Zeg kabinet, nog even over die AOW-leeftijd (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Overig  ·  175 Reacties

  • 23
  • 1769x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150
U had ergens gelezen dat de hangingmen geen kinderen had zeker ? question

0
151 Hangingmen

@141 Sterker nog. Er zijn nogal wat opeenvolgende regeringen geweest die de zorgvuldig opgebouwde pensioenreserves (incl. AOW-spaarfonds) i.v.m. de vergrijzing hebben verkwanseld aan generaties die na de babyboom het levenslicht zagen. Dezelfde generaties die nu het hardst klagen over babyboomers omdat ze er achter komen dat ze hun eigen broek op moeten gaan houden. Dat zijn ze in sommige gevallen blijkbaar nooit gewend geweest.

De beleidsmakers zijn naarstig op zoek om ouderen nog verder uit te melken met idiote maatregelen zoals het volledig fiscaliseren van de AOW-uitkering. Straks mogen AOWers de premie gaan betalen van hun eigen uitkering. Aanvullende pensioenen worden hoger belast door heffingskortingen te verminderen. Afbetaalde eigen woningen worden weer belast en als je de pech hebt in een verpleeghuis terecht te komen, moet je de (over)waarde van je eigen woning eerst "opeten".

Stop de pensioenroof!

0
152 Belazerd

@138 Klopt.
Bij discussies met mensen van tussen de 70 en 75 valt mij op dat het merendeel de maatschappelijke veranderingen niet meer kan volgen en lichtelijk in paniek raken wanneer ik met hen daarover wil discussiëren. Ze stemmen dan ook op de politieke partij waar ze al 20, 30 of meer jaren voor stemden. Ze kunnen veranderingen vaak niet meer aan- uitzonderingen daargelaten.
Werkgevers zitten niet op werknemers van boven de 70 te wachten. Het is puur de AOW uitbetaling en ook de lage rente die de aanvullende pensioenen in de problemen brengt dat de pensioenleeftijd omhoog moet.

1
153 Conradijntje

@152 Afbetaalde huis en alle overige eigendommen in box 3 zit er ook nog aan te komen.
En inderdaad bij opname in een verpleeghuis pikt de overheid 8% van je vermogen in (naast de vermogensbelasting) per jaar. En uiteraard is dit gemaximeerd zodat miljonairs geen centje pijn hebben en vooral de middengroepen hier veel hinder van ontvangen.

0
154 Conradijntje

@114 Dat is weer zo'n super egoïstische opmerking van Yisrael, terwijl die met een gouden lepel in zijn mond geboren is en nog steeds niet in staat is om in zijn eigen onderhoud te voorzien!

1
155 dummydum

@154 Precies! Die "rijke" ouderen worden in een kamertje van 6 vierkante meter van een verpleeghuis opgehokt voor 2.300 euro per maand en als ze na een aantal jaren het loodje leggen, staan de erfgenamen te klagen over die vreselijke babyboomers dat er niets meer over is van hun erfenis.

0
156 Belazerd

In de tijd van mijn vader bestonden er riante AO-regelingen, VUT- en pré-pensioenregelingen, ga zo maar door. Van de generatie van mijn vader werkte vrijwel niemand tot zijn 65e. De gemiddelde leeftijd waarop zij uit het arbeidsproces geraakten was zo'n beetje rond de 60 jaar. Heel veel als arbeidsongeschikten (vooral in de bouw en metaalindustrie), en de rest ging met pré-pensioen of riante afvloeiingsregeling. Sindsdien zijn alle mooie regelingen afgeschaft. Werken we allemaal langer, en betalen we dus ook allemaal langer premie. Dat werkt aan twee kanten. Er wordt later pensioen uitbetaald, en er komt meer premie binnen. Zelfs zoveel dat als de pensioenfondsen 20 jaar lang geen premie zouden heffen, de pensioenen gewoon nog betaald kunnen worden. Met een gemiddeld langdurig rendement van 7% kunnen de pensioenpotten zelfs nog overlopen....
De AOW is feitelijk hetzelfde verhaal. Alleen de financiering ervan loopt anders. De huidige generatie betaalt de AOW van degene die nu met ouderdomspensioen gaat. Maar ook hier geldt dat er langer premie binnenkomt, terwijl we later met AOW gaan. Dat die premies jarenlang te laag zijn vastgesteld uit politieke overwegingen, is een keuze geweest. Gebeurt meestal rond verkiezingstijd, waarin we een worst voorgehouden krijgen van de zittende regeringspartijen.
Al met al slaat de discussie nergens op. De politiek zou geen mooi weer moeten kunnen spelen met onze belastingcentjes, maar de premies moeten vaststellen op basis van de levensverwachting. Werken na je 65e is de meeste laaggeschoolden niet gegeven, en dat blijkt nu al uit het toegenomen beroep op de arbeidsongeschiktheidsregelingen. De leeftijd nog verder verhogen dan 67, is in feite larie, omdat het alleen maar meer geld gaat kosten in plaats van minder. Immers, de AOW is een uitkering op basis van het sociaal minimum. De arbeidsongeschiktheidsregelingen zijn gebaseerd op het laatstverdiende inkomen.

1
157 Tismewat

@134
Die groeit wel razendsnel. We zijn in een eeuw tijd verdrievoudigd qua inwoneraantal. Zelfs als we "slechts" verdubbelen zitten we in 2117 op 34 miljoen inwoners. Terwijl 10 miljoen het streefgetal moet zijn.

De natuurlijke krimp is er nu al: we krijgen nog maar 1,8 kind per echtpaar, terwijl meer dan 2 nodig is om de bevolking stabiel te houden. Tot zover het goede nieuws.

Helaas heeft onze bestuurlijke Coudenhove-Kalergi aanhang het in zijn hoofd gekregen dat dit kikkerlandje aangevuld moet worden met uitkeringsgerechtigden uit andere continenten.

Zolang deze immigratiewaanzin doorgaat zal onze bevolking groeien.

1
158 Sterke

@119
Dat is oud nieuws. De werkloosheid onder jongeren is spectaculair gedaald het afgelopen jaar......

1
159 Tismewat

@158 Je schetst wel een heel somber beeld.
Vooralsnog zal de bevolking in Nederland de komende 40 jaar groeien naar 17,9 miljoen mensen. Een groei naar 34 miljoen in de 40 jaar erna, is onwaarschijnlijk. Het aantal migranten is ook weer niet zo groot dat dit de oorzaak zou kunnen zijn. De bevolkingsexplosie van de afgelopen eeuw is voornamelijk veroorzaakt omdat het aantal levendgeborenen aanzienlijk is toegenomen en de levensverwachting rond 1900 gemiddeld op 54 jaar lag en door betere zorg en sociale omstandigheden gestegen is naar ongeveer 82 jaar.

De stijgende trend van de levenverwachting is allang niet meer zo stijl. Bovendien zal de babyboom binnen 20 jaar voor 95% zijn overleden. Dat betekent dat rond die tijd de bevolkingsgroei evenals de vergrijzing zal gaan afvlakken.

1
160 Belazerd

@160
Inderdaad. De autochtone bevolking groeit al een aantal decennia nauwelijks. En een afname ligt eerder voor de hand, dan een toename.

3
161 Tismewat

@114
Yisrael valt gewoon niet serieus te nemen. Hij lijkt hier alleen te zitten om te trollen. Komt aan de lopende band met "feiten" die verifieerbaar onjuist zijn, en verdwijnt uit het topic als je hem er op wijst. Voelt zich bovendien voortdurend aangevallen.
Noemt de sociaal zwakkeren voortdurend mietjes. Gaat ervan uit dat niemand het slecht hoeft te hebben als ie maar van zijn luie reet af komt.
Ik hoop voor die sterke en stoere knul dat ie op zijn 80e met AOW mag, en dat hij nooit werkloos of arbeidsongeschikt raakt.

Overigens stond er laatst een artikel in de krant dat als de luchtvervuiling doorzet op het huidige niveau, dat de gemiddelde levensverwachting met 13 maanden naar beneden moet worden bijgesteld. Als dat zo is, hoeft de AOW-leeftijd dus voorlopig niet verder naar boven te gaan....

1
162 Tismewat

In 5 jaar tijd de AOW leeftijd drie jaar omhoog
Dat is wat anders dan wat ze ons 5 jaar geleden voorspiegelde
Maar wij Nederlanders slikken alles
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2012/05/25/verhoging-aow

0
163 Ylliw negarev

@163
Met dank aan "onze vriendin" Klijnsma, die het nodig vond, de AOW aan de levensverwachting, versneld aan te passen.

1
164 Strongoli

@93
Iedereen krijgt in Nederland op zijn pensioenleeftijd AOW , of je nu gewerkt hebt, of niet. Tenzij je een aantal jaren in het buitenland bent geweest, of vertrekt naar het buitenland. In die gevallen wordt een korting op de de AOW toegepast.
Dat heeft dus niets te maken met het feit, of ouders al dan niet samen part-time werken.

0
165 Strongoli

Dit betrekt ons allemaal (de werkende) maar we gaan nog steeds de straat niet op....

1
166 Hefan430

@163 /@164 De levensverwachting is helaas voor D66/VVD niet voldoende gestegen voor verdere verhogingen in 2023. Men zit nu te broeden op andere redenen om de AOW leeftijd te kunnen verhogen - het doel ligt ergens tussen de 71 en 75 jaar.

0
167 Conradijntje

@164 Klijnsma voerde VVD beleid uit. Je kunt haar inderdaad verwijten dat ze er nog een schepje bovenop deed.

0
168 Conradijntje

De mensen die dat doen weten maar al te goed dat ze effectief de AOW hebben geschaft voor steeds meer mensen en hoe je op partijen kunt stemmen de dat doen ?

Ik neem aan dat je van belastingen leeft en denkt zelf buiten schot te staan, voor zolang je dat nog kunt blijven denken want de AOW was is wel laatste dat ik dacht dat ze af kunnen afpakken van de netto belasting betaler, en dat mensen nog op die partijen stemmen die dat doen ???

misschien dat je je er nog geen zorgen over maakt maar het is nog niet tussen 2025 en 2030
"vergrijzing" meer mensen worden ouder relatief dan de rest en iets van meer dan 60% van de mensen in dit land is ouder dan 55 ergens rond 2025 en ik denkt dat die de huidige partijen uit de politiek smijten als die begrijpen wat hun gestolen word.

1
169 nosuchname

** gebruiker verwijderd **

@115
Mag ik u even terug halen op het feit dat u als onwetende de stelling durft neer te zetten dat vrachtwagenchauffeurs geen zwaar beroep zou zijn , ik ben nog uit de tijd dat een vrachtwagen met aanhanger met dozen geladen werd wat inhield dat je eerst 5 breed en 8 slagen hoog en dan nog 6 rijen achter elkaar in moest laden dan nog de aanhanger en dan aan je rit beginnen die meestal dan 8 a 10 uur rijden was daar bij de eerste klant beginnen tot je nr 18 er als laatste uit had dat was dan 5 uur verder , daarna kon je gaan slapen en dan nog 9 uur terug .
zo had je ritten van 24 uur incl een paar uur slaap.
Dit heb ik 23 jaar gedaan 3 maal per week en heb het altijd met plezier gedaan maar ga me nu niet vertellen dat dit geen inspannend beroep is want dan heeft u zoals zovelen geen idee waar u over praat .

170 verwijderd682241

@24 u bent een koud gevoelloos mens. Kom niet in mijn buurt.

1
171 Mijn waarheid

@73 En wie hadden het toen voor het zeggen bij de overheid? Juist, het begint met een b en eindigt op abyboomers...

6
172 oeioeioei

@171 Als realisme koud en gevoelloos is, doe mij dan maar koude en gevoelloze politici.

5
173 oeioeioei

* Verwijderd door de redactie *

174 Manja

@160
"Vooralsnog zal de bevolking in Nederland de komende 40 jaar groeien naar 17,9 miljoen mensen."

Nou is extrapoleren altijd een gevaarlijk ding, maar als je naar de groeigrafiek kijkt, denk jij dat dan echt?

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bevolking_van_Nederland

Bedenk dat het CBS een politiek orgaan is wat zegt wat we graag willen horen:

"Het bevolkingsaantal zal volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) toenemen tot 17,8 miljoen in het jaar 2040 en 17,9 miljoen in 2060. Het tempo van de groei neemt af, aldus het CBS. Vooral een lager aantal immigranten is daar de oorzaak van. "

Hoe weet het CBS hoeveel immigranten er komen over 30 jaar? Hebben ze een kristallen bol? Voorlopig komen er veel te veel kansarme immigranten naar ons "immigratieland" (sic). Alsof we Canada of Australië zijn.

De nieuwkomers zijn veelal uit lager ontwikkelde culturen die qua bevolkingsaantal groeien middels grote gezinnen.

Katholieken hebben momenteel veel kleinere gezinnen dan 50 jaar geleden. Maar de Islam is geen Katholicisme. Wij weten niet of ook moslims op den duur kleinere gezinnen zullen krijgen.

Al met al is en blijft overbevolking van de wereld en vooral van Nederland de grootste bedreiging voor welvaart en milieu.

0
175 Sterke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

14 minuten geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

2 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
BabesvideoPorn For Married CouplesBaddie Hub.Shawna LeeneeJaylean RioXnxx Anal VideoXxx English MoviAsstubeChaterbatteTrans SexePor No DeSite Do XvideosLove Bite GifMom Seduces BabysitterGine Hentai[pornHot Movie Full HdIntelligent Sex VideoKareena Kapoor NudeCojiendo Una ViejitaBaldurs Gate HentaiHot Sexy Sex VideoBest Homemade PornMia Khalifa XxzIndian Jim SexCat_xx PornTrish Stratus In PornDesvirgadasAustin TaylorReverse Rape PornRex PirnMyjavengsubtitleAnal Cream EatSensi Pearl PornBra Zz Ers VideoXxx Videos Hd FullSara Jay Bikini3gp King HdAdult Porn Web SeriesFirst Night Video HdChut Mai LandPornlatinoDickdrainers FreeNhentaiyaoiYespor PleaseUncut CockNatasha Nice TwDesi Sex SiteEmily Brooke NudeKylie Jenner LeakDesi24Japanese Big Boobs NudeHebtai PicsIndian Desi XmasterVideoporno InterracialPainful FuckTickle AbuseNesty PornSexvidios DownloadFemdomjoi.comEngorgedtitsKana MomonogjTrashy BonersUncurmazaSex Massage In ChennaiJenna Ortega LeaksDesi SeexFree Porm PicsBukkake GayHeken Mirren NudeErotic Romance MoviesHe TaiXxxx HindHot Bf DesiLong Tongue LesbianFree Porn IrChubby ThreesomeDesi Cam SexXxx Hd Poran VideoManuel Ferrara CompilationSacramento ListcrawlerSss PornHolly Michael PornhubFemale Bodybuilder PornstarsLong Time Porn VideosPoop Diaper PornPetite BdsmCamsurdfLavaxgrll.leakedSelena LocaDesigoldsexXnxx Tamil TeenShibuya_kahoAvatar PornographyIndia Xxx Hd ComCfnmhotXnxx.cpomJapnese PussyTamil Boobs Press VideosFull Hd Full SexyNippal KissLucie Wilde CreampieSpicydrea NudeCoffey Sisters NudeRosalía NakedMadison Kate NudeIndian Adulting Web SeriesUnwanted Sex VideosHot Stepmom Big BoobsIndian Wife Bbc PornD4swongXxx Mobile VideoXxx Videos HindePorn Of Men For WomenPassionate Kisses PornStuck In The Wall PornNaked Gay MenPorn Indian StarDesi DebonairCarton Lesbian PornJanna Jameson NudeDesixflixسكس بزازMilavonaMan Sucking Woman BoobsMovie Porn MassagePhotoacompanhantedFisted Gay PornNaked Pics Of Old WomenCanan8181 Porn3gp King Com IndianDry Hump Lesbian PornCanela Skin HentaiedVideos Para MasturvaseSites Like RedditStreaming Porn.movieXideoAshley Harkleroad NudeChrisean Rock PornFicked Up PornStripchat FrAnime Mulher PeladaTom ByronCute X VideoBhabhi Or Devar XxxPorn In BhabhiShemalepirnBokep GsyHarmsterSexing In Minecraft