmeiras loopt nu overigens nog tot mei 2020 door, maar de Brazilianen kunnen die verbintenis door een eenzijdige optie met drie jaar verlengen.

Mina begon zijn carrière bij Deportivo Pasto, maakte op negentienjarige leeftijd zijn debuut voor Los Cuyigans en maakte na één seizoen de overstap naar Independiente Santa Fe, waarmee hij onder meer de Copa Sudamericana won in 2015. Guachené, zoals de stopper ook wel wordt genoemd, vertrok in mei 2016 naar Palmeiras en werd in het kampioensjaar uitgeroepen tot de beste centrale verdediger van de Série A. Mina speelde tot dusverre 33 officiële wedstrijden voor de club uit São Paulo en daarin kwam hij tot acht doelpunten en twee assists.

Een goede aanwinst voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is negen miljoen euro afgesproken? Dat lijkt me een hele goede deal!

12 december 2017 om 15:28

9 miljoen in de zomer ja; als ik Palmeiras was, zou ik minstens het dubbele verlangen als ze hem eerder weg willen halen. Sowieso is die 9 miljoen niet veel, dus Palmeiras moet hier het maximale uithalen.

Weet er iemand of hij goed genoeg is (of zal zijn) voor Barça?

12 december 2017 om 13:44

Heb hem een paar keer bij Colombia aan het werk gezien en hij maakte toen zeker een goede indruk op me. Momenteel misschien nog te licht voor Barcelona maar denk dat hij zich zeker kan ontwikkelen tot een basisspeler

12 december 2017 om 15:38

Barca zal iig een stuk gevaarlijker worden met dode spelmomenten, want hij knikt ze er voor een verdediger erg makkelijk in.

Vind t jammer dat Marlon niet de kans heeft gekregen. Evenals deze Mina fysiek sterk, alleen aan de bal stukken beter.

12 december 2017 om 13:51

Wat is er met marlon gebeurd eigenlijk? Hij viel me ook wel positief op maar is echt helemaal van mijn radar verdwenen

12 december 2017 om 13:53

Is uitgeleend aan Nice. Begon erg goed, maar zit de laatste maand op de bank. Zonde.

12 december 2017 om 14:02

Beetje een domme keuze ook Nice. Die hebben namelijk met Sarr al een eigen groot talent achterin die ze zoveel mogelijk minuten willen gunnen waar mogelijk

12 december 2017 om 14:07

Hij heeft juist laatste wedstrijden gespeeld (kreeg helaas rood tegen Psg). Erg solide, maar heeft nu wel echt de volle vertrouwen van de coach nodig. Afgelopen weekend heel goed gespeeld.

Deze jongen kan achter Pique en Untiti zich goed ontwikkelen nu zal die nog niet goed genoeg zijn. Maar wel goed voor op de bank

12 december 2017 om 15:40

Zou wel risicovol zijn met het wk in aantocht. Als hij gewoon bij Palmeiras blijft, zal hij sowieso het centrum gaan vormen met Sanchez. Bij barca zal hij idd de 3e man worden en zal hij een stuk minder minuten maken.

Volgens mij zat Barcelona tegelijkertijd achter Sanchez en deze Mina aan, waar Mina de favoriet van was. Ben benieuwd hoe deze speler gaat presteren

12 december 2017 om 14:01

Klopt, Mina lijkt me ook de beste keuze van de 2. Hij is iets ouder en heeft dus meer ervaring. Hij staat ook verder in zijn ontwikkeling, is beter op het moment en kost maar 1/4e van wat Sanchez kostte. Daartegenover staat dat weer dat Sanchez wat meer talent lijkt te hebben. Maar goed met Mina kies je imo meer voor zekerheid en dat voor een mooie prijs

12 december 2017 om 15:43

Sanchez past echter wel beter bij het spel van Barca. Mina is kopsterker maar wel wat minder snel dan Sanchez.

12 december 2017 om 16:32

Klopt, maar Umtiti is voetballend wel sterk genoeg dus zou een prima combinatie kunnen zijn op termijn. Om dan 32 miljoen extra te betalen omdat Sanchez wat beter kan voetballen?

12 december 2017 om 17:19

Ik zou sanchez niet prefereren vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar vanwege zijn snelheid. Aangezien Barca graag ver naar voren verdedigt, is een snelle CV zeer welkom. En hij is sneller dan Yerri

Als je nog 6 miljoen voor Masche vangt en dan 3 miljoen oplegt om deze Mina te halen lijkt dat me uitstekende zaken voor Barca! Heel netjes

Negen miljoen euro (als het niet meer wordt, volgens mij geldt de 'deal' met Palmeiras namelijk enkel voor de zomer van 2018) voor een getalenteerde Colombiaans international is een uitstekende deal, zeker in deze krankzinnige markt. Denk dat Barcelona met hem een fysiek sterke verdediger erbij heeft (die ook nog eens bij dode spelsituaties van toegevoegde waarde kan zijn), maar denk niet dat we er daarmee al zijn. Javier Mascherano laat namelijk wel een behoorlijk gat achter wanneer hij besluit te vertrekken en had graag gezien dat Barcelona ervoor had gekozen om Marlon Santos terug te roepen van zijn uitleenbeurt aan Nice. Daarnaast hoop ik dat Matthijs de Ligt de vervanger wordt van Thomas Vermaelen, misschien dat er een ruildeal (plus cash) geregeld kan worden met Ajax.

12 december 2017 om 14:26

Word wel heel jong zo vind je niet? Denk dat we dan echt veel ervaring dan missen mocht Pique geblesseerd raken

12 december 2017 om 15:00

Samuel Umtiti heeft ondertussen genoeg ervaring opgedaan om de defensie te leiden, denk dat hij inmiddels tot de tien beste verdedigers ter wereld behoort. Het lijkt me dus niet nodig om nog een 'ervaren' verdediger aan te trekken. Denk dat je met Piqué, Umtiti, Yerry Mina, Marlon Santos en Matthijs de Ligt vijf uitstekende verdedigers hebt die de boel dicht kunnen houden achterin.

12 december 2017 om 14:43

Meen je dat echt van dat gat dat Mascherano achterlaat? Ik wil niet respectloos zijn richting Masche, maar zijn tijd bij Barca is al langer voorbij. Ik ben hem dankbaar voor zijn bewezen diensten, maar het is tijd om uit elkaar te gaan.

12 december 2017 om 15:02

Misschien qua prestaties niet meer, maar Mascherano was onder Luis Enrique de leider op het veld en heeft in de kleedkamer een prominente rol. Geloof dat ik hetzelfde heb gezegd over José Manuel Pinto, de reservekeeper die op een gegeven moment vertrok.

12 december 2017 om 15:30

Helemaal met je eens dat Marlon meer kansen verdient. Vond het hem prima doen in de weinige minuten die hij kreeg en hij schijnt in Frankrijk niet heel veel te spelen. Dan kan je hem beter dagelijks laten trainen met de beste en af en toe spelen.

Mina kan wel wat extra's brengen maar is in Europa (waar toch heel anders gevoetbald wordt en hij is dan ook ver van huis) nog onbewezen. Hoop dat hij zich kan ontwikkelen tot een topper om naast Umtiti te spelen over een paar jaar.

Vermaelen moet inderdaad ook vertrekken. Ruildeal met Ajax is echt een goed idee. Daar kan Ajax ook zeker nog profijt van hebben. 30 miljoen + Vermaelen bijvoorbeeld.

Dan kunnen 2 van de 3 (santos, Mina, De Ligt) samen uitvechten wie de backups worden van het centrale duo dit seizoen en komende jaren totdat ze zich hebben ontwikkeld tot basisspeler.

Niet per definitie een Barca verdediger, maar heeft enorme potentie. Fysiek enorm sterk en wordt geloof ik grootste speler van Barca. Koppend zeer sterk, alleen zijn passing en balbehandeling zal flink moeten worden verbeterd. Voor 9M echt een koopje en wanneer hij niet slaagt bij Barca kan hij makkelijk voor minimaal het dubbele worden verkocht. Een goede zet lijkt me

Mina is fysiek een beest en technisch kan ie net mee met barca. Is ook kopbalsterk en dan ben je ineens minder afhankelijk van pique en heb je 2 torens, zo werd frankrijk indertijd wereldkampioen. Wie heb je anders nu Masche net over the hill is? Vermaelen? Mina is een jonge Marcel Desailly. Technisch moet die wel nog groeien, vooral in het uitvoetballen, maar met Pique in zn buurt komt dat wel snor

13 december 2017 om 17:40

Je hebt het over Pique, maar Umtiti zal zeker en vast niet banken. Pique wordt natuurlijk ook al een jaartje ouder en Mina en eventueel Marlon kunnen dan uitvechten wie er in de basis kan staan en wie back-up wordt. Pique en Umtiti zal waarschijnlijk nog wel even het vaste centrumduo zijn. Maar Mina/Marlon achter de hand hebben is toch geruststellender dan een Vermaelen imo. Over de kwaliteiten heb je het natuurlijk wel goed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren