door Schildpad in Overig  ·  88 Reacties

  • 17
  • 990x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als boze wit man kan me die hele hoofddoekjesdiscussie me maar weinig boeien.

Onderdrukking of niet: geef er niets om. Als het een probleem is moeten ze dat toch zelf oplossen.
Hoofddoeken dragen in het wild: uitstekend, moet je zelf weten.
Hoofddoeken dragen op plekken waar men geacht wordt neutraal te zijn zoals politie en gemeentehuis: niet oké, net als ik keppeltjes en kruizen niet oké vind.

Zolang niemand mij dwingt om een religieus serieus te nemen heb ik geen bezwaar tegen het feit dat ze vaak zo makkelijk te herkennen zijn.
En zolang ik de vrije keuze heb om, om wat voor redenen dan ook, bepaalde contacten uit de weg te gaan is er eigenlijk niets aan de hand en doen we juist de vrijheid in Nederland eer aan.

2
51 WutWut

@31 Jij ziet in dat opzicht geen verschil tussen kinderen en vrouwen?

1
52 Civ

@43 Ik kan er ook niks aan doen dat u aseksueel bent en dames in een string niet kunt waarderen

3
53 El Matador

@48 Er zijn zo veel Nederlanders die naar het buitenland vertrekken daar is niets bijzonders aan hoor.

12
54 21st Century Guy

@45 Ik ben omkoopbaar, maar het moet wel de moeite waard zijn en daarvoor ontbreken nog een aantal nullen.

11
55 oeioeioei

@39 Een niet moslim hoort ook niet in een moskee. ^_^

11
56 21st Century Guy

@27 Drumpf
Een gewone Nederlander heeft geen dubbel paspoort.
Iemand die bijvoorbeeld een Turkse en Nederlandse nationaliteit heeft is geen "gewone" Nederlander.
Maar een Turkse Nederlander of een Nederlandse Turk.

1
57 BKP

@53
Probeer nu maar gewoon eens on topic te reageren, je flauwe grappen en onnozele aannames raken kant noch wal.

@54
Klopt, mijn broer onder andere, die woont en werkt nu in Berlijn.

13
58 Drumpf

@52 In een aantal gevallen ging het om kinderen in zodanige leeftijd dat ze een serieuze levensrelatie zouden kunnen aanknopen.

10
59 oeioeioei

@57 Focussen op mensen met tevens een Turkse nationaliteit terwijl er in Nederland 1,5 miljoen mensen meer dan 1 nationaliteit hebben.

9
60 21st Century Guy

@3 Zoals Marjon Bolwijn terecht opmerkt: 'Het dragen van de hoofddoek heeft niets met keuzevrijheid te maken. Het staat juist haaks op elke vorm van vrijheid, want een vrouw onderwerpt zichzelf ermee als lustobject voor de man en dat maakt haar onvrij. Met het dragen ervan bevestigt zij deze opvatting en accepteert zij deze."

De redenatie dat het de wil van Allah zou zijn, is per definitie onjuist. Het is slechts een religieus voorschrift wat door moslimleiders is verzonnen. Zelfs de Koran rept met geen woord over een hoofddoek. Nog los van de vraag of de wil van iets waarvan het bestaan nog nooit is bewezen voldoende is om je verplicht te voelen een hoofddoek te dragen. De werkelijke reden is dus in het minste geval sociale druk en in het ergste geval bestraffing. Zoiets noemen ze onderdrukking.

2
61 Belazerd

@57

Waarom niet? Los van de vraag of de 'gewone' Hollander überhaupt bestaat, vallen gewone Hollanders mijns inziens gewoon onder Nederlanders die prima zijn geïntegreerd en net als elke andere 'gewone' Hollander werken, de taal prima spreken, belasting betalen en deel uitmaken van deze samenleving. Je hoeft niet van Haring te houden om een 'gewone' Nederlander te zijn.
Een dubbele paspoort wordt bovendien vaak opgelegd, het is vaak niet eens een bewuste keuze van deze mensen en voor veel landen telt dat ze niet eens hun dubbele paspoort mogen inleveren.

12
62 Drumpf

@31 . Gelukkig. Nederlandse ouders verbieden hun kinderen iets, dus mogen anderen volwassen vrouwen iets verbieden. De vergelijking gaat weer helemaal mank, maar dat zal je als cultuurrelativist niet door hebben.

1
63 Vandeprinsgeenkwaad

@60 Dat is een zeer conservatieve schatting, omdat de tweede nationaliteit (bijvoorbeeld die van mijn vrouw) lang niet altijd geregistreerd staat in de GBA.

8
64 oeioeioei

@61

"De redenatie dat het de wil van Allah zou zijn, is per definitie onjuist. Het is slechts een religieus voorschrift wat door moslimleiders is verzonnen. Zelfs de Koran rept met geen woord over een hoofddoek. Nog los van de vraag of de wil van iets waarvan het bestaan nog nooit is bewezen voldoende is om je verplicht te voelen een hoofddoek te dragen. De werkelijke reden is dus in het minste geval sociale druk en in het ergste geval bestraffing. Zoiets noemen ze onderdrukking."

Grotendeels mee eens, en toch zijn er veel moslima's die geheel vrijwillig een hoofddoekje willen dragen. Daar is dan serieus geen sprake van onderdrukking.

11
65 Drumpf

@63 Het gaat nogal vaak over volwassen kinderen die niet met een (meestal) Marokkaanse partner thuis mogen komen.

9
66 oeioeioei

@65 Soms zie je een moslima die geen hoofddoek draagt dan wel een hoofddoek gaat dragen en dan weer geen hoofddoek draagt.
Maar vaak is het wel zo dat als ze in de volwassenheid er voor kiezen dat ze hem blijven dragen.

8
67 21st Century Guy

@66 Wat grappig is, want hoe harder je gaat verbieden hoe harder ze die kant op gaan. Gewoon alle mogelijke voor- en nadelen opnoemen en dan kunnen ze uitstekend een eigen keuze maken.

3
68 WutWut

@66 . En dus????? Jij vindt dat wel oké, want anderen mogen volwassen vrouwen iets anders verbieden? Zoiets?

1
69 Vandeprinsgeenkwaad

@35 er zijn christelijke vrouwen die zich daar aan houden ook in Nederland..

Ja vroeger de non in het klooster , maar in het openbaar zie ik geen Christelijke Nederlandse vrouwen die vanuit geloof er bedekt bijlopen . Misschien dat Christelijke vrouwen die uit een moslimland komen er bedekt bijlopen zou ook nog kunnen .

Wat ik ook denk is dat de hoofddoek gedragen wordt om de Nederlandse man van origine bij de moslima weg te houden . Je begint lijkt mij als zijnde man ( van Nederlandse origine ) minder snel een relatie met een moslima met hoofddoek , daar waar een moslim man makkelijk aan een Nederlandse vrouw komt .
Moslimman met Nederlandse vrouw is geen taboe , Nederlandse man met moslimvrouw ziet men niet zo graag .

4
70 Olivia

@60 21st Century Guy
Ik gebruikte Turken als voorbeeld ik focus er niet op.
Ik ken ook Amerikanen die hier leven en werken, weet eigenlijk niet eens of die twee paspoorten kunnen hebben.
Maar het is onzinnig om te zeggen dat zo´n Amerikaan een " normale gewone" Nederlander is.
Het is politiek correct gelul, meer is het niet. Omdat bepaalde mensen willen dat het zo is. Wishfull thinking. De mensen op de straat weten wel beter dan dat.

Als ik morgen in Italie ga wonen, wat ik niet zo erg zou vinden, dan ben ik niet overmorgen opeens een "doodgewone" Italiaan.
He kijk daar heb je die gewone Italiaan die zijn leven lang in Nederland heeft gewoond en nu drie maanden in Italie woont. Nee ze zullen zeggen, kijk daar heb je de Nederlander.

2
71 BKP

@70 Er zijn wel autochtone Nederlandse mannen met een moslimvrouw maar die dragen dan geen hoofddoek.
Ik zie soms wel een witte man (autochtoon ?) met een gehoofddoekte moslima lopen maar dat kunnen ook gewoon vrienden/kennissen zijn dus ik weet niet of die echt wat met elkaar hebben.

6
72 21st Century Guy

@65 Als je persé een hoofddoek wil dragen bij een politie-uniform, kan er nooit sprake zijn van vrijwilligheid.
Als je vindt dat je als vrouw je hoofd moet bedekken om mannen niet te verleiden, is er nooit sprake van vrijwilligheid.
Als je vindt dat het van Allah moet, is er nooit sprake van vrijwilligheid.

In sommige moslimlanden word je opgepakt of nog erger als je het hoofd onbedekt laat als vrouw. Noem je dat "vrijwillig"?

3
73 Belazerd

@72 . Spannend hoor.

0
74 Vandeprinsgeenkwaad

@71 En nu hebt het weer over iemand die 3 maanden ergens woont veel van die mensen waar u het over hebt zijn gewoon geboren en getogen in Nederland.

7
75 21st Century Guy

@62 Drumpf
Of een dubbel paspoort een keuze is of niet doet er niet toe.
Je kan kletsen en pleiten tot je een ons weegt. Maar iemand die overwegend de hele dag Turks spreekt (of Swahili of Arabisch of wat dan ook). Trouwt met iemand uit Turkije, familie in Turkije heeft, alleen naar de Turkse tv kijkt, alleen juicht voor het Turkse elftal, ook nog eens begraven wordt in Turkije is geen "gewone" Nederlander. Maar minimaal een Turkse Nederlander.

0
76 BKP

@72 21st Century Guy
" Ik zie soms wel een witte man (autochtoon ?) met een gehoofddoekte moslima lopen maar dat kunnen ook gewoon vrienden/kennissen zijn"

Moet je even vragen of hij zijn broek laat zakken. Als hij besneden is dan weet je genoeg.

0
77 BKP

Je bent pas een Nederlander als je je zo voelt en gedraagt en niet wanneer het je "uitkomt"!

Simpel dus..........!

question

2
78 ikzelf66

@72
Precies , zo bedoel ik het ook .
Zonder hoofddoek makkelijker een relatie met een Nederlandse man , en of dit gewaardeerd wordt in de moslimgemeenschap betwijfel ik .

1
79 Olivia

https://www.nieuwskoerier.nl/news/217559-gemeente-gaat-folders-aanbieden-in-turks-en-arabisch

Voor de " gewone" Nederlanders die geen Nederlands kunnen spreken of kunnen lezen.

1
80 BKP

@26 In zo een land woonde ik toen ik jong was, en dat had ik graag zo willen houden.

1
81 Positivo

@81 Had u dictator moeten worden en bevelen dat er geen moslims naar Nederland mogen migreren....

11
82 21st Century Guy

@57 en ben NME ook een gewone Nederlander als je de joodse vlag in de raadskamer hangt en deze boven jouw loyaliteit aan NL stelt? Simplistisch extreem rechtse kolder dat een paspoort gelijk staat aan loyaliteit

7
83 Mo[re]Slim.Al[er]t

Hehe word er eindelijk een Turkse wakker. Het staat helemaal niet in de koran. Vroeger was het zelfs verboden inderdaad om op scholen, universiteiten en overheids gebouwen in Turkije een hoofddoek te dragen omdat het niet tot de islam hoort. Maar Erdogeit is opgestaan en die heeft het weer verplicht. Nu heeft deze slimme vrouw het weer eens opgezocht en inderdaad het staat nergens in de koran. Wel dat je de zedelijke delen en borsten moet bedekken verder niet. Het hoofd hoort vrij te zijn staat er. Maar het komt alleen door het gedram van die extremistische erdogeit. Zelfs Saudi Arabië is aan het veranderen. Over tien jaar word de draagplicht daar ook afgeschaft. In Marokko is het op openbare gebouwen en openbaar vervoer ook verboden

1
84 Jan met de korte achternaam

Steengoed stuk over de waanzin rondom hoofddoeken. Jammer dat ik hier geen artikelen kan opslaan in een soort "mijn favorieten", anders had deze zeker in mijn top 10 gestaan!

0
85 Vaartuig

@85 Gewoon kopiëren en opslaan in 'Word'. Altijd bij de hand op die manier.

1
86 gaulette

Voor veel moslima's geeft het dragen van een hoofddoek wel een gevoel van vrijheid. Dan worden ze tenminste niet lastig gevallen door die moslim-macho's.

2
87 PeKa

Hoe oud zou Bercan Günel zijn..... 40??
Best wel oud om wakker te worden.

2
88 PeKa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@7 https://video.twimg.com/ext_tw_video/1781377959363772417/pu/vid/avc1/640x360/qHU5vvMA-hbon00s.mp4?tag=12 ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Drie vrouwen gewond, man neergeschoten door politie in Zweedse stad Vasteras, zegt de politie

Zweden heeft een probleem: bendes met geweren en bommen ontketenen terreur op straat. In 2023 werden drieënvijftig mensen doodgeschoten als o...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@39 @41oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen zegt in datzelfde programma : "moet Oekraïne zich niet gewoon heel diep ingraven, maar dan ga...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

sockknitter
Drie vrouwen gewond, man neergeschoten door politie in Zweedse stad Vasteras, zegt de politie

De dader is een bekende van de politie wegens drugsdelicten.https://www-theguardian-com.translate.goog/world/2024/apr/19/swedish-police-shoot-...

6 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Wetenschappers onthullen waar de microplastics die jij opeet en opdrinkt - eenmaal in jouw lijf - precies naartoe gaan

En wat moeten we nog meer weten voordat bijvoorbeeld de plastic flessen uit het schap zijn verdwenen?...

6 minuten geleden geplaatst door eh

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@102 5% van de bevolking is moslim en dat is al jaren zo. En Wilders schreeuwt moord en brand....

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Benzardi
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@1Filmpje is al niet meer te zien................................net te laat....

8 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@5     "maar niemand biedt hulp." Is ook moeilijk als je alles staat je filmwn met je telefoon en/of selfies te nemen, ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Benzardi
Ziek in de bijstand: ‘Het voelt onrechtvaardig’

Weer niet te lezen. 😡...

10 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@24 Van Allen poste geen forum berichten, maar die communicatie ging vnl via brieven :)Hier nog een bevesting van bovenstaande quote:"Th...

10 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

NK. App
Porn Movie Hindi MePoolblowjobNew Actress XxxHindi Dirty Talk AsmrPorn Sunny DaeAdult Movies DownBig Amateur TittiesDanny Phanton PornApadravyaRajasthani Bp VideoSperm SexRosee DovineSkylar Mae LeakedHentai Mind ControlNicole Aniston HotBrazzers.mcomGirlfriend Boyfriend SexMormongirlzJavlibayBande Dessiner PornMasseuse Gay PornXnxx GymSunnyray NudeAinsley Earhardt NudeReddit Gay StorylinesBoy Sex StoriesEbony Cartoon PornSkylar Vox TwitterBlondie NudeTan Line TitsJenna Ortega Nude FakeIndian Blue MovieEbony Bisexual PornXxshemaleAdultfriendfinder. ComBobbie Phillips NudeMoriah Mills PizzaSunny Leone Porn Video DownloadVanessa BrinkScarlett Kisses OnlyfansBrittanya Razavi Only FansFree Pron Video Free DownloadMature Sex CamPornos JaponnaisLena The Plug TapeJoey King AssBrazzers Full AccessCum EncouragementJapanis XvidioKaylani Lei CreampieFree Hentei MangaParis EscorteDaddy Gay PornSniffiessBmonster CockPlanesfirlBbcbabecockIndian Porn Web SeriesBride4k. Bride Needs Cock Before WeddingJoyspornHentaila.comKitty Kristen.nudeLaydyxenaAntojenLokal XxxxxXnxx In JapanFilm Sex FilmPornoarabStar Francaise NuStephanie FantauzziWill Tile XxxPokemon PronXxx AuratNangi BhabhiAletta Ocean BrazzersMaa Beta Chudai KahaniBhabhi Ki Chudai DevarSexvideo18Biggest Bbw PornHypno NudeThenipslipPornos CoqnuPorne MangaPornhuhWww Indian Hd Sex ComPorn Videos Indian MmsFc2 JavHard Nipples NudeJoi SisterHome Made Pocket PussSxypfnMia KhalidaBeach BlowjobLesbian Erotic StoriesReal ChudaiJanvaron Ki ChudaiAbigaiil Morris XxxHd Pron HindiSruti XxxPorn HubxxxMia KhalifafuckTheotherboard ComWwwxxnxnFoot GaggingلحسNici Robin PornHomemade BdsmBest Nsfw DiscordsParishilton SextapeYoya GreyLesbian Blackmailed PornDoctor Xxx VideoPriti XxxHentai HavebHent FlashChudai Kahani HindiHd BrazersItslunarlivSexy Lesbian SexTamil CuckoldCockheroAriana Grande NippleBoudi XxAlina XxxGianna Michaels AnalFoxpornTits McgeeAdultdbdempireAriana Grande NudesXxx Adult Sex VideoPorn HigabThong CumshotsTeenieboobsMonster Porn AnimationJada Stevens BangbrosManhwa LatinoSiskavideoDee Williams PornhubFaith Marone OnlyfansKulhad Pizza Couple Video LinkTamashi InstertDirty Gay PornReddit BukkakeXxx Video HijraAlexis Fawx LatestQuazimotoCorinna Onlyfans LeakedHot Tits PicsDdd BoobiesSarah Caldeira Nude