door Moskowfiets in Media  ·  85 Reacties

  • 33
  • 1239x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48

Omdat ze niet zo snugger zijn? Of gewoon hardleers en niet eens weten waar Noorwegen ligt, maar toch uit de EU willen omdat Geert het wil.

17
51 zeikenderechter

@50

Ja, op dat andere draadje was hunnie niks gevraagd, maar hier vinden ze dat dan wel weer best question

13
52 zeikenderechter

De dames en heren Eurofielen hebben elkaar weer gevonden lees ik maar geen nood als Nederland uit dat gedrogt mag gaan dan kunnen zij gezamenlijk een huisje huren in hun geliefde Brussel.

14
53 eigenmening

@3 Als ze terug gaan naar de Gulden dan zul je zien dat we weer in een klaas 10 to 50 % van de waarde van ons geld / inkomen kwijt zijn.

5
54 nosuchname

@52

Dat geeft alleen maar aan hoe ongelofelijk dom sommige anti EU gasten eigenlijk zijn wanneer je niet verder komt dan het argument: "mij is niets gevraagd". Die mensen begrijpen de werking van statistieken niet.

Ik kan er alleen maar om lachen, het onderzoek geeft alleen maar aan dat de scepsis weliswaar is toegenomen, lees in 17 jaar tijd, maar dat de laatste twee jaar gewoon sprake is van een groeiende populariteit vóór de EU.

Niet zo verwonderlijk ook, want we doen verdomd goed in Nederland, mede door onze deelname aan de EU. Cijfers tonen dit domweg aan. Op vrijwel alle belangrijke terreinen is vooruitgang geboekt: Nederlanders hebben meer te besteden, leven jaren langer, zijn beter opgeleid en hebben vaker werk. De criminaliteit is gedaald, huizen zijn van een betere kwaliteit. En mensen van alle leeftijden sporten meer en gaan vaker op vakantie.

Natuurlijk heb je mensen die tussen wal en schip vallen en natuurlijk heb je altijd een groep mensen die werkeloos thuis zitten en nauwelijks zicht hebben op verbetering van hun levensomstandigheden, en dat dient men, met in het bijzonder de politiek, niet te bagatelliseren, maar grosso modo hebben Nederlanders niets te klagen.

15
55 Drumpf

Steun voor EU in Nederland afgelopen jaren ingestort

logica: Strikt genomen kun je deze onderzoeken niet meer serieus nemen. De dagelijkse praktijk is voor iedereen zichtbaar. U bestelt een uitkomst wij leveren het bijbehorende resultaat.

Als je het echt wilt weten houdt je een referendum. Dat is ook de reden dat men dat wil afschaffen. Het is niet de bedoeling dat de echte steun voor de EU zichtbaar wordt. Ik denk niet dat Timmermans en Juncker nu echt de handen op elkaar krijgen om over de Morgherini's en dergelijke maar te zwijgen.

Conclusie: 58%? mij is niets gevraagd en ik geloof er niets van

14
56 purelogica

@55
Mij is vanalles gevraagd om het vervolgens tegen de wens van de meerderheid plus mij aan hun laars te lappen.

6
57 Al

@1 en @2 ,

Hoe denken jullie dan over nieuwe regelgeving, zoals dat mensen in hetzelfde beroep hetzelfde moeten gaan verdienen in de hele Unie?

Alleen handel klinkt heel leuk, maar voor een gelijk speelveld is er ook gewoon aanvullende regelgeving nodig. Dat hebben zaken waar mensen terecht over klagen, zoals verdringing op de arbeidsmarkt, wel bewezen.
En dus komt er al snel een politieke unie kijken, dat is ook gewoon nodig gebleken zoals tijdens de bankencrisis in 2008. Anders heb je hoogstens een vrijhandelszone met veel te grote verschillen en zonder enige daadkracht t.o.v. andere economische grootmachten.

3
58 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

59 hk-sr

Laat die hele EU maar instorten.
Met hele zooitje wat daar zit erbij.

10
60 annie

@16
WHAAAAAAHAHAHAHA..

U gelooft nog in sprookjes.
Fantastisch!
Kinderen groeien in mijn optiek te snel en zweren dan de sprookjes af.
Ben blij te zien dat dat niet bij alle kinderkes het geval is.

Slaap lekker en droom ze.

11
61 BenErWeer

@3
En Engeland .. question

9
62 sparta

Wat ik uit het verhaal kan opmaken is dat het ene soort onderzoek al 30 jaar een stabiele pro-EU groep ziet (bij de Eurobarometer) en de andere soort redelijk heftige verschuivingen. Dat kan niet allebei waar zijn, en waarschijnlijker nog, beide beweringen zijn onwaar. Want het vertrouwen in de EU ligt op minder dan 50%, zo blijkt uit staatje 3.3 hier: file:///C:/Users/NIEUWN~1/AppData/Local/Temp/SSN%202017%20-%20Publieke%20opinie%20(Hfd%203).pdf Hoe kan men steun uitspreken voor een zaak waar men geen vertrouwen in heeft? Dat zal wel aan de vraagstelling liggen, die er niet bij gegeven wordt.

Verder klopt het wel dat NL'ers redelijk optimistisch zijn en vertrouwen hebben in de verschillende onderdelen van de staat e.d. Dat komt omdat men hooguit het NOS hoernaal volgt als bron van nieuws en zich er verder niet mee bezig houdt. En dan ontgaat je veel, zoniet alles.

10
63 Ness

@3
"een sterke economische band met Rusland aangaan."

En wat zou die dan moeten zijn?

NL is voor Rusland al het grootste exportland
Dit komt voornamelijk door olie die Rusland naar Rdam verscheept en na rafinage weer terug gaat naar Rusland, omdat Rusland onvoldoende rafinage cappaciteit heeft
Daarnaast nemen we wat gas af voor de industrie, voor huishoudens is Russisch gas niet geschikt

Wat wilt u verder nog dan?
Rusland produceert verder zeer weinig
En andersom heeft Rusland landbouw producten import gesanctioneerd (behalve de NL pootaardappelen, want die heeft Rusland dan weer niet)

Dus hoe ziet u die 'sterke economische band met Rusland' vormgegeven worden?

10
64 LGK

Uit het artikel:
In 2017 vindt 58 procent van de Nederlanders het Europese superproject een goede zaak. In 1996, in de ‘hoogtijdagen’ van de EU, was dit nog 75 procent.

Ingestort??
17% minder in 20 jaar tijd??

15
65 Uit Den Haag

De voordelen van een EU zouden best zeer groot kunnen zijn, helaas is het project door stompzinnig wanbeleid door een stel linkse maakbaarheidsdenken idealisten, een soort salonsocialisten dus, naar de kloten geholpen.

Nexit, en zo spoedig mogelijk.

7
66 Positivo

@34 "wij Nederlanders zijn natuurlijk veel beter in staat geïsoleerd van de Europese gemeenschap te overleven toch?"

Er is niets tegen handelsovereenkomsten tussen de europese landen; waar het (vooral) mis ging is vooral het Schengen akkoord.

Dat G.B. het zo zwaar te verduren krijgt heeft alles te maken met de schrik van de EU dat er andere landen zullen volgen en dat moet vooral ontmoedigd worden.

4
67 Mappie

@43 "Och, ja, de Britten worden op magischer wijze weer een wereldmacht zodra ze van de EU af zijn. "

Wereldheerschappij hoeft ook niet.
Het gaat om nationale zelfstandigheid en het recht als natie zelf te bepalen met wie men zaken doet, hoe men dat doet en wie men binnenlaat om dat mogelijk te maken !

7
68 Mappie

@54 "Als ze terug gaan naar de Gulden dan zul je zien dat we weer in een klaas 10 to 50 % van de waarde van ons geld / inkomen kwijt zijn."

We zouden er natuurlijk ook op kunnen mikken die 10% die we kwijtraakten bij de invoering van de euro terug te krijgen.

4
69 Mappie

de meerderheid zal me een worst wezen...die zetten keer op keer misbaksels en hufters op de zeteltjes in den haag.
ik moet ergens binnen die 14% vallen of misschien is er nog een categorie die de EU wil saboteren en bestrijden...vast een nog kleiner groepje maar daar zit ik dan helemaal bij.

maar goed...geen slechte uitslag gezien de enorme propaganda en angstpraat vanuit het pro EU kamp.
maar goed...dit zal hooguit leiden tot wat stoere praat van Rutte hier terwijl hij zich als Mister Europe profileert in Brussel.
Vervolgens zegt meneertje Huichelmans gretig "ja" op alle maatregelen tot maximale integratie en zorgt ie ervoor dat hij zn vriendjes op maximale voorsprong brengt ten koste van alles en iedereen als hij straks premier af is.

...en zou je dan nog verwachten dat hij met pek en veren op de boemel naar Brussel gestuurd zal worden...vergeet het maar...Nederland buigt het hoofd en slikt gedwee het zuur door.

4
70 MarkUg

@29

"Het aanvullende pensioen wordt niet meer geindexeerd vanwege diezelfde reden."

Dat van mij wel...

8
71 silversurfer
72 Querulijn Xaverius,

Lubbers en Balkende en Rutte hebben hoog verraad gepleegd.
Dan Gerrit zalm die ons zo bestal met de euro.

2
73 Gratiebarmhart

@73 goed en duidelijk geschreven. alleen de rol van de Parasieten Van De Arbeiders (pvduhuh) moet ook vermeld worden.
De steun van Nederlanders vpoor Nederland is ook ingestord. Ze hebben voor ons een soort van corrupte Weimar-Republiek gecreeerd. Met een eeuwig uitlachende sodomiet als hoofd van ONZE regering. Geen steun meer voor het pedo-sodomieten mannetjes-volk dat onze sportjeugd misbruikt. Toen kwam in 1933 een snorremans in de regering, die de Weimar nepdemokraten in een half jaar vernietgde En het volk juichde.Degenen die in Weimar regeerden verloren hun macht over de media en het geldwezen. Ze hadden van de Duitsland veel rechten gekregen, maar namen als zeer kleine groep heel Duitsland in de tang. Hetzelfde gebeurt nu in Europa vanuit Brussel en de Ruttes daar en ook in ons --eens zo fijne - Nederland. In deze video wat Weimar deed. Idem dito nu in Europa.-.-Hier gaan we de geschiedenis in. Wie domineerde ?

2
74 flessenkraai

Het is heel lastig om uit een dergelijk onderzoek een conclusie te trekken. Het probleem is namelijk dat de EU een te groot begrip is waar alles in een keer onder valt. De EU is bijvoorbeeld een instantie die heel veel belasting geld verspilt door iedere keer te verhuizen tussen Straatsburg en Brussel. Als je zou vragen aan de Nederlanders of ze dat een goede zaak vinden dan durf ik er vergif op in te nemen dat een meerderheid vind dat dat zou moeten veranderen. Daaruit zou je dus ook de conclusie kunnen trekken dat de manier waarop de huidige EU functioneert vrijwel geen draagvlak heeft onder de Nederlanders. Bijna niemand in Nederland is het eens met alles wat er in de EU besloten wordt en alle verdragen die er nu actief zijn vanwege de EU.

Zoals de EU nu in dit soort onderzoeken wordt gepresenteerd is het een soort van aan/uit knop. Je doet mee of je doet niet mee. Er wordt geen alternatief gepresenteerd. Mensen kunnen dus feitelijk niet kiezen omdat een stem tegen de EU ook een stem zou zijn tegen alle handelssamenwerking en dat wil ook niemand. Net zo goed als dat er waarschijnlijk niemand is in Nederland die alles goed vind wat er uit de EU komt is er ook niemand die alles slecht vind dat uit de EU komt.

Het enige echt zinnige uit dit onderzoek is dan ook dat een grote meerderheid van de Nederlanders klaarblijkelijk niet wil dat er nog meer macht naar Brussel gaat. Dit terwijl dit wel continu gaande is. Zoals het nu is heeft de EU zover ik weet nog nooit bevoegdheden afgestaan aan de individuele lidstaten terwijl andersom het continu gebeurd. Mensen zijn dan ook naarstig op zoek naar de noodrem door middel van referenda maar dat blijkt niet te werken. Een andere manier van de Nederlanders om te proberen het tij te keren is een proteststem uit te brengen. Ook dit wordt totaal genegeerd. De overige partijen sluiten gewoon een pakt waardoor alle invloed van proteststemmen verloren gaat. Het is toch niet meer uit te leggen dat een politieke partij als de SGP met 3 zetels meer politieke macht heeft dan een politieke partij als de PVV met 20 zetels?

Het zou heel goed kunnen zijn dat er een enorme grote meerderheid van de Nederlanders voor economische samenwerking werking is binnen Europa, zelfs de PVV wil dat, maar er is zeker geen meerderheid van de Nederlanders die 100% tevreden is hoe dat nu geregeld is. Als het dan niet mogelijk is om als burger op enige zinnige manier invloed uit te oefenen op het beleid wat in Brussel gemaakt wordt en als we het er ook niet mee eens zijn dat Brussel nog meer invloed krijgt terwijl dat wel gebeurd dan is de enige echte conclusie die je zou moeten trekken dat we op deze manier niet meer mee zouden moeten doen.

1
75 RazorBlade

Ik weet niet precies wat ik hier van moet denken, maare in 2005 was er een referendum over de
EU grondwet en 61,5 procent was tegen en 38,5 procent was voor.

https://www.europa-nu.nl/id/vgvqpnqs5qbn/referendum_over_eu_grondwet_in_nederland

1
76 DWZ

Tereecht dat er minder steun is voor de EU bij het volk. Er wordt immers alleen over hen gepraat en niet MET hen. Opzouten.

1
77 Dalon

Ik heb het al enkel keren gevraagd maar nooit antwoord gekregen. Hoe zouden vandaag de dag de BeNeLux, Duitsland, Frankrijk er hebben voorgestaan zonder aangesloten te zijn geweest bij de EU? In mijn beleving toch vele malen beter. De miljarden die aan Griekenland, Portugal etc betaald zijn, en naar alle waarschijnlijkheid nooit terugbetaald zullen worden, de miljarden die telkens nodig zijn om de buitengrenzen te bewaken, de opvang van honderdduizenden asielzoekers enz enz. Die miljardensteun zal een keer terugbetaald moeten worden. Hoe? Tsja, u en ik misschien?

3
78 nostradamus666

@78 Inderdaad, kijk naar Zwitserland. Daar hebben ze het toch ook niet zo slecht zou ik zeggen.

4
79 RazorBlade

@79

Kom je weleens in Zwitserland? Moet je eens doen, en bezoek dan eens de lokale supermarkt, dan begrijp je direct waarom zoveel Zwitsers in de buurlanden hun boodschappen inslaan.

Zwitserland is een prachtig land, maar de regelzucht is ronduit verstikkend. Als je dacht dat in Nederland voor alles wel een regeltje bestaat dan is dat nog niets vergeleken met Zwitserland. Op elke straathoek een camera, hardrijden zonder boete zit er ook bijna niet bij question

2
80 Drumpf

Haaahahahaha

Het SCP rapport bárst van het positieve nieuws.
Echt álles gaat beter.
Waarmee het 'gesundes volksempfinden' van de populistisch rechtse doemdenkers van WNL, GeenStijl en anderen definitief tot het rijk der fabelen is verwezen.

Oh wacht! Er is wel degelijk iets minder goed. Na pagina na pagina positief nieuws te hebben doorgespit hebben de wakkere 'journalisten' van WNL wel degelijk een spat 'bewijs' gevonden dat hun sombere wereldbeeld wel degelijk strookt met dat van 'de' Nederlander.

We zijn somberder over de EU gaan denken!!!!

Als je kijkt naar het algemene beeld van dit onderzoek, kun je maar één conclusie trekken:

Het gaat de Nederlander niet snel genoeg met de Europese integratie. De EU moet moderniseren, sterker worden, meer macht krijgen.

Maar ja, dat zal bij de populisten op extreem rechts wel niet de conclusie zijn.

Die blijven hangen in die groef op hun aloude langspeelplaat: het gaat slecht met Nederland (nee), we zijn de immigranten zat (nee), we hebben tabak van moslims (nee), we vertrouwen die graaiers in den haag voor geen cent (nee), we zijn allemaal dood ongelukkig (nee).

Neeeuh, vrienden op nieuwskoerier, uw dagelijkse gehuil over 'de toestand van Nederland' strookt niet met de waarheid.

Hoeveel moeite WNL ook doet u van het tegendeel te overtuigen.
.

1
81 hippodepippo

de EU is niet democratisch - parlementsleden kunnen niet eens wetsvoorstellen indienen

1
82 Jeb

@82

Zo snel mogelijk veranderen dus. Voorwaarts! Gelukkig hebben Duitsland en Frankrijk dat inmiddels ook begrepen.
.

1
83 hippodepippo

@12

25 Uur verder en wat blijkt, zelfs nog erger dan gedacht, 18 keer oververtegenwoordigd. Proest!

1
84 Bier is bitter

@84 : ik heb wat in dat onderzoekje zitten grutten - het is een samenraapsel van diverse onderzoekjes waarvan een flink aantal gedaan door de EU-barometer, een EU instituut dat politici ervan moet overtuigen dat zij op de juiste koers liggen - maar in 2005 stemde 62% van NL tegen een EU-grondwet. Dat aantal is alleen maar toegenomen; er is nauwelijks steun voor méér EU. Het is die meerderheid die je hier tegenkomt. Een en ander kun je hier nagaan: https://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2017/De_sociale_staat_van_Nederland_2017 of doorklikken op de link in het artikel. Check publieke opinie. De uitslagen van de EU-barometer raken echt kant noch wal, het is reclame. In Nederland worden bv 500 mensen ondervraagd, en hun mening geldt dan voor alle 17 miljoen.

4
85 Ness

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
De wooncrisis zélf te lijf: is de ‘Friends-woning’ een oplossing?

daar gaat je privacy... wil je een keer van bil gaan met iemand van hetzelfde geslacht bijv... dan kan dat niet...

zojuist geplaatst door maarten1234

maarten1234
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

"Er zijn al lasten onder dwangsom opgelegd. Die reeks aan dwangsommen omdat het COA zich aan geen enkele regel houdt, moet je meenemen in de vra...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@14 Van de Burg zou eens naar de Nederlandse burger moeten luisteren. . of ook een account aanmaken op NK. Daar kan hij wat van opsteken....

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

kunnen ze niet naar wassenaar varen?...

3 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@10 Hallo!!! Daar worden politici goed voor betaald. Zo bouw ik geen viaducten, ben geen chirurg of software-engineer. . . Echter, ik v...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

tja er zijn ook genoeg native NLers die op straat moeten leven omdat er geen (sociale) woonruimte is...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@13 Nee. Maar ik onthoud ook niet alles. Maar weet jij wat ik denk? Dat geen enkele oplossing van jou een goede is. Anders had je meneer v.d. B...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

volgende maand weer een noodkreet zolang je niks aan de influx doet...

5 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@47 oei, een generalisatie...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@12 Nee hoor. . . . Echter, jij reageert al enkele jaren op mijn geplaatste reacties. Dus zou je kunnen weten wat mijn oplossingen zijn. ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Gym Xxxx VideoPhoto PornograpiqueGneralbutchXalicemeyerBollywood Adult MoviesFace Fart PornAnimee PornAdiltsearchChatirbAnal Xxx Video沈娜娜Sexy Video Bf Bf BfSaxy Vidio ComAmateur Cuckold PornChanel Uzzi NudeFat Black Gay PornPorn Hd StarLittle Caprice XxxFree NiksindianGeminis 2005 Watch OnlineSelvie DeluxeCatalina West Only FansSpictrannyFamosas Do Tiktok PeladasYoga Xnx VideoKiara Advani Lust StoriesBaap Beti Ki SexyBen 10 Cartoon Xxx VideoNaked TeaherSfmpornديوث تويترVideos Porn AsiaticosPics Teens NudesGifs Mulher NuaRachelfit NudeLesvian Rape PornAngie Brand XxxIndian Teacher Student XnxxBigboob HotPornhubforcedAllanah RaeMobile Porn GamesNubilefil SMagnut02 PornSara Jay PornhubNaked Japanese BabesPutri CintaAdult Friemd FinderGay Sex SitesManytoon.cimUnion.magazineCara Delvine NudeMe Follo A Mi MamáHindi Talking Porn VideosPorn Fill VideoSexo GofZelda NakedMiyan Khalifa Ki Sexy VideoXxx Land ImageSex Chat With GfGacja Life PornMarathi Gavran JhavajhaviEmily Willis SexHd FullpornHomemade WifepornPorn For SissiesIndia Porn HubBride SexKorea Homemade PornLatinaxxxWannonces RencontresSexo JaponesaTransex Linda NuaGarota PornoCollege PawgJane WildHot Affair SexBig Boob Bhabhi VideoJiju Sali SexFilm Taboo 2Free Naked CamsSexe Vintage FrançaisAndhra Girls NudeNaked CompetitionBritno KittenPidio BokepPorno JapaneseJujutsu Kaisen HentaiVideopernoIndian Bedroom Sex VideosPerfect Body Porn HdGirl Paints Titties On StreamKenzie Love OnlyfansBovastreetFilmes XxxShinbysaysXnxx KoriyaMarathi Com SexBrandi MaxxxPornosu AltyazılıTania RinconPeludas PornMnaked TitsJulie With The CakePixiebaitHot Milf HardcoreKinky Kristi FartRule 34pornMotherless.ccomBrandi Love TwSerinda Swan NudePorn In ToiletAunty Romance With BoyAyaka MakimuraBlue Film Video DikhaiyeThick Latina MilfJoey Lee PornDqughter SwapVideos Porn BlackSmanta LilyTaryn Terrell NudeMatty PornSoft PussyPink Porn ComJaye Rose XxxIndian Girl Sexy XxxBest Of Free Porn Videosنييك ورعانWoahkenzy LeakedSunny XhamsterBus XxGender Bender PornKarma RxpornBobbi Althoff PornFela PyreXnxx TenHot Hd Porn IndianSliping Mom XxxEbony Amateur CreampiesVirtualpornPornhub.com/FacegirlsFemdom EmpireMina Luxx TwitterVeronic VainRapesex ScenesTiffani MaddisonCeleb JjhadJennifer Coolidge BoobiesXnxx Nf