De afgezette Catalaanse premier Carles Puigdemont verscheen vanavond via een videolink vanuit Brussel tijdens een verkiezingsmeeting in het Catalaanse Igualada.
Volledig scherm
De afgezette Catalaanse premier Carles Puigdemont verscheen vanavond via een videolink vanuit Brussel tijdens een verkiezingsmeeting in het Catalaanse Igualada. © AP

Patstelling tussen voor- en tegenstanders Catalaanse onafhankelijkheid volgens nieuwe peiling

Slagen de pro-onafhankelijkheidspartijen er op 21 december opnieuw in de absolute meerderheid binnen te halen bij de Catalaanse parlementsverkiezingen? Die vraag brandt op ieders lippen sinds Spanje het bestuur van de regio heeft overgenomen nadat die vruchteloos de onafhankelijkheid heeft proberen uit te roepen. Een nieuwe peiling zet beide kampen nu op een zucht van de meerderheid.

6 reacties

  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Een onafhankelijkheidsstreven dient gesteund te worden door een overgrote meerderheid van minstens 80 % en niet de 50 % + 1.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    Het democratische Europa zet alles in het werk om de bevolking te manipuleren om de onafhankelijkheid van Catalonie te nekken, ooit zegde hier een socialistische kopman uit Leuven, als je niet voor ons stemt vrees ik voor de pensioenen , en iedereen trok zijn staart in en stemde socialist, eindelijk zijn de mensen een beetje slimmer geworden.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Wat de uitslag ook moge zijn er zal geen onafhankelijkheid komen en volgens mij zullen ze zwaar verliezen en zal Puigdemont niet naar Spanje terug keren want dan vliegt hij terecht in de cel wegens poging staatsgreep en terecht. Maar ook deze reactie zullen de nationalisten niet graag horen.
  • Lucien Verschraegen

    6 jaar geleden
    Het is hetzelfde als met de brexit. Diegene die ervoor zijn zullen diegene zijn de er de meeste nadelen zullen van ondervinden.
  • Johny deman

    6 jaar geleden
    Belachelijk. Spanje heeft de uitslag al bepaalt. Ciudadanos heeft gewonnen.