door Havermout in Technologie  ·  45 Reacties

  • 1
  • 473x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik ben nogal huiverig voor dit soort propriatry techniek. Deze wordt namelijk nooit aan onafhankelijke review onderworpen waardoor grote risico's ontstaan welke weer makkelijk onder het kleed geveegd kunnen worden om de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid te ontlopen.

3
1 TedjeR

@1 Geen tesla kopen dan.

4
2 solidsteel

Goed zo. Hoe sneller de mensheid door superieure AI op haar plek wordt gezet hoe beter.

6
3 toecutter

@3 jouw kritiekloze vertrouwen in faalbare techniek geeft geen blijk van enige inhoudelijke kennis van zaken, niet mbt chipstechnologie noch mbt AI.

3
4 TedjeR

@4

Ik werk voor één van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten van Duitsland en AI staat bij ons hoog op de agenda. Jouw fact-free geneuzel slaat dus nergens op. Ik weet duivels goed hoever de AI techniek al is gevorderd. Mijn stelling blijft overeind.

4
5 toecutter

@3 En wat versta je dan met de mensheid op haar plek zetten?

1
6 solidsteel

@5 als dat zo is, denk ik dat jij bent gaan lijden aan een vorm van beroepsblindheid.

En mijn "fact-free geneuzel" is ook op onderzoek en studie gebaseerd, maar kennelijk heb jij de sterke behoefte om alles wat niet jouw mening weerspiegelt denigrerend te bejegenen.. Reden ook waarom ik sterk aan jouw bewering twijfel.

1
7 TedjeR

@6 lijkt mij te sturen in de richting dat de mens onderworpen wordt aan de techniek en feitelijk overbodig gemaakt wordt.

1
8 TedjeR

@6

De mensheid laat keer op keer zien niet met de gegeven vrijheden te kunnen omgaan. Getuige de deplorabele toestand van onze door het kapitalistische systeem leeggeroofde planeet. Klimaatverandering is een feit. Milieuvervuiling is een feit. Als de mensheid door blijft gaan op de huidige voet is het over hoogstens 100 jaar gedaan met de pret. Alles duidt erop dat de mensheid
zijn gedrag niet wil veranderen. Dus wordt het tijd dat we om te overleven onze levensstandaard en voortplantingsdrang drastisch moeten verlagen. Aangezien de mens zelf daartoe niet in staat blijkt wordt het tijd dat een superieure AI het heft in handen gaat nemen. En ja, daar werk ik zelf elke dag aan mee en ben er trots op mijn bijdrage aan het tegengaan van door mensen gemaakte vernielzucht te leveren.

2
9 toecutter

@9 In jou geval lijkt het me idd beter dat je AI voor jou denkt . question

1
10 solidsteel

@8

De mensheid heeft herhaaldelijk laten zien deze planeet niet waardig te zijn. Mijn pleidooi: weg met de mensheid, inclusief mijzelf.

3
11 toecutter

@11 Nou hup dan , en laat de rest met rust.

2
12 solidsteel

@10

AI gaat er komen. Of je het nou fijn vindt of niet. Het is niet de vraag van of maar wanneer.

2
13 toecutter

@12

Nee, ik laat de rest niet met rust.

2
14 toecutter

@13 Tuurlijk , de vraag is wat voor AI en wat laten wij , de makers, toe en waarvoor gaan we het gebruiken.

1
15 solidsteel

@14 Dus maw projecteer je jezelf op alle andere mensen.

1
16 solidsteel

@15

Om de mensheid van zijn eigen ondergang te redden. Welke andere reden zou er zijn?
ik weet dat ik met mijn boute uitspraken polariseer en weerstand opwek. Feit blijft dat de mensheid er tot nog toe een zooitje van gemaakt heeft. Of wou je klimaatverandering en milieuvervuiling ontkennen?

2
17 toecutter

@17 Er is klimaatverandering( is er altijd al geweest) en er is milieuvervuiling. De mens heeft daar een bijdrage aan.
Maar of dit dan maar de reden moet zijn om de mensheid te vernietigen , nee.
Dat AI hierbij kan helpen , misschien. Uiteindelijk hangt het van de mensen zelf af en diegene die ze besturen.

0
18 solidsteel

@16

ik hoef mezelf niet op andere mensen te projecteren. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de huidige situatie. We komen met zijn allen dagelijks ons nest uit en nemen op de één of andere manier deel aan het systeem dat onze planeet langzaam maar zeker onleefbaar zal maken. Jij net zo goed als ik. Dus dat moraliserende opgeheven vingertje zou ik maar snel achterwege laten. We zijn allemaal even schuldig.

2
19 toecutter

@9 [ De mensheid laat keer op keer zien niet met de gegeven vrijheden te kunnen omgaan. ]
En u stelt zich op het standpunt daarom over anderen te mogen en kunnen oordelen... Komt op mij nogal arrogant en lachwekkend over en doet bovendien denken aan historische situaties waarin mensen er vergelijkbare gedachten als u op na hielden en daarmee verschrikkelijk de mist in gingen.

@15 zolang AI beperkt blijft tot een taakgebied en nog door de mens te controleren (en vooral uit te schakelen) valt, is het een techniek waarmee onder voorwaarden te leven valt. Is dat niet het geval, zoals met bepaalde soorten killer-robots spoedig het geval is, dan is het een grote NO-GO.

0
20 TedjeR

@11 Dat is jouw mening, maar dring die niet op aan anderen... ook niet via AI.

0
21 TedjeR

@18

En dat is nou juist wat de meesten niet willen zien. Echte AI wordt door niemand meer bestuurt. Die bestuurt zichzelf en zal zich niks aantrekken van menselijke wensen en menselijk handelen.
Ik raad je de film: "Colossus, the Forbin project" uit 1970 aan. Zeer de moeite waard en vandaag de dag wellicht actueler dan ooit.

2
22 toecutter

@21

ik hoef niemand iets op te dringen. Dat de AI te zijner tijd uit zichzelf doen.

2
23 toecutter

@20

Killer robots bestaan al. AI is verder gevorderd dan je denkt.

2
24 toecutter

@23 dan snap jij dus duidelijk oorzaak en gevolg niet... en ook de bezwaren niet die daar terecht tegen geuit worden.


@24 goed lezen....

0
25 TedjeR

@22 Echte AI wordt nog steeds door mensen gemaakt en is het dus de keuze van de mens.

0
26 solidsteel

@22 het grote probleem met AI is dat het geen moraal kent (bewustzijn van goed en kwaad). Alleen een optimalisatie algorithme voor het te behalen resultaat.

Daardoor zal AI zich ontwikkelen tot een rechtstreekse bedreiging van de reden en het doel waarom het in het leven is geroepen.

0
27 TedjeR

@26

Zucht. Nog steeds niet begrepen. Er zal een moment komen waar de AI zich niks meer van de maker aantrekt en zijn eigen plan gaat trekken. De huidige generatie microprocessoren zijn al zo complex dat geen enkel mens meer precies weet wat zich daar binnen afspeelt. Kwantum computers en nanotechnologie zullen ervoor zorgen dat de mens zijn greep op technologie steeds meer verliest. Wij hebben ons eigen neurale netwerk enkele jaren geleden al geprogrammeerd antwoorden te geven op de meest prangende vragen zoals overbevolking, klimaatverandering, milieuvervuiling etc. De antwoorden waren niet mis te verstaan en schokte iedereen op het instituut.

2
28 toecutter

@28 alsof er in al die techniek geen fouten zit.... pffff. En daarop wil jij een onnavolgbaar algorithme op laten draaien dat niet meer in werking te controleren valt...

In dat soort technologie heb ik geen vertrouwen.

0
29 TedjeR

Waarom denkt die Elon Musk alles beter te weten en beter te kunnen dan de rest van de wereld?

0
30 Realisme graag!

@27

Ook nog steeds niks begrepen. Op een gegeven moment zal AI meer zijn dan alleen wat algoritmes en een eigen bewustzijn ontwikkelen. Hoe dat bewustzijn zich zal manifesteren weet niemand. Onze begrippen van goed en kwaad zullen inderdaad geen enkele rol meer spelen om de simpele reden dat er in het universum geen goed en kwaad bestaat. Goed en kwaad zijn door mensen bedachte concepten die ons in darwinistische context helpen te overleven.

1
31 toecutter

@30

Omdat hij slim genoeg was om miljardair te worden en jij niet?

1
32 toecutter

@31 jij bent je er kennelijk niet van bewust dat er in de door jou genoemde techniek aantoonbare fouten zittten... En die fouten gaan op zeker moment bijten, dat is wel zeker.

0
33 TedjeR

@32
Dit heeft niets met mij te maken.
Hij is rijk geworden met PayPal, niet met innovatieve techniek.
Er is geen enkele logische reden om te denken dat hij betere technologische oplossingen kan ontwikkelen dan de gevestigde industriële complexen.

0
34 Realisme graag!

@32 de combinatie van geluk hebben in zaken en een zekere slimheid hebben is geen garantie dat iemand echt snapt waarmee hij bezig is.

Verdiep je eens in de redenen waarom mensen succesvol zijn... dat heeft voor het grootste deel met toeval te maken

0
35 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

36 PianoPiano

@29

Tot op heden zitten er inderdaad fouten in al die techniek. Net zoals er ook fouten in de mensheid zitten, zoals ziektes en sterfelijkheid. Dat jij zulke techniek wel of niet vertrouwd doet daar geen afbreuk aan. AI gaat er komen. Daar zullen jij en ik geen enkele invloed op kunnen uitoefenen.

3
37 toecutter

* Verwijderd door de redactie *

38 PianoPiano

@36

Zodra het mogelijk wordt het menselijk bewustzijn in een computer te downloaden en met AI te laten versmelten zal ik de eerste zijn die dat doet. Daar zal ik geen seconde over te hoeven nadenken.

3
39 toecutter

@37 jij zit duidelijk in de groep die kritiekloos juicht "laat maar komen die AI" en ik zeg denk er nog eens goed over na waarvoor en in welke vorm je AI wilt gebruiken.. Zo zijn er meer met mij die weigeren alles maar kritiekloos binnen te halen zonder eerst goed over de consequenties na te denken.

Dat jij dat niet lijkt te doen is jouw keuze, maar wel een onverantwoordelijke keuze.

0
40 TedjeR

Wij zijn ook A.I

0
41 De Antiheld

@38

Aluhoedjes geneuzel. Het zal veel verder gaan dan in de docu wordt getoond.

1
42 toecutter

@40

mijn keuze is mijn keuzen en die hoef ik bij jou niet te verantwoorden.

2
43 toecutter

Er zijn hier op dit draadje schijnbaar een hoop mensen die in hun broek schijten voor nieuwe technologieën. Die zullen allemaal van een heel koude kermis thuiskomen.

Tot ziens.

2
44 toecutter

Voorstander van AI en denk dat het goed is voor de toekomst.

0
45 Stef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

2 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

2 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Bus PronLatina PronPorn Ebony BjMind Control PornXxx Low QualityIndian Air Hostess Sex VideoPorn GolpoBhai And Sister Sex VideoBest Sexy Hot PornNiki Minaji PornPorn Tube DesiHadiya Honey PornManwhas MenBig Black Bbw PornOvipositor DildoTaboo XnxxKayce884 NudesAlexa Pearl FuckedFags PornSex Video Achha WalaIndian Nude BabhiJapanes Magic MirrorFree Old Lady PornAngela White Sophie DeeBlonde Only FansDrone PornographyNude LatinaImo Xxx VideoLaud PornPorn Casero ColombiaBbw Granny PornBest Passionate Sex VideosLadies Nude On BeachLesbian.squirting PornJav Xhfpsxm TkdlxmSexually Explicit CartoonIndian Pron VideodOneplus8 PornBrazialian AnalFamous Actress PornAnal Vore VideosSexvidios NetVídeos De Pornô Em PortuguêsLsu Sex PartyPurah PornWwx VideoHot Girl SecTittie Sucking Videosسكس افلامكYes Por Nplease.comJewel ShepardHindisex ComJapanese Family Porn VideosBangladeshi Local X VideoFeet Licking PornNude Porn ActressSmall Man XxxDesi OrgyNaked Belly DancerTentacle Porn CartoonWaifu PeladasVidsvidsvidsJangal Me SexYube PornstarHindi 3x VideoAlyx Star Porn DownloadDesi Small TitsLustfulloversJapaness Free PornSweet Porn VideosPorn Dani DanielSouth Heroine Ka SexDownload Spank Bang VideosMavel HentaiDragon Ball HenraiBig Titties On TwitterJade Love NudeAlexis Texas PornolarFree Live Sex VideoXcartoon XxxFandy NudesSexse Videos MoviesCarly Pope NudeBoobplayPornhub Sleeping MomOld Man Sucking Big BoobsMeet And Fuck VideosSky Bri PovXvidio.XhamstarJogos Porno GrátisVintage ErotSuper Hot SexHilarious Sex MemesFrançais PornoVideos Xxx HdSexmoviestubeWendyfioreDesi Hot FilmKorean Xxx MoviePorn Of Naked Women1970s NudesUrdu XxxHindi Naked BfPuzzyRiley Steele OnlyfansP411 EscortPornonlyXxx Sexy TeacherZxxxxcXxxi GirlAllecakes LeakedRiggy R34Old Uncle SexFast Time XxxxLovehomeporn ComEvelyn ClaireHysterical LiteraturePussylineXvideosxLucylemonxxxFemale GloryholesAssam Video XxSexwap HindiPorn SnimeFapzlloXvidios PortuguêsEmerson_caneAlexis BrilPorn Bella ReeseMaderchodBffs Porn VideosHimynamestee NudePornhub Lexi LunaHenrailGayshit PornClit TickleReddit Celbrity NudesSwathi Naidu Nude VideosSparkbangsAjisai No Chiru Koro NiJoena AngelNadia Ali XvideosChinese Family Sex VideoTeens Public PornCowboy PornAnal In Yoga PantsPlaybiy PlusMoving Images Of PornCade.madoxx