Ga naar Content
Noord-Holland

Jongen (13) beroofd van portemonnee tijdens deurverkoop voor kankerfonds

10 december 2017, 16.18 uur · Aangepast 10 december 2017, 17.57 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HEILOO Een 13-jarige jongen is gisterenavond beroofd terwijl hij in Heiloo langs de deuren ging om wenskaarten te verkopen. De opbrengst daarvan is bestemd voor de Stichting Kinderleukemie Nederland.

De jongen maakte zijn ronde door de wijk Plan Oost, toen er plotseling een man met een 'onverzorgd, junkachtig uiterlijk' naar hem toe kwam. De man haalde een mes tevoorschijn en dwong de jongen zijn portemonnee af te geven.  Toen hij zijn buit binnen had, vluchtte de man in onbekende richting. 

Gezelschap
Onduidelijk is of het slachtoffertje de opbrengst van de wenskaartenverkoop in zijn portemonnee bewaarde. Wel is inmiddels uit onderzoek gebleken dat de dader kort voor de beroving in het gezelschap was van een andere man. 

De dader is een man met een slecht verzorgd gebit en is vermoedelijk tussen de 40 en 50 jaar oud. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een slank tot mager postuur. Gisterenavond droeg hij een lichtbruine, versleten jas en reed op een krakkemikkige fiets.

Gezet postuur
Ook de man die in het gezelschap van de dader werd gezien, heeft een onverzorgd uiterlijk. Hij is getint en heeft een ietwat gezet postuur. Gisterenavond droeg hij een jas met een bontkraag en een trui met capuchon.  

Wie getuige is geweest of informatie heeft die naar deze mannen kan leiden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.