De EU staat met 10-0 voor (volkskrant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Drumpf in Buitenland  ·  20 Reacties

  • 3
  • 758x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

dat je in Europa kunt wonen zonder EU is wel wat waard (zie Zwitserland)

11
1 Jeb

Zo zie je maar weer dat de EU geen eerlijke onderhandelaar is en zijn eigen graf graaft. Zo ga je toch niet om met bondgenoten!

13
2 CrashOverride

'De EU staat met 10-0 voor': de Brexitdeal in vier hoofdpunten

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben vrijdag een akkoord bereikt over de Brexit. De deal die nu op tafel ligt, lijkt vooral in het voordeel van Europa. Of zoals een onderhandelaar het samenvat: 'De EU staat met 10-0 voor.' We zetten de hoofdpunten op een rij. Een 'dynamisch compromis' noemde EU-Brexitonderhandelaar Barnier vrijdag het eerste deelakkoord met Londen, waarin is vastgelegd hoe Groot-Brittannië de EU op 29 maart 2019 gaat verlaten. De afspraken over de scheiding worden volgend jaar uitgewerkt, parallel aan de onderhandelingen over de toekomstige handelsrelatie met Groot-Brittannië. 'We zijn aan het eind van de eerste helft en staan met 10-0 voor', concludeert een nauw betrokken EU-ambtenaar.

De hoofdpunten van de scheidingsakte:

1 Burgerrechten: de EU landen zien vrijwel al hun eisen gehonoreerd worden.

2 De rekening: UK gaat een astronomisch hoog bedrag betalen om toegang te krijgen tot de EU markt en blijft alles tot en met 2020 doorbetalen. Verder honoreert het alle financiële toezeggingen van de EU aan bedrijven, burgers en landen die met Britse instemming zijn gedaan, betaalt het voor de opgebouwde pensioenverplichtingen van EU-ambtenaren, en staat het borg voor aangegane EU-leningen en giften (opvang vluchtelingen in Turkije, investeringen in Afrika).

3. Grens Noord-Ierland
Die blijft geheel open!

4. Handelsakkoord
Niet alleen gaat de UK een astronomisch bedrag betalen aan de EU, maar er komt zeer waarschijnlijk een overgangsperiode van twee jaar, wat de UK graag wenst, (2019-2021) om de klap voor het Britse bedrijfsleven te verzachten. De EU is daartoe bereid, maar stelt voorwaarden: gedurende die twee jaar moet Groot-Brittannië alle EU-wetten respecteren (ook de nieuwe) en aan alles meebetalen, terwijl het zelf geen zeggenschap meer in de EU heeft.

Die Nexit gaat er echt niet komen question

12
3 Drumpf

lol @3

Zeg maar 100 - 0.

Ze blijven dus gewoon in de EU, zijn een enorme berg geld kwijt, maar mogen niet meer meepraten.

Snugger hoor (van de EU).

10
4 zeikenderechter

" 'We zijn aan het eind van de eerste helft en staan met 10-0 voor', concludeert een nauw betrokken EU-ambtenaar. "

Natuurlijk staat die zo te juichen, en wil hij ons goed inprenten, dat het geen zin heeft, zelfs heel slecht voor ons is, de EU te verlaten.

"De circa 3,5 miljoen Europeanen die in Groot-Brittannië wonen en de 1 miljoen Britten op het vasteland zullen niet lijden onder de Brexit. Hun bestaande rechten - op verblijf, werk, zorg, opleiding, uitkering - blijven bestaan. Dat geldt eveneens voor gezins- en familieleden, ook als die nog niet in Groot-Brittannië (of op het vasteland) wonen, en voor toekomstige kinderen. "

Geen punt. Europeanen is hier het sleutelwoord. We hebben gezien dat moslims die naar GB willen, alles doen om maar niet eerst een andere Europese nationaliteit te krijgen. Dus daar zullen niet veel Europeanen bij zijn.

"De afspraken hierover worden in Britse wet omgezet en kunnen bij de Britse rechter worden afgedwongen. Die rechters zijn verplicht rekening te houden met eerdere uitspraken van het Europees Hof van Justitie. De Britse rechtbank kan ook zelf (gedurende de eerste acht jaar na de Brexit) zaken naar het Europees Hof blijven doorverwijzen, iets wat nu honderden keren per jaar gebeurt. Groot Brittannië verplicht zich een nieuwe onafhankelijke raad op te richten, die toeziet op het naleven van de nieuwe regels."

Dus de Britse rechtspraak blijft, althans op het punt van immigratie, ondergeschikt aan het EU-hof? Gelukkig alleen voor wat betreft de uitspraken tot op heden. Het wordt nog veel schever, daar blijven ze van verschoond.

"Niet alleen hierbij is Londen door de knieën gegaan, de Britse onderhandelaars hebben ook hun verzet tegen de export van uitkeringen (pensioen, kinderbijslag) naar een ander EU-land gestaakt. "

Dan hoeven ze alleen maar de wetten omtrent die uitkeringen aan te passen, bijvoorbeeld wie er in aanmerking komen, zodanig dat bepaalde groepen automatisch buiten de boot vallen. Doet onze overheid aan de lopende band, als ze bepaalde groepen niet openlijk tot de hongerdood kunnen veroordelen, voor de schijn van het goede fatsoen.

"Groot-Brittannië belooft alle financiële verplichtingen na te komen die voortvloeien uit zijn EU-lidmaatschap. Uitgangspunt bij het opstellen van The Bill is dat geen van de EU-landen meer betaalt aan de EU, of minder ontvangt, door het Britse vertrek. "

Dus moet GB gewoon doorgaan met betalen terwijl sancties en leegtrekken is, wat het ervoor in ruil krijgt, zeker tot 2020.

Wat ik mij afvraag: hoe komt het dat die woordvoerder zo trots is op het behaalde resultaat? Waarom?

"We zijn erin geslaagd, een land dat niet in de pas liep, zich niet wilde laten onderwerpen tot op het bot, op de knieën te dwingen en onze wil op te leggen. Zijn wij niet fantaaastisch?"

Nou, nee.

11
5 Wendel

@2

Pardon? Hoeveel miljarden denk je dat de UK te winnen heeft wanneer het toegang krijgt tot de Europese markt? En zonder toegang tot de Europese markt komt de Britse economie serieus ernstig in problemen. De Britse regering heeft tot in het recentelijk verleden de handtekening geplaatst onder allemaal verdragen, het is niet meer dan volstrekte logica dat de EU de Britse regering laat betalen om van deze overeenkomsten af te komen.

Als ik met mijn bedrijf een contract afsluit met een ander bedrijf voor het realiseren van een opdracht staat er ook in mijn contract die ik alsmede mijn klant ondertekenen dat wanneer de klant zich opeens terugtrekt hier kosten mee gemoeid zijn. Ik maak tenslotte onkosten op basis van een overeenkomst die gesloten is, daar kan en mag ik niet voor opdraaien omdat een klant opeens besluit niets meer in de opdracht te zien. Zo werkt dat natuurlijk niet.

Denk je serieus dat de pensioenen van honderduizenden Britten die op EU bodem wonen en werken opeens door de EU betaald gaan worden zonder dat de Britse overheid iets hoeft te gaan betalen? Get real!

12
6 Drumpf

@4 tja logisch. Wie heeft een beter onderhandelingspositie? Het economische machtsblok EU of het eilandje het VK? Tuurlijk is de onderhandelingspositie van de EU voordeliger. Ik blijf mezelf de vraag stellen "wat doen die Britten zichzelf in vredesnaam aan?" Kap die Brexit gewoon af of hou in ieder geval een nieuw referendum.

9
7 Sparkplug

@5

"Wat ik mij afvraag: hoe komt het dat die woordvoerder zo trots is op het behaalde resultaat? Waarom? "

Omdat vrijwel niets gaat veranderen in de komende tig jaar. Dat is goed voor de Britse bevolking die op EU grondgebied bivakkeren, hier wonen en werken, en goed voor de consument omdat Britse goederen mogelijk betaalbaar blijven en goederen uit de EU richting landen binnen de UK.
Daarnaast krijgt de EU een flink bedrag van de Britse regering die ook braaf blijft doorbetalen aan de eerder gemaakte afspraken die gewoon van kracht blijven.

De boodschap aan de Nexiteers is eenvoudig, Nederland uit de EU zal niets veranderen, behalve dat het heel veel geld gaat kosten. Daar zit geen regering op te wachten, zeker niet de 'gewone' burger die dit in zijn en haar portemonnee zal gaan voelen; big time.

13
8 Drumpf

Ik ben in ieder geval zeer verheugd met deze progressie, ik sprak gisteren nog met een Britse vriend en collega die hier ook erg blij mee was, hij was, weinig verassend, dan ook pro EU. Ik kan me goed voorstellen dat al die Britten die vakantiehuisjes in Spanje hebben staan ook zeer verheugd zijn met deze ontwikkelingen.

Nog nog een slot akkoord maken wat geen eenvoudige opgave zal worden, maar gezien de stand van zaken hebben de Engelse autoriteiten het zeer waarschijnlijk maar gewoon te slikken.

11
9 Drumpf
10 Doehetlekkerzelf

@1 flauwe vergelijking, dat land is onvergetelijkbaar met Nederland. Zwitserland leeft van het geld van rijke wereldburgers, Nederland moet vooral het hebben van handel met de EU landen.

2
11 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

12 Captain Hero

@11

Klopt.

3
13 Drumpf

Gelukkig ben ik geen onderhandelaar, ik had de Britse zeemacht voor anker gelegd in het nauw van Calais.
Niet teveel zeuren of we gooien het hoofdkwartier van de EU in puin.
Maar ja, de optie dat we ooit weer bevrijd worden van het 4e rijk door Engeland en Rusland ligt weer open.

7
14 Positivo

Het doet mij een beetje denken aan de duimschroeven die na de eerste wereldoorlog opgelegd zijn aan Duitsland.
Met als gevolg de 2 e wereldoorlog.
Helemaal fout bezig die EU.

8
15 Positivo

@14 , Uit de NAVO stappen, iedere diplomatieke verbintenis verbreken met Amerika en de EU, gelijk aansluiten bij BRICS en in de alliantie stappen met China en Rusland. Als je de EU echt op zijn plaats wil zetten. question

5
16 CrashOverride

Lees ook net dat de EU een handelsverdrag heeft gesloten met Japan, na jaren onderhandelen.

Arme Engelsen. Die moeten dat allemaal zelf gaan regelen straks.

2
17 zeikenderechter

@15 De Britten hoeven geen herstelbetalingen doen, ze mogen na de scheiding doen wat ze willen, maar als ze op gelijke voet willen handelen met de EU moeten ze in een gelijk speelveld acteren en dat betekent grosso modo de EU wetgeving volgen. Het hoeft niet, het mag. Dat is een groot verschil met het verdrag van Versailles. Het VK moet zich realiseren dat het na de Brexit voor de EU een derde land is, dat ook als zodanig behandeld zal worden. Dus: ieder verdrag dat met de EU gesloten wordt, daarvan moet de EU denken dat het beter is voor de EU. Of het goed is voor het VK is aan het VK om dat te beoordelen.

1
18 oeioeioei

@17 Als ze geluk hebben zegt Japan dat ze onder dezelfde voorwaarden mogen handelen als de EU, onder de voorwaarde dat ze alle EU regels onverkort overnemen...

0
19 oeioeioei

@19

Zoiets zal het wel worden. Meebetalen, alle regels overnemen, maar geen zeggenschap meer.

Benieuwd of de harde Brexiters nog stennis gaan trappen, want dat is niet wat ze voor ogen stond.

0
20 zeikenderechter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

4 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

5 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

5 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

5 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

5 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Indian Old SexSixxe VideoXnxx Video GamesMidv-418Porn DressupMexican Anal PornYiu PornMolly Eskam Onlyfans LeaksJmac OnlyfansAnime18Quero Assistir Um Vídeo De SexoEbony Massage PornJavtube JuliaAngele 60 Days InManjula SexPorn Tube VideoBlack DeepthoartIndian Sex Romance VideosOld SexBig Fat TittiesSita SexForced XxxDeshi Indian XxxTufos GratusAutumn Blair NudesXnxx NokraniThe Witcher Sex ScenesTinyasiansAll Ladies Do ItBeegxxXxx Video GujaratXnxx Japan CartoonTruth And Dare XxxHub PormCreampie MommyXxnx CartoonHuge Natural Breasts PornPorn En BusGlory Holy VideoRavengriim LeaksMassageparlor PornLoona Helluva PornPrivate Society VideoTeens With Butt PlugsReddit IncestconfessionsGay Dog PornGayporn ThugsBreeding FetishPorn FilipinasKinnr Sex VideoTaylorbreesey NudeFuq PorneGirlsorgasmNutted PornSexvidsoDrunk Lesbians PornBest Lesbian HentaiHanime'Hannah Uwu Onlyfans LeaksMakenzie PierceNude Sailor MoonSpankwire.comRin AsukaBonjour Madame SiteKenziw TaylorDasi PoranEhentaiorgAmateur.francaisTall Girl HentaiPorn Chainsaw ManGirl Rep VideoMadisin RianLana Rhoades NsfwXx Video BhojpuriBangla Chuda Chudi Sex VideoBrazzersnetwork ComBengali Sex FreeSex In The WoodsKate NudeNikki Minaj AssholePorn Scissoring LesbiansWife Swapping PornographyBbw Weight GainersUglyvaginaHypnotized LesbiansTtikepatrolAv视屏Pornos ChaudesPlatboy PlusVideo Sexo IncestoPorn StripgamesYoung Black PornWww Xxx In VideoEnglish Sex Video Hd PrintAdult Porn StarsKellynicolexoxo3d PirnTuegaloreHooked Up HotshotRichelle RyanToplessin PublicBbc-hungry Beauty Flashes Her Neighbor Delilah DayJammie EllePorn Star XxSehla RainDaddy Old PornBen10xxxShakeela Aunty SexPusdy LickingBrazzers Lesbian XxxHuge TitsuckingGuys Cumming CompKay Parker Taboo FilmScarlit Scandal SquirtKim Kardashian Sex TapesRoughpornBest Ai Porn GeneratorFree PornpicBrazzars.freeVer Comis PornosCuckold ConsiltantBig Boobs Gifموقع شرمهاMarried Aunty Sex4k Full Hd PornBest Sex Movies In TeluguBikini Model PornCathy HeavanReal Amareur PornOona Chaplin NudeEmily Cheree OnlyfansXvideos ProxyBella Poarch PornSex PicsHot Web Series XxxJapanise Big TitsTamil Aunty Blue FilmCutest HentaisBrazzers LesviansVideos Porn GaysSpy Cam At BeachHobbybuchanonXnxx Sexy VidioLiterotica AnalFiona NudeMuchi Muchi Kyousei SeichouchuuGotti BlackedJojo Siwa PornRosario Daeson NudeVideos Pornos Con Rubias