Buitenland

Fors geweld gebruikende roekeloze Turkse heroïnecriminelen hebben vrij spel in Nederland

08-12-2017 12:24

De Nederlandse recherche heeft geen capaciteit meer om onderzoek te doen naar Turkse heroïnecriminelen die in Nederland steeds machtiger worden. Ondanks de vaak gewelddadige methodes van deze criminelen, waaronder liquidaties (inclusief vergismoorden), afpersing, gebruik van zware wapens en gijzeling ligt de prioriteit op het bestrijden van vooral synthetische drugs als cocaïne. Het gevolg is dat een tsunami van heroïne de Nederlandse markt overspoelt en de gewelddadige, roekeloze drugscriminelen zich heer en meester voelen. Dit blijkt uit een intern politierapport waarover het AD bericht.

De politie waarschuwt in het rapport dat onderzoek naar heroïnecriminelen helemaal stil kan vallen:

 

“Het zal steeds moeilijker worden een beeld te vormen van de heroïnehandel in Nederland. De informatie uit inlichtingen en opsporingsonderzoek was al beperkt, maar nu dreigt de situatie te ontstaan dat er helemaal geen opsporingsonderzoeken naar de heroïnehandel meer worden gedraaid.”

 

Insiders uit het drugsmilieu beweren dat er momenteel zoveel heroïne op de Nederlandse markt verkrijgbaar is dat de prijzen zelfs dalen.

De Turkse heroïnecriminelen die nog wel worden opgespoord lukt het vaak om uit handen te blijven van politie. Zo doen ze alsof ze naar het buitenland zijn geëmigreerd terwijl ze gewoon verder gaan met hun handel in Nederland of vluchten ze snel de grens over als de kans groot is dat ze worden opgepakt