Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 7 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de meest gedownloade apps van 2017

Met het einde van het jaar in zicht komen ook de lijstjes steeds meer aan bod. Donderdag werd dan ook bekend welke apps er via Apple het meest gedownload zijn dit jaar. En daar staat nog best een verrassende app op de eerste plaats…

De eerste plaats is wereldwijd namelijk weggelegd voor Bitmoji, een app waarmee je speciaal voor Snapchat een figuurtje kan maken die op jou (of op totaal iemand anders) lijkt, en die je kunt meezenden in je snaps. Het is de meest gedownloade gratis app van 2017, gevolgd door Snapchat.

Bekende favorieten

De rest van de top tien bestaat uit bekende favorieten.

—3. YouTube (die nog op een zesde plek stonden in 2016).

—4.Facebook Messenger (2e plek in 2016).

—5. Instagram (5e plek in 2016).

—6. Facebook (6e plek in 2016).

—7. Google Maps (7e plek in 2016).

—8. Netflix, (een plekje gestegen vanuit de 9e positie).

—9. Spotify (stond vorig jaar op een 10e plek).

—10. Uber (nieuw in de top 10).

De enige nieuwe plek in de top 15 is gereserveerd voor Wish, een shopping-app die goedkope goederen uit China aanbiedt. Pokémon Go stond vorig jaar nog in de top 10 van meest gedownloade apps, maar dat was van korte duur. De app haalt dit jaar geen enkele toplijst.

De meest gedownloade spelletjes-app is Super Mario Run.

Trends

Een trend in ‘app-land’ is de introductie van AR (augmented reality) apps en games. Ook groeit de populariteit van ‘live competities’ en apps die focussen op mentale gezondheid en mindfulness. Ten slotte wordt lezen weer een stukje populairder: ook apps die voorlezen nemen toe in populariteit.

De app van het jaar voor de iPhone is volgens Apple de app Calm: een app voor mindfulness en meditatie. Voor de iPad gaat Afinnity Photo, een fotobewerkingsapp, er met de winst vandoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.