door chouffleur in Politiek  ·  335 Reacties

  • 21
  • 1623x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@35 om volgens diezelfde idiologie anticonceptie te verbieden.....

0
301 Merlinswit

@291 "Of je zelf geen kinderen hebt en hoe je je hierover voelt maakt, en dit bedoel ik niet lullig, helemaal niets uit in deze discussie. Ja, voor jezelf, maar niet voor een ander."

Discussies over dit soort gevoelige onderwerpen dienen inderdaad niet op basis van gevoelens te worden gevoerd maar op basis van feiten en voor de feiten moet je bij de medische wetenschap wezen.

0
302 JohnZero

@297 Ik zit ook in dubio nu je heb goede argumenten en blijft fatsoenlijk in de discussie
moet mijn mening bijstellen

0
303 RonMVV

@302 zie @303 geld ook voor jou

0
304 RonMVV

@60 prima, maar dan ook devaders actief opsporen en dwingen hun kind te verzorgen, ipv alles bij de onwelwillende (en mogelijk kind hatende) moeder te gooien.

0
305 Merlinswit

@305 Goede argumenten hebben mijn mening bijgesteld zie boven en vorige pagina

maar natuurlijk moet een vader verantwoording dragen

0
306 RonMVV

Het schijnt voor mensen met een geloof (maakt niet uit welke) heel gewoon te zijn om tegen andere mensen te zeggen wat men wel of niet mag doen.
Dit komt omdat men denkt dat alleen hun het recht op de waarheid schijnen te hebben.

In mijn ogen zijn mensen die geloven niet meer van deze tijd en zijn zwaar onder ontwikkeld in hun denkwijze.
Feitelijk wordt het ook elke dag opnieuw ook bewezen dat gelovigen door die stilstaand, een achterstand hebben op bv atheïsten die zich niet belemmerd zien in hun denken en doen.
Deze topic is hier zo'n voorbeeld van!

Elke vrouw bepaald zelf wel wat zij doet met haar lichaam, geen gelovige of ongelovige heeft daar over te beslissen, dus donder lekker op met achterhaalde middeleeuwse gedoe en kom al helemaal niet aan met godswil enzo want dan bevestig je alleen maar mijn gelijk.

Lang leve het vrije leven!

question

3
307 ikzelf66

@97 inderdaad mensen sterven nu eenmaal, de een vroeger dan de ander. Vreemd dat je abortus slecht vind dat je liever de moeder en kind dood hebt dan de moeder een kans van leven geeft. Dat je iemand in doodsnood bewust levensreddende hulp onthoudt omdat er iets in de baarmoeder zit dat toch wel dood gaat, noem ik dan weer moord.

1
308 Merlinswit

@255 "De ellende is dat je eigenlijk wel zult moeten omdat je anders een vergroot risico gaat krijgen op valse verkrachtingsmeldingen."
Bullshit.
Wat je stelt is dat een vrouw na een verkrachting eerst even afwacht of ze zwanger is voordat ze aangifte doet.

1
309 RobP

@292
Met hoeveel maanden wordt volgens u de hersenstam dan aangesloten ? bij de geboorte of zo .
Baby's worden vaker al na 7 maanden zwangerschap geboren en kunnen dan al zelfstandig ademen .
Ook kan de foetus na 23 'ste weeek pijn ervaren ....
http://www.welingelichtekringen.nl/wetenschap/26236/foetus-kan-pas-pijn-voelen-na-23-weken.html

0
310 Olivia

@310 Denk jij echt dat abortussen in de zevende maand uitgevoerd worden?

0
311 Violier

@266 "k heb ook een abortus ondergaan. En geloof maar niet, dat het prettig was.
Het is altijd makkelijk om mensen te veroordelen, die zo'n beslissing nemen. En door zulke foto's probeer je mensen een schuldgevoel aan te praten. Sorry niet bij mij. Het maakt me razend, als andere mensen over mijn toekomst willen beslissen.
Enig idee, wat het kan betekenen, een kind van een verkrachter in je buik te hebben?"
Heb je 24 weken gewacht of wist je het iets eerder?
Denk dat als het van een verkrachting is, dat het besluit toch iets sneller en makkelijker is.

3
312 RobP

@303 Ik leg het nogal simplistisch uit, de hersenstam is niet verbonden dus nul komma nul leven is mogelijk. Er zijn verschillende websites die de hele zwangerschap uitleggen en wat er met de vrucht, foetus en uiteindelijk baby gaande is, wellicht als je dat leest dat je helemaal zoiets hebt van "oh kijk, er is echt heel veel onderzoek naar gedaan en nu snap ik ook wat er gaande is in de baarmoeder".

En ik wil nogmaals even duidelijk maken dat niets een sneer was richting jouw persoon. Vanuit menselijk aspect (je wilt graag kinderen) begrijp ik je emoties best wel!

1
313 Bluth

@310 Heb je het artikel gelezen, of ben je enkel uitgegaan van je vooringenomen zoekopdracht op Google en ga je ervan uit dat alle resultaten in jouw straatje passen?

"Voor de 24e week zijn de zenuwverbindingen in de hersenen nog niet in staat om pijnprikkels te verwerken en kan er dus ook geen pijn worden gevoeld. De zenuwverbindingen naar de cortex, het deel van de hersenen dat zich bezighoudt met pijn en hogere mentale functies, zijn niet goed genoeg gevormd vóór 24 weken. "Geconcludeerd kan worden dat de foetus geen pijn kan ervaren in welke zin dan ook voor de 24e week."

Na de 23ste week kan de foetus pijn ervaren, dus in de 24ste week. En dan mag abortus dus niet meer. Daarvoor kan de foetus geen pijn voelen, de hersenstam is niet aangesloten. Zonder dat de hersenstam is aangesloten kan er geen leven in zitten, dat is simpelweg onmogelijk.

Jouw bewering dat een foetus op dingen reageert is dus ook pertinent onjuist, en niets meer dan een leugen.

1
314 Bluth

@313 Ga me er verder in verdiepen ...maar dat doe ik liever via een boek uit de bieb dan via een website, lezen is een hobby van me ... moet er morgen toch heen

en het voelde niet als een sneer, gingen alle discussies hier op NK maar zo netjes

0
315 RonMVV

@310 Oh, en als je moeilijk gaat doen en stelt dat het je niet gaat om een "bewust leven", vergeet dan niet dat planten op dezelfde manier 'leven', onbewust. Planten in een pot stoppen is dan moord. question

2
316 Bluth

@312 Het hoeft niet alleen om vrouwen te gaan die verkracht zijn, ook vrouwen die onvoorzien zwanger zijn geworden hebben tot een wettelijk geldende periode, die op basis van de medische wetenschap is vastgesteld, de mogelijkheid om een abortus te kunnen/mogen uitvoeren. Zolang een vrouw binnen die vastgestelde periode die keus maakt is dat haar goed recht, en wordt het ook niet als moord gezien.

0
317 JohnZero

@307 "Elke vrouw bepaald zelf wel wat zij doet met haar lichaam, geen gelovige of ongelovige heeft daar over te beslissen,"
en toch heeft de wetgevende macht beslist dat abortus tot 24 wkn is toegestaan en daarna, onder normale omstandigheden, niet meer. Tot zover dan het recht om daarover te beslissen.

1
318 RobP

@312 Ik was 13 en amper een regelmatige cyclus, maar nee, ik heb niet zo lang gewacht en mijn huisarts ook niet.
In die tijd, 1969, was abortus nog verboden en heette het een curettage.

0
319 sockknitter

@299 als die vrouwen dat goed vinden wel.
@300 reactie @20 geeft aan dat de vrouwen alle verantwoordelijkheid hebben voor zwangerschappen. Mannen 0,0% . Naar mijn mening zijn mannen tenminste even en soms meer verantwoordelijk voor zwangerschappen bij vrouwen. Zeker als de man iemand verkracht of gezegd heeft geen kinderen te kunnen krijgen. (andersom vind ik het ook fout als een vrouw zegt de pil te gebruiken en dat juist niet doet, dan is zij weer meer verantwoordelijk voor de zwangerschap maar dat is wat OffTopic).

0
320 Merlinswit

@RobP bij verkrachting spelen bij het slachtoffer vele emoties. Soms actieve ontkenning en soms gewoon niet weten omdat men drugs heeft gekregen. om nu iemand aan te vallen is belachelijk. Er speelt veel te veel mee bij een verkrachting om te stellen dat slachtoffers dan maar een morning afterpil hadden moeten gebruiken. Een potentiele zwangerschap is maar 1 van de zaken die meespelen.

0
321 Merlinswit

@317 Dat is me bekend. Dat betekend echter dat het 'recht in eigen buik' en de 'christenen in mijn buik' gewoon bullshit is. Het is al wettelijk geregeld. Na 24 wkn is dat 'recht' ver afgelopen.

2
322 RobP

@315 De emoties lopen niet hoog op dus houden we het vriendelijk en beschaafd. Ik heb begrip voor jouw persoonlijke mening/zienswijze ondanks dat de feiten deze toch tegenspreken. En jij lijkt maar al te goed te begrijpen dat die mening/zienswijze niet zaligmakend is, waarvoor je wel even een veer in je reet mag hebben. Dus, bij deze. question

0
323 Bluth

@321 "bij verkrachting spelen bij het slachtoffer vele emoties. Soms actieve ontkenning en soms gewoon niet weten omdat men drugs heeft gekregen. om nu iemand aan te vallen is belachelijk."
ik val niemand aan, ik geloof er alleen niet in dat je er pas achter komt dat je verkracht bent nadat je er achter komt dat je zwanger bent.
Het zal misschien per hoge uitzondering voorkomen, maar dat zal niet het aantal verkrachtingszaken met ongewenste zwangerschap gaan verhogen.

4
324 RobP

@316
U negeert mijn vraag ... vanaf wanneer functioneert die hersenstam ? waar u het telkens over heeft .

2
325 Olivia

@318

We hebben het hier toch over abortus?
Na 24 wkn (eigenlijk houden de artsen 21 wkn aan) praat men niet meer over een embryo maar over een menselijke foetus.
Arbotus is het verwijderen van de embryo niet de foetus.
Dus een vrouw moet zelf kunnen bepalen of zij abortus binnen deze periode van 24 wkn wil ondergaan zonder bemoeienissen van gelovigen (dat is de topic). Punt!

Als je je eerst had ingelezen had je dit kunnen weten en had je jezelf wat tijd kunnen besparen.........

Fijne nacht....!

3
326 ikzelf66

@324

Vele gevallen van verkrachting waarvan de vrouwen en mannen er niets van wisten zijn er. Vaak gaat dit gepaard met GHB in een drankje!

Ook hierin bewijs je maar weer eens dat je er totaal niets van af weet..........

Gratis advies (alweer):
Als je je eerst had ingelezen had je dit kunnen weten en had je jezelf wat tijd kunnen besparen.........

4
327 ikzelf66

@326

Nee embryonale staat i van o weken tot 12 weken ,,
Na 12 weken is het embryo gevormd en wordt het foetus genoemd .

1
328 Olivia

@326 Vertel dat aan degene die een abortus tot de laatste week van de zwangerschap nog goed vindt.

1
329 RobP

@327 "Gratis advies (alweer):
Als je je eerst had ingelezen had je dit kunnen weten en had je jezelf wat tijd kunnen besparen......."
tja, als ik @328 moet geloven, wordt het tijd dat je je eigen advies eens gaat opvolgen....

2
330 RobP
331 Olivia

@326 "Abortus (arte) provocatus, ook wel abortus provocatus lege artis of opzettelijke vruchtafdrijving genoemd, is de medische term voor het voortijdig afbreken van een zwangerschap door (medisch) ingrijpen. In het Nederlands wordt meestal kortweg de term abortus gebruikt voor deze handeling. Incidenteel komt men de term abactio tegen met betrekking tot een opgewekte abortus of partus."
Lijkt me inderdaad raadzaam dat je je eigen advies maar eens moet gaan opvolgen.

0
332 RobP

@314 Jij bent toch echt een xxxxx rozenwater . mij van leugen te betichten omdat ik er een week naast zit , jeetje mina
@315
Doe dat vooral , er zijn betere bronnen je in die materie te verdiepen dan reacties hier geplaatst die vaker niet meer inhouden dan een mening .

1
333 Olivia

@333 Waarom ga je nu schelden de hele discussie is fatsoenlijk hier ...laten we dat zou houden

0
334 RonMVV

@334
Dat is al de tweede keer dat hij mij van leugens beticht als hij zich eruit wil kletsen . Normaal reageer ik niet op .
Die hersenstam waar hij zich telkens op beroept , en waar ik vraag wanneer die hersenstam dan gevormd is krijg ik geen reactie op , wordt trouwens al in de 8 ste zwangerschapsweek gevormd .
https://www.ntvg.nl/artikelen/ontwikkeling-en-ontwikkelingsstoornissen-van-het-humane-brein-i-vroege-ontwikkeling-van-de/volledig

0
335 Olivia

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik snap trouwens niet wat iemand in Nederland zoekt als allees en iedereen verkeerd is!Microfoon uit de handen van een gespreksleidster trekke...

zojuist geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik wil graag ook even vertellen bij wie volgens mij de wedergeboorte totaal mislukt is en laat zien dat een extremist een extremist blijft en da...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

soapbox
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

De jaren 80-90 . Daarna kregen we steeds minder en minder vrijheden....

9 minuten geleden geplaatst door soapbox

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@48 Jouw clubje, inclusief nsb-vlaggen: https://www.youtube.com/watch?v=jC68UI6CZZM ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@49 Jij moet eens kijken wie er BEGINTen dié aan te spreken mafkees, Flikker toch op met je voortdurende geouwehoer, en begin eers...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Pilot voor problemen rondom lachgascilinders

Statiegeld voor inleveren bij de supermarkt? 😁...

13 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bob Sleebaan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Kabinetten Rutte hebben jaren lang bezuinigd op gezondsheidszorg, onderwijs, belastingdienst en politie.Resultaat is een maatschappij die af...

13 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@46 "Daar mag jij een voorbeeld aan nemen. . . ." En jij nog vééééééél meer: door niet mensen te ringeloren, mensen niet ...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

@6 welnee, ook die krijgen de coke aan de deur afgeleverd....

17 minuten geleden geplaatst door icnivad

Graaier1000
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

"Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld!"@14, @19, @22, @28, @31, @35, @38 Wedergeboren,Bent u consequent en meld...

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Desi Beauty XxxPark Porn VideoGayporn EroticAnal Threesome PornIndisnsexGabby Carter NudeColegesexMandy Muse OnlyfansStrait To Gay PornNaughty Kylie Rocket Seduces StepdadAsian Massage Video With Happy EndingFrapping ForumNeighboursexNora Fatehi Pron VideoFaith MaroneXvideos PortuquesPumping CumshotsFreaky Gay PornCudaeMorman GirlzBog Naked TitsAunty SeducingPornográficas GratisHot Romantic Xxx VideoJarkiholi Sex VideoXxx Sexy Bhojpuri VideoSexo Con Mi HermanitoFingeringsexAnimi Porn MoviesRule34 PahaelManga HantailleVídeo De Pornô SexoAsian Blowjob'sDiana DanielsIndian Cousin SexFelix-fox PornJack NapierSkyler White NudeTamil Auntysex VideosKhalil NudeGianna Michaels TittiesBengali SuhagratCouple Morning SexSasur Patoh Sexy VideoSpicybigtitsNeswangyWwwxxx.comNaked Jesse JanePorn LesbiqnD1ck PicsGotanynudedAdukt ChatGine HentaiPornou Ao VivoSuhagraat Ki KahaniIndian Girl Hd SexInsta PornosXxapple DildoSativa Rose SexWww Hindi XxxxBest Teen Tits色情 图片BigdicktrannynicoleHardcore RoughpornHighschooldxd NudeJufe450Perv NanaKendra Sunderland DpIncesto RedditRebe LinaresKatwoman XxxCatalina West Only FansRussun PornHand In PantiesHorses Cumming In WomenNew PornsitesSunny Leone Boobs SexMarathi Mms SexLesbian Massage MilfPorn DeauxmaFaprouletterLesbian SpankersBigg Ass Porn HdBig Tits PornstarSouth Indian Actress XvideoGiselle HennessyHot And Mean BrazzersBest Homemade Porn SiteOlivia Casta PornSlave Girls From Beyond InfinityNanga PhotoForced AnalingusShimoneta HentJapanese Kitchen SexCartoon Hd SexIndian Heroine Blue FilmSavanna Samson NudeHardcore Pornographic MovieVictoria LobovXnxx CowSwitzerland Sex VideoGf Bf Xx VideoPorn In MoneyHand Job On Big TitsLesbian Public SexHard Girl PornFickpornSexystepmom PornLesbians Tribbing PussiesKali Roses LesbianWebcam SexoFilmes De Sexo PornográficoVídeos Amadores De SexoSuccubuspornPornpinkySexy Naked Hot MenKeralaauntysexPeeing In PornEbony Strip TeaseMature .nlRich XxxEbony Grannies PornDirty LenaTchat BdsmXxx Rap ComVintage BondageMacana Man PornAbella Danger GangVanessa Sky DpOnlyfanstitsBillie Eilish AssSquirterFamily Nude In BeachAndroid 21sexJamielizBig AssoilDirty OmeglePld SpunkersXimena Saenz BlowjobMatue PornDeep Anal Bbc50 Shades Of Gray PornBrandi Love Big AssSexkonFurry BooruHq PornosMantis X HentaiLesbian Xx XStraponsBhai Behen Xxx Video