Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Presentatrice Fox News roept op tot 'zuivering' bij FBI en Justitie

  •  
11-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
33282744535_d96d518283_k
Fox News-presentatrice Jeanine Pirro, vanwege haar achtergrond als rechter ook wel Judge Jeanine genoemd, heeft in haar zondagse tv-programma opgeroepen tot een zuivering bij de FBI en het ministerie van Justitie. Volgens Pirro moeten de diensten ‘niet alleen gezuiverd worden door ontslagen, maar er moeten mensen in handboeien worden afgevoerd.’
Het gaat daarbij niet om mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten, maar om mensen als oud-FBI-directeur James Comey en de man die Trumps vermeende banden met Rusland onderzoekt Robert Mueller. En daarnaast om om werknemers binnen de FBI of het ministerie die zich naar Pirro’s smaak niet voldoende buigen naar de wensen van president Trump. Medewerkers van de FBI en het ministerie van Justitie gaan steeds vaker openlijk in tegen Trump, die de onafhankelijkheid van beide diensten geregeld bekritiseert en afdoet als persoonlijke aanvallen op hemzelf. Die mening wordt gedeeld door Pirro, die zei:
"De stank die uit het ministerie en de FBI komt is als die van een derdewereldland waar geld en jongens en clubjes de verkiezingsuitslagen bepalen."
Pirro riep een maand geleden, in navolging van Donald Trump, ook al tijdens haar uitzending op tot arrestatie van Hillary Clinton. Ook heeft ze herhaaldelijk in haar programma gezegd dat er een complot bestond om Clinton president te maken.
Donald Trump zelf lijkt ondertussen ook weinig op te hebben met Pirro. De New York Times onthulde onlangs dat Pirro was uitgenodigd op het Witte Huis, maar dat Trump halverwege het gesprek de kamer uitliep omdat hij genoeg had van het getier van Pirro.
. @JudgeJeanine : “There have been times in our history where corruption and lawlessness were so pervasive, that examples had to be made. This is one of those times.” pic.twitter.com/rvCKHYhKQ9
— Fox News (@FoxNews) 10 december 2017
Bron: Mediaite / cc-foto: Michael Vadon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.