’Mijn docenten zijn links’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hans Brinker in Buitenland  ·  75 Reacties

  • 12
  • 1300x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@12
Rechts IS het grote probleem in het huidige klimaat van eenheid en verdeeldheid onder de GEWONE Nederlanders.

51 verwijderd111

@46 D66 noemt zichzelf een midden-partij te zijn. Niet links. Al is het midden ten opzichte van rechts links (al die retoriek van rechts dat D66 te links is) en rechts vanuit een links standpunt (geklaag dat ze niet genoeg voor de werknemer op komen).

1
52 Wetenschappertje

@52 Qua immigratie, abortus, euthanasie, gekozen burgemeester zijn ze links/vooruitstrevend/modieus.
Ook veel linkse D66 rechters stemmen D66. Qua economische standpunten zijn ze echter extreem rechts/neoliberaal en rechtser nog dan de VVD. Het is een partij die vanuit bestuurder/EU/Bilderberg optiek vindt dat de burger tot z'n dood moet werken om voldoende belastinggeld en BNP te genereren. De standpunten van de VVD komen meer van de werkgevers vandaan.
Als je al die standpunten van D66 bij elkaar optelt kom je inderdaad ergens in het midden uit maar dat lijkt me geen goede beschrijving van deze partij.

4
53 Conradijntje

Politieagenten zijn vaker rechts en docenten vaker links. Goh. Wat wil je er aan doen? Massale functie ruil organiseren?? Wat maakt t uit als ze hun werk goed (kunnen) doen.
Weer zo'n polarisatie zoekend berichtje... question

1
54 Trompetsignaal

D'66 is - op papier- economisch en sociaal zeer liberaal. Alles aan t individu maar met aandacht voor collectief bij onderwijs en milieu. In de praktijk is D'66 een elitaire en witte partij die liever VVD en CDA aan een meerderheid helpt dan andere partijen.

1
55 Trompetsignaal

@54 Het gaat niet om de politieke voorkeur van deze docent of dat hij zijn leerlingen wil bekeren tot zijn eigen politieke voorkeur maar om het feit dat hij de politieke voorkeur van de leerling wegzet als zijnde onacceptabel - dat is polariserend en niet het bericht.

5
56 Conradijntje

@56 je mag er toch over discuseren ik snap het probleem hier weer niet. Lijkt mij een volledig normaal topic in een klas.

6
57 mike45

@29

"Nee de aanhangers moeten behandeld worden voor schizofrenie"

Moeten nog wel, toe maar. Jij spoort niet! Maar daar hoef je van mij niets aan te doen.

2
58 silversurfer

Mweh, ben best nieuwsgierig naar toon, gelaatsuitdrukking en stemverdraaiingen. Kan de wereld aan verschil maken. Niets mis met linkse of rechtse docenten, zolang ze maar niemand proberen te bekeren. Gesprekken zijn altijd goed.

0
59 WutWut

Treffend omschreven door Ewout Klei.

Hoewel te veel journalisten links zijn maken ze het nooit zo bont als Wierd Duk, die in loondienst van De Telegraaf propaganda-artikelen voor het Forum voor Democratie schrijft. https://t.co/0a6IvoME8k

5
60 Yesterday

@60 Grappig dat je dat denkt. Beide kanten zijn net zo erg als je de ogen open durft te houden.

0
61 WutWut

@57 Het is tegenwoordig normaal dat andere politieke overtuigingen worden weggezet als zijnde onacceptabel (extreem links/rechts) en dat is in dit bericht het probleem. Normale discussies tussen docent en leerlingen over politiek zijn natuurlijk altijd OK. U zit te trollen: @45 en ik (@49) hebben dit voldoende vaak uitgelegd.

3
62 Conradijntje

@47 helaas valt dat sociaal-liberale geluid de laatste jaren daar amper nog te ontwaren... is nu meer neolibraal wat de klok slaat.

@56 gezien het fascistoïde gedachtegoed dat Baudet kennelijk aanhangt en die leerling dat gedachtegoed ook, maakt het totaal niet polariserend als dat gekritiseerd word noch onacceptabel. Hetgeen eerder onacceptabel is, is het gedachtegoed dat Baudet aanhangt. De kritiek en afwijzing daarvan zijn het logisch gevolg.

3
63 TedjeR

@58 Ik leg in dit draadje meermalen uit dat de linkse standpunten van D66 vanaf 1966 tot zeg 2000 onverenigbaar zijn met de rechtse standpunten van deze partij in dit millennium.
Indien D66 stemmers uit die 1e periode nog steeds D66 stemmen zitten ze te slapen of zijn schizofreen en dat laatste moet je uiteraard niet al te letterlijk nemen.

2
64 Conradijntje

@56 zou kunnen maar mijn ervaring is dat de meeste kranten zulk nieuws graag framen zodat t verkoopt.

0
65 Trompetsignaal

@36 Er is nu al een lerarentekort. Geen wonder met alle bezuinigingen op onderwijs en onderwijssalarissen van de overwegend centrum rechtse regeringen die Nederland gehad heeft. Je moet wel heel idealistisch (is vaak links, ja...) zijn om het onderwijs in te gaan.

3
66 oeioeioei

@7 . Het lijkt alsof u gelijk heeft maar deze docent zegt niet hetzelfde tegen iemand die voor Hillary is of die op Asscher of Pechtold wil stemmen. Nee alleen een student die pro-Trump is behandelen alsof die een "gesprek" nodig heeft. Dat is het probleem. Eenzijdig, vooringenomen.

4
67 PFL

@64

"en dat laatste moet je uiteraard niet al te letterlijk nemen."

tuurlijk...

1
68 silversurfer

Hoe wereld vreemd ben je dan, als je een D66-er er van beticht links te zijn.....

0
69 mening

@69 Nogmaals: D66 is ooit begonnen als linkse partij en is qua standpunten over abortus, euthanasie, immigratie en antipathie tegen de christelijke kerk nog steeds links. Vooral de oudere D66 stemmers beschouwen zichzelf links. Alleen de economische standpunten van D66 van de laatste 15 jaar, afkomstig van Alexander Pechtold, kunnen haast niet rechtser/meer neoliberaal.
Vroeger stemden vooral kunstenaars en artiesten op D66, tegenwoordig meer de brallerige studenten, de rechterlijke macht, managers en bestuurders in het onderwijs.

2
70 Conradijntje

@70 Een welverdiende plus voor uw uitstekende analyse, Conradijntje.

Het betreft een sekte die volledig buiten de realiteit leeft. Gekkies die waarschuwen voor buitenlandse inmenging bij verkiezingen terwijl ze zelf nota bene met een hele afvaardiging actief campagne ter plaatse voerden voor Hillary Clinton bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Over het negeren en vervolgens willen afschaffen van het referendum nadat de uitslag van het Oekraïne referendum haaks stond op hun eurofiele gedachtengoed kunnen we ook kort zijn: D66 is een -bewezen- regelrecht gevaar voor de democratie.

3
71 Ronin

@66 . Zou het niet eerder zijn dat het bedrijfsleven de linkse knakkers afserveert waardoor er voor de linkse denkers niets anders overblijft om dan maar les te gaan geven?
Ik werk in een (heel) groot bedrijf op dit moment en ik zie praktisch geen collegae die niet (!) op PVV of FVD stemmen.
En ik denk dat er niet bewust op politieke voorkeur wordt geselecteerd maar dat het veelal met houding, mentaliteit en karakter te maken heeft. Dat zijn criteria die bij sollicitaties een grote rol spelen maar die aan de andere kant ook van invloed zijn op iemand zijn politieke voorkeuren.

2
72 PFL

@72
Onderwijs (en ook bijv. in de zorg) zijn sectoren waar betrokken mensen werken met een bewuste keuze om daadwerkelijk iets bij te willen dragen aan onze maatschappij.

Onderwijzers, leraren, huisartsen: zij volgen hun hart. Zij zijn natuurlijk niet het afvoerputje van het bedrijfsleven zoals jij daar raaskalt, en aan hun houding, mentaliteit en karakter kun jij en die PVV/FVD collegae van jou een voorbeeld nemen.

1
73 Ronin

@73 . In dat geval zouden ze de kwaliteit wel hoger weten te krijgen.
Het niveau van het onderwijs is alleen maar gezakt in de afgelopen 50 jaren.
Ik help op dit moment een MBO4 met rekenen ( want verder dan rekenen komen ze niet eens)
en het curriculum omvat rekenkundige zaken als oppervlakte, verhoudingen, en dat soort zaken die ik op de Lagere school in klas 4 5 en 6 al moest leren.
Dus kom hier nu niet aan met verhalen dat de kwaliteit van het NL onderwijs zo goed is.
Kinderen kunnen nauwelijks rekenen, hun taalvaardigheden komen meestal niet verder dan appen met een overmaat aan afkortingen en verkeerde spellingen. Ze hebben nauwelijks meer een idee over geografie, hebben op het gebied van geschiedenis vrijwel niets geleerd en ga zo maar door. Als dat het gevolg is van idealistische leraren dan mag dat ideaal de vuilnisbak in wegens gebrek aan resultaat.

0
74 PFL

@74
Het onderwijs is de afgelopen 50 jaar enorm veranderd, en ik ben het met jou eens dat al die veranderingen over de gehele linie geen doorslaand succes was. Maar je kunt leerkrachten nu natuurlijk niet verantwoordelijk gaan houden voor politieke keuzes, en al zeker niet als hun waarschuwingen daarvoor werden genegeerd door diezelfde politiek. Zomaar een voorbeeld: van Mulo via Mavo naar VMBO, wat zijn we daarmee per saldo eigenlijk opgeschoten? Niets, PFL, integendeel zelfs.

Op basisscholen wordt landelijk bepaald hoeveel uren er per vak gegeven worden en wat de stof/doelen zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat Engels een verplicht vak is op de basisschool, en dat voor het -door jou terecht aangehaalde- vak geschiedenis slechts weinig uren per week staan?

Binnen het bedrijf waar ik werk (net als jij ook in het bedrijfsleven) heb ik mij ook te houden aan de werkwijze zoals door de directie bepaald. Een betrokken werknemer geeft eventuele verbeterpunten aan, een goed werkgever doet daar vervolgens iets mee.

Een betrokken leerkracht geeft ook verbeterpunten aan, maar loopt vervolgens tegen een muur aan.

0
75 Ronin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
‘Haal koloniale standbeelden niet weg, onthoofd ze’ - OneWorld

"Mijn boek is voor witte mensen die niet racistisch willen zijn en denken: ik heb een racistisch woord gebruikt, maar dat was niet mijn intenti...

1 minuut geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

      "dan lossen de burgers ... het wel op. . . ." Eigenrichting, opruiing. En dan aangifte doen tegen Timmermans wege...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@21 Dat kolonisten gedoe is er misschien al decennia. In ieder geval al heel erg lang. En nu ineens komen ze ermee op de proppen. Heel toevallig...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

Fout. De man is geen migrant, maar een in Duitsland geboren....

11 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Snorrie
Artsen in het geweer tegen dalende vaccinatiegraad: ‘We maken ons ernstige zorgen’

@22 Je zou een beginnetje kunnen maken door aan te tonen dat je vaccinatieschade wel degelijk bestaat....

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

sockknitter
Brits parlement keurt plan voor deportatie illegale migranten goed - NieuwRechts.nl

Het probleem verschuiven naar een land, dat net weer alles een beetje op de rails heeft. Het is er op wachten, dat daar de vlam in de pan losbar...

15 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Sarcoff
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@11 De meesten lees ik wel, sommigen niet, ik ben geen moderator die even gaat bepalen wat mensen wel of niet mogen lezen.Het is wel een feit ...

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Hendrianus
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@20 Dat is toch geen haatzaaien tegen Joden? Dat is gewoon dat walgelijke kolonistengeweld benoemen....

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Laat de politie maar wegblijven. . . . dan lossen de burgers, die dit XR-zooitje inmiddels spuugzat zijn, het wel op. . . ....

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Indian Village Couple PornSex Scenes Of Korean MoviesItalian Sex Movie FullWshhxxxTubesafari.fomCrazt PornPorn GellryCintis Eroticosلزبینهای ایرانیBlack Sexy Nude WomenResidant Evil PornLand Ka PhotoBabes5Jessie Rogers Getting Some Hammock AssTinie Texi PornPorn MessageSexy ArchestraGay HardcorepornSissy MaidAsiab Gay PornAlyssa Milano PornographyShraddha Kapoor XxxLoossersIndian DildoBasic Instinct NudeForced Anal VideosPorno Sexo ViolentoTamil Sex ConPorno HubSteffy MonreoTelugu Aunty FuckingSister Swap ComDesi Spy PornHermorphradite PornPorn LadiesLatina Porn FeetPower FutanariMineiro LojoWww Desi49 ComSexy Bf Video BfIndian Bhabhi Sex MmsSex In Cinema Hall VideoIndian Nude Photoshoot VideoFeetworshipMale Dominate PornEscorr PornNude College TeensMom BukkakePornos CornudosPirate Bay]Maddy MayXxx Video ManipuriLisa Ann HjMalayalam Sex Video Hd DownloadSex MexKitty Lixo Nude色情 視頻Porn ThroatBrazzera VideoaIndian Office Porn VideosDoggy Style TwitterGianna Michaels PublicTurkish Teenager PornList Latina PornstarsRecord Of Ragnarok HentaiBig Vagina'sGay Hotel SexXxx Hot Romantic SexNude TribeIndian Old SexFree Porn With Porn StarsTiny Titties NudesScented PansyPorn Sites Redditпо рно чатBig Natural Tits Blondeسكس دانلودDesi EroticNegrita FolladaDarkwandererAsiansgonewildSelfie NudesBbw Solo PornXxx RrrNenaspornoJenny ScordamaglianudeSex Padam Sex PhotoTanned Lines NudePantyhoseporn VideosVyvan Le OnlyfansXvideos Red BrasilPulptoonSara Ali Khan Sex VideoGoodpronTna Flix Pornسکس چینیHispanic PornDirty Adult MemesDoujin Hentai FrNude ToktikAlyssa Mckay OnlyfansAnal VireMama FolladoraAunty Xnxx VideosAdha Sharma XnxxDildo XxxNaked DancersSinparty.comKitty Kristen.nudeVillage PussyAdult VrReddit PelfieFilm Gratuit X FrancaisJuliana BondeNude Cuple PicXxxmiya KhalifaImpregnating MommyLesbian Porn PicksRep Sex MoviePera Jensen VrHindi Sexy Open MoviePublic GropeingPorn Hub Lesbian StrapCute Chasma Frame For GirlPorn Facial CompDesi Odia SexyXx Video Indian ComIndian Porn AuditionSexmex New PornReddit LesbiansSexy Models In PornFree Animation PornImpregnation StoriesSkip The GammesIndian Ladies Ladies SexTokyofacefuckThamil XRani Mukherjee Hot PhotoFunexTeacher Student Sex MovieJapanese Bus SexJapan Father In Law PornIncextMundo HentsiJennifer Lawrence Leaked NudesPorn ThinTeenfideltyTeresa OrlowskiRed Headed Blow JobsZozochat