Studenten: stop de haat tegen Marokkanen! (youtube.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Vaartuig in Binnenland  ·  178 Reacties

  • 19
  • 1787x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@146

Yepz, mijn ouders kwamen met de grote stroom Indo's in de jaren '50. Ben zelf geboren in de jaren '60 en ik heb ook alle vreemdelingenhaat over me heen gehad. Daarom zei ik ook dat ik blij was dat op een bepaald moment de Surinamers en Hindoestanen naar Nederland kwamen. Had ik rust.

3
151 Liwwie

@143

Hitler had ook van dat soort lijsten over Joden. Was ook helemaal waar.

Tssssssssssss.......

3
152 Liwwie

@107 Ik denk toch echt dat het aan het Marokkaanse volk (of ras, als je wil) zélf ligt. Hoe vaak hoor je negatieve verhalen over Chinezen? Of Indonesiërs?
Zeer weinig. Hoe komt dat?
Omdat die wél integreren.
Het ligt dus niet aan de Nederlanders, maar aan diegene die hier komen wonen en zich vervolgens niet kunnen gedragen. En als dat vaak Marokkanen zijn, krijgt de autochtoon daar vanzelf een aversie tegen.

1
153 xtremy

@153
"Hoe vaak hoor je negatieve verhalen over Chinezen? Of Indonesiërs?"

Nu weinig; toen de eerste grote groepen zich hier echter gingen vestigen, was dezelfde trend echter duidelijk waarneembaar.
Al hadden wij wel het geluk dat internet toen nog niet bestond, en de haat verspreiding dus ook veel minder snel ging dan tegenwoordig middels fora als deze....

4
154 NKreaguurder

@154
"Nu weinig; toen de eerste grote groepen zich hier echter gingen vestigen, was dezelfde trend echter duidelijk waarneembaar."

Ik zie dat graag gestaafd door u.
Anders is het weer eens het onderbuikzwijntjes gezwam waar u altijd de rest zo graag op wijst.

3
155 BenErWeer

@153

'Of Indonesiërs?'

Uit eerste hand, oftewel mijzelf..... en broers en zussen. En nu oogkleppen af....

4
156 Liwwie

@154 Klets weer
De Marokkanen zijn hier ook al meer dan 50 jaar
Zoals al gezegd gewoon integreren dat is de oplossing
Of gewoon terug natuurlijk

1
157 Ikke44

@154 en @156 En hebben wij, om die ellende van in het begin "op te lossen", onszelf (de Nederlanders dus) aangepast aan de nieuwkomers, of heeft die laatste groep zich aangepast aan ons (Nederlanders) ? Ik denk dat de door mij genoemde groepen zich hebben aangepast aan ons. Ze zijn dus geïntegreerd.
Nu wordt er geëist dat wij (Nederlanders) ons gaan aanpassen.
Veel gekker moet het niet worden.

1
158 xtremy

@156
Metoo; en alle Indo's, Molukkers, Suri's, Antil's en Hindoe's die ik persoonlijk ken idem dito.

En wat de chinezen betreft; zoek de overeenkomsten met het gewenste anti-moslim/-Marokkanen beleid van sommige politici...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Chinezen_in_Nederland (wiki; niet m'n meest gewaardeere bron, maar swat)
"De houding van de overheid was voor de Tweede Wereldoorlog niet erg positief te noemen. Chinezen werden gezien als ongewenste elementen in de Nederlandse samenleving. Tijdens de jaren 30 probeerde de regering hen het land uit te krijgen vanwege de criminaliteit en omdat men bang was dat de werkloze Chinezen de Staat te veel geld zouden gaan kosten. Het eerste wetenschappelijke rapport over Chinezen (in Katendrecht) werd gepubliceerd in 1936 door F. van Heek getiteld "Chineesche immigranten in Nederland". Als één van zijn conclusies stelde Van Heek dat onderscheid moest worden gemaakt tussen Chinezen die van economisch belang waren (voor de scheepvaart) en "overtollige Chinezen", voor wie geen kans bestond op werk.

Economisch waardevolle Chinezen zouden volgens hem aanspraak moeten kunnen maken op financiële hulp wanneer zij werkloos of ziek raakten, terwijl oude en "overtollige Chinezen" zouden moeten worden gedeporteerd naar China (al kwamen ze vaak via andere landen als Duitsland en met name Groot-Brittannië naar Nederland). Hij schatte het aantal "overtollige Chinezen" op meer dan 800. Hij pleitte ook voor concentratie van de Chinezen in Rotterdam en Amsterdam en voor het opleggen van immigratiebeperkingen, om hen aan de grens te kunnen weren. Begin jaren 30 werd door de Nederlandse regering serieus overwogen om alle in Nederland woonachtige Chinezen in een concentratiekamp te plaatsen. Ook in andere provincies werd opgetreden tegen Chinezen, zo verklaarde de politie Groningen in een brief uit februari 1933 dat de stad "Chinezenvrij" was."

5
159 NKreaguurder

@159 Het is met die Chinezen allemaal goed gekomen omdat ze geïntegreerd zijn. Iets wat Marokkanen maar niet blijken te kunnen, vandaar ook dat laatste genoemde zo vaak negatief in het nieuws is. Ze hebben zelfs een eigen tv programma voor criminele Marokkanen, wekelijks. (opsporing verzocht)

1
160 xtremy

Ik heb niks tegen maar ook niks MET Marokkanen,..

Ben meer huiverig voor drugsverslaafde Hollanders of Roemenen,.. Ben namelijk twee keer berooft door die gasten.

3
161 iedereen heeft recht op mijn mening

@157
"De Marokkanen zijn hier ook al meer dan 50 jaar"

Nee, de eerste golf Marokkanen is hier al meer dan 50 jaar.
Niet de Marokkaanse straatschoffies die overlast geven.

Bij ons Indo's waren het ook vooral de tweede- en derde generatie die het voor de kiezen kreeg.
De eerste golf wordt over het algemeen nog niet zo "gevoeld", omdat de aantallen laag zijn.
Het is de tweede golf die het racisme en de haat over zich heen krijgt, omdat men dan de groep nieuwkomers ziet groeien...


@158
"En hebben wij, om die ellende van in het begin "op te lossen", onszelf (de Nederlanders dus) aangepast aan de nieuwkomers, of heeft die laatste groep zich aangepast aan ons (Nederlanders) ?"

BS! Wij hadden gewoon het geluk dat er snel na ons een nieuwe zondebok geschoten werd, omdat Suriname onafhankelijk werd. Hetgeen een grote "tweede golf" Suri's binnen bracht.
De Suri's hadden dan weer de mazzel dat de antil's in grote hoeveelheden na hen binnen kwamen, en de Antil's hadden de mazzel dat nu de moslims in het algemeen, en Marokkanen in het bijzonder die twijfelachtige eer te beurt valt.

3
162 NKreaguurder

@160
"Het is met die Chinezen allemaal goed gekomen omdat ze geïntegreerd zijn."

Nee, het is goed gekomen met de chinezen, omdat de Joden de klos waren....

Al ruim een eeuw zijn er Chinese migranten in Europa. Ze zijn veelal succesvol, maar toch blijven ze in zekere zin buitenstaanders.
https://www.volkskrant.nl/binnenland/chinezen-in-nederland-nog-altijd-een-botsing-der-culturen~a3979688/

6
163 NKreaguurder

Lijkt mij eerder andersom, gezien de gedragingen van vele Marokkaanse jongeren naar o.a niet-Marokkaanse meisjes en vrouwen. De slechte reputatie hebben Marokkanen geheel aan zichzelf te danken, juichend de straat op gaan nadat een aanslag is gepleegd in westerse landen, o.a. Parijs en Brussel, draagt ook niet aan een positief beeld tov Marokkanen.

2
164 Sneeuwbal

Waarom zou ik de inwoners van Marokko haten?

5
165 grovi

@163 Dat een heel ander probleem dat ze buitenstaanders blijven

2
166 Ikke44

@166
Een buitenstaander is per definitie niet geïntegreerd. Dit in tegenstelling tot wat @160 beweert.

3
167 NKreaguurder

Heb niks tegen Marokkanen in het algemeen , maar als ik met mijn vrouw door Eindhoven centrum loop nou nou mijn vrouw is blond heeft een HBO opleiding ing bouwkunde niet dom dus de opmerkingen die ze krijgt dat is echt verschrikkelijk .Dan kook ik inwendig maar ik weet dat ik mijn mond moet houden zij werkt er wel mee af , al zijn ze met vijven of meer zij krijgt ze klein wat die zegt man man pfffff dan zwijgen ze geweldig !!!!!!!!!!!!

3
168 austriahiker

Dat Marokkanen zo'n slechte naam hebben, hebben toch echt aan hunzelf te danken. Je krijgt geen slechte naam (in meerdere landen trouwens) door af en toe een incidentje.

Om zo gehaat te worden, moet het zo vaak uit de hand lopen dat er een vooroordeel onstaat. Het is niet zo, dat de bevolking van Europa spontaan besloten heeft Marokkanen te gaan haten.

Hebben we een grafhekel aan Chinezen? Of aan mensen uit India? Nee. Waarom niet? Mensen met die achtergrond gedragen zich over het algemeen. Marokkanen en Turken duidelijk minder.

Zijn ze allemaal slecht? Nee, tuurlijk niet. Maar er is een buitenproportioneel aantal wat zich misdraagt. It's not rocket science.

2
169 Chauvinist

Dit is toch de speld? Dit kan toch niet weer gebeuren? Weer inderdaad, gebeurd elk jaar wel ergens. En denk dat we van de meeste het niet eens horen.

2
170 etymologie

@148 Dat wat je nu zegt is het probleem. Ze moeten integreren maar dat willen zij niet. En dat heeft inderdaad veel met religie te maken.
En uiteraard vallen de meeste Marokkanen onderin de sociale ladder. Als je onze cultuur en taal niet wilt beheersen, dan nemen weinig mensen jou aan!

Degene die dat wel doen, die zijn overal welkom zoals @148 die veel mensen een racist xenofoob alt right etc noemen ook.

3
171 etymologie

@171 En het is echt in de Marokkaanse cultuur zo dat je vaker vaak denkt van, hoe jij je geld binnenhaalt interesseert mij niet, zoals wij maar status hebben.

3
172 etymologie

Reacties op gedrag...
Verander je gedrag, probleem opgelost

5
173 chouffleur

@70 Het bekende clubje van D66 en GrL studjes in opdracht van
Pecchie en Klavertje

3
174 Bollieboos

* Verwijderd door de redactie *

175 Undertaker

Marokkanen haten joden nog veel meer, maar daar wordt niets over gezegd.

1
176 wiseguy

Hier zijn de verhaaltjes van Mister Pechvogel weer.

0
177 corretje

@86 En daar begin je al direct weer met het aannemen van de bekende slachtofferrol. Het is de schuld van de PVV dat velen Marokkanen zich zo misdragen.

Je illustreert wel prachtig het punt van mijn reactie, dat zodra je het Marokkanen-probleem aanstipt er mensen zijn die direct in de verdediging schieten en met het vingertje gaan wijzen. Waarom benoem je de PVV, en waarom niet de problemen onder de Marokkaanse (Berberse) bevolking in Nederland?

Verder gaat het niet over Antillianen, de conclusies die jij over mijn persoon trekt zijn dan ook volledig onjuist. Ik projecteer de misdrijven van daders niet op onschuldige mensen. Grappig dat jij denkt dit voor mij te kunnen bepalen. Laat zien hoe ontiegelijk intolerant jijzelf bent.

0
178 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Dit soort "onderzoeken" zijn al lang niet meer relevant te noemen...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 " Je blijft maar zeiken hè. . . ." Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren, ipv anderen af te zeiken. Daar bego...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

12 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Bijen die het beste tegen de kou kunnen het meest geteld

Nou, nou. . .zo extreem koud is het de afgelopen jaren niet geweest. . . Blijkbaar kunnen bijen ook goed zwemmen, gezien de hoeveelheid regen...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 Ik citeer jou: 'lul'. ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5 Als er van Teheran een parkeerplaats wordt gemaakt, dan hebben wij hier daar gelukkig niet zoveel mee te maken en/of last van, als ...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Je blijft maar zeiken hè. . . . Besef je nog steeds niet hoe sneu je bezig bent? ...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5Eerst moet zijn eerder....

23 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Fish Hooks PornMujeres FollsndoXxnnxxxXnxx NeHard Sexs TubePorni 92Hinh SexChecz Glory HoleXxxh VideoYiuyYoung Blonde NudeNtr DoujinSister Pegging BrotherSummertimesagaHollywood Actress Porn VideosHindi Bulu VideoMarathi Bai SexMost Nude Scenes MoviesForcedporn VideosJapneese PussyPerry Gilpin NudeHairy MaturepornPornos GratuisEthiopian SexXvideos GayaAvatar The Last Airbemder PornRomeo And Juliet Nude ScenesPron4Abigale Mandler NudeDesi CuckoldKolkata Bangla Blue FilmHindi PrnFull Hindi Sex StoryMilfasianAmetuer DeepthroatAnal AmetureFemdom Joi ComGone Wild ScrubsHuge Cock DeepthroatMia Malvoka NudesDesi Mature Aunty SexCaylabri NudeHardcore Porn GifTeen Nude GirlsKatie Thomas PornXvideoshamsterScissoring Porn LesbianMaa Aur Bete Ka Sex VideoSexy Love Making VideosMaimy AsmrDouble Penetration CompNude Body ArtBangbrisMom Teach SrxRei Zero HentaiBodpremiumJessica Bangkok OnlyfansXxxhd Free VideoMaddybelle NudeBreast Pressing RomanceBf Xx BhojpuriMen Jerking Off In PublicNina Dolci PornPorn Wife's FriendPak Porn2000's PornPreiscope PornXxx VirginSteaven Universe PornKimiko HentaiLily Collins SexiestXnxx AfricanAsian SexyAleurierflareFemale Orgams PornIndian Full Porn MoviesChudai ImageSonagachi GirlsAlex Star PornstarShakeela Movie SexXnxx Download ViedoSexwife RealJenny Picante PornMatre Porn TubeXorgasmo.Fc2ライブChineseporn StarEel In PussyAvva Ballerina OnlyfansAnal Casringسکس انSexi RepXxxpronvideosPassiobate PornKowalsky Sex ComBrandi Love In ThreesomeYouponrVideos Pornis GratisManga érotismeFilme Pornográfico De JaponesaW W W Brazzers.comWrong HolePerfect Asian Doggy PornKaykookiedoughLegs Wide OpenTik.pronSexl VideoReal African PornographyLieux De Drague .frVer Filmes Pornográficos GrátisColmek TerbaruMaja MeerSex With AuntieJav TeacherSrx VidoesAsian Porn Blow JobsPornaccidentAsian Candy PopActress DeviTwins FuckXvideo Japani1 Night In ParisDeshi XxnPadma Sex VideosDeepest ThroatsSexy Video Com HdMs Yummy PornXhamsrweHandjob MessageMan On Man PornMilf And DaughterKinkcomDesi Pron IndiaTufos FreeAsia PornôFitbryceflixOphelie Bau SexAdult Tik-tokNaughty IndiaHow To Lick A ClitIndian Picnic SexSister Brother PornViolet Myers DickdrainersNaughtyblogspotXbxxxNaukrani Ki BfTeen Fuck PhotoBig Booty Fart PornIndian Kasak ComTwerking Pussy