door Barbapapa-7,5 in Politiek  ·  48 Reacties

  • 3
  • 431x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Premier Netanyahu van Israël was door president Trump al op de hoogte gebracht van het komende besluit. Hij heeft zichzelf min of meer uitgenodigd in Brussel, wat grote ergernis veroorzaakte. Volgende week is hij in Brussel voor overleg met de Europese leiders. Vanuit België wordt een actie voorbereid in verband met dat bezoek. Het wordt duidelijk dat de Europese besluitvorming in Brussel belangrijker wordt voor de landenorganisaties die zich met de BDS-boycot van Israël bezig houden.

21
1 Barbapapa-7,5

Mooi en dan nu zorgen dat er eindelijk vrede komt ! Een struikelblok minder toch !!

6
2 Moskowfiets

Ik heb maar een vraag...Waar bemoeit Amerika zich mee???Netanyahu wordt aangeklaagt voor fraude , belangenverstrengelingen... etc etc....
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170804_03002652

Laten ze het zelf oplossen daar....! Het wordt eens tijd dat men daar in pais en vree met elkaar kan leven...Trump is voor mijn gevoel geen toegevoegde waarde.... maar kan het fout hebben natuurlijk....

10
3 Sempre

@2 ik denk dat de vrede nu verder is dan ooit....

5
4 Sempre

4 : dat is wel zeker. De strijd om jeruzalem moet nog beginnen.

3
5 flauwekulallemaal

@4 Vrede heeft een hele grote stap voorwaarts gemaakt, Trump investeert in duurzaamheid, erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, het verplaatsen van de ambassade doorbreekt de impasse "huichelarij".

6
6 Recovery Mode

@6 Bizarre Hasbara ben je hier aan het lozen, tegen menselijke waarden in.

Het enige leuke aan dit artikel is de schildering. Zouden Trump en Netanyahu echt zi innig zijn of worden? Hebben ze iets te verbergen? Lol question

18
7 Barbapapa-7,5

@7 "tegen menselijke waarden in".

Jij verzint ze waar je bij staat hé?

http://bit.do/Jeru3

4
8 rechtspreker

En de Verenigde Staten van Israël gaan rustig hun gang. En waarom ook niet ... de rest staat er bij en kijkt er naar.

3
9 Hu.ib

@8

De Jeruzalem wet uit 1980, annexatie bezet Oost-Jeruzalem, werd unaniem veroordeeld als een volkenrechtelijke schending. Het volkenrecht is een menselijke waarde. Trump vertrapt nu mede met Israël die rechten.

6
10 Hendrianus

@6

"Huichelarij". Het is inderdaad prima om dat te doorbreken. Israël wordt dus aangeklaagd wegens het overtreden van de vierde conventie van Genève. Zolang Israël niet stopt met koloniseren en dit niet terugdraait wordt er een volledige boycot opgelegd.

7
11 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

12 Bibi

* Verwijderd door de redactie *

13 Dian

@11 Maar nu de Palestijnen streven naar één staat, is er toch niets meer tegen dat koloniseren? Die Palestijnse staat komt er toch niet.

2
14 Yisrael

@13 Haha lastig om bij te houden inderdaad lol.

2
15 Yisrael

Zou mooi zijn als het niet erkennen van Trump als POTUS door mij, even veel waarde had als het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad

4
16 Liwwie

@14 Ze streven nu naar volledige gelijke rechten in 1 staat ja. Dat krijgt een staartje en zal ook veel invloed hebben op Palestijnen in Israel.

7
17 Dian

@17 Gewoon een laatste wanhoopspoging. Zijn we eigenlijk weer terug waar we begonnen lol. Ze flikkeren maar een eind op met hun gelijke gerechten.

5
18 Yisrael

@12

Hummus moet je zelf maken, veel smakelijker dan de troep die je kan kopen. Lekker pittig, kuiltje met een beetje olijfolie, lauw maken in de oven daarna wat koriander erover en dan Lavas brood erbij. Smullen.

8
19 Hendrianus

@19 We zijn het een keer eens haha.

3
20 Yisrael

@3
Wat hebben de (mogelijke) misstappen van Netanyahu in hemelsnaam te maken met de erkenning door Amerika van (een ongedeeld) Jeruzalem als de hoofdstad van Israël?

1
21 tegenzinnig

@14

Inderdaad, het recht op zelfbeschikking voor de Palestijnen wordt vertrapt onde de koloniserende zionistische laars en dat in nauwe samenwerking met het grootste kolonistenvolk der aarde, de Amerikanen van niet native oorsprong. Zelfde methoden, reservaten, zelfde retorisch gelul ( is goed voor hen) en dezelfde uitkomst (tweederangs burger).

8
22 Hendrianus

@20

Eten verbindtquestion.

6
23 Hendrianus

@18 Die miljoenen mensen gaan niet weg hoor Yisrael. Uiteindelijk kotst de hele wereld behalve de VS en een handvol landjes Israel uit. Veel landen waren tegen sancties vanwege het vredesproces. Zonder vredesproces is er ook geen reden meer om gaandeweg sancties in te voeren.

En na iedere internationale uitspraak hebben Palestijnen meer munitie om via internationaal recht langzaam gelijk te halen. Daar zagen ze tot op heden vanaf door afspraken met de VS die afspraken bestaan niet meer sinds gisteren.

7
24 Dian

@23 Nier als je weer met onzin als in @22 aan komt zetten, maar goed.

3
25 Yisrael

@20

Tijdens mijn werkzaamheden in Turkije kregen we bij de houmous, hummus whatever het lekkerste brood erbij ooit. Dun, vers, groot en kwam bol van de warme lucht uit de oven. Er lag ruim sesamzaad op en binnen een kwartier moest je het eten want dan werd het taai. Goddelijke spijs, gewoon brood met houmusquestion.

5
26 Hendrianus

@24 Wat gaan ze doen dan? Israël erkent het ICC niet eens. Sowieso zijn ook Engeland, Frankrijk en Rusland tegen zo'n proces. Daar komt nog bij dat de Pally's zelf ook heel wat te verantwoorden hebben, alsof ze zichzelf dat aan gaan doen.

Maar goed als jij gelooft in sancties, be my guest. Ik ben benieuwd vanuit welke hork je ze verwacht.

En ik zeg trouwens nergens dat ze weg moeten, de westoever mogen ze best hebben.

3
27 Yisrael

@26 In het MO weten ze ten minste wat lekker eten is lol. Hier wil men alles uit de supermarkt, maar dat werkt niet haha.

3
28 Yisrael

@27 Het is maar de vraag of die landen tegen zo'n proces zijn nu het vredesproces dood is. Dat hing samen met het vredesproces namelijk die weerstand. Die landen vonden het contraproductief maar dat was een andere situatie.

6
29 Dian

@25

Je schrijft het zelf, 'Israël is er voor de Joden'. En Israël houdt nu ook in bezet Oost-Jeruzalem. Wat volgt? Het gehele bezette gebied? Ik denk van wel.

6
30 Hendrianus

@29 Ja en de rest wat ik aanhaalde?

4
31 Yisrael

@30 Wie weet.

3
32 Yisrael

@24 @29

Deze Amerikaanse erkenning kan dus mogelijk als een boemerang werken. Terecht merk je op dat de Palestijnen zich feitelijk niet meer gebonden hoeven te voelen aan afspraken. Nu was dat niet hun sterkste punt, met numero uno Israël, maar inderdaad, de beer kan los.

7
33 Hendrianus

Slow coocking is het antwoord op de vlug vlug half uurtje mentaliteit of nog erger pakje blikje 'kook' techniek.

5
34 Hendrianus

@30 Israel hoeft het ICC ook niet te erkennen landen die het wel erkennen daar gaat het om en dat zijn heel veel landen. Het ICC is ook niet de enige plek waar dit soort dingen aanhangig gemaakt kunnen worden. Gevolgen van uitspraken kunnen zijn dat er internationale arrestatiebevelen uitgevaardigd worden, Europese rechters bepalen aan de hand van uitspraken dat bedrijven boetes krijgen opgelegd als ze zaken doen met Israel enzovoorts. Ik kan tientallen gevolgen bedenken groot en klein.

Het is iets wat we nog niet hebben gezien omdat de Palestijnen tot op heden terughoudend zijn omgegaan met internationaal recht omdat de VS dreigde met sancties en stopzetten van geldstromen. Daar hebben ze nu schijt aan. Er is wel degelijk iets veranderd. En ik ben bang dat dit op heel veel geweld uit gaat draaien eerst gericht tegen Palestijnse demonstranten daarna gaan er weer bussen de lucht in na een paar honderd ongewapende Palestijnse doden.

Dit gaat alleen maar verliezers opleveren en is zo voorspelbaar als de pest.

5
35 Dian

@33 Ik vermoed dat er de komende tijd meer landen komen die Palestina gaan erkennen zelfs. Dit veroorzaakt een tegenbeweging veel landen hebben veel tijd, energie en geld in dit conflict zitten. Dit is een klap in het gezicht van al die landen, niet alleen in het gezicht van de palestijnen.

5
36 Dian

@33 palestijnen en afspraken?/ het enige wat palestijnen kunnen is stenen gooien met doekjes om hun koppen, zodat je ze niet kan zien, vrouw en kind als schild gebruiken, halal vuurpijltjes schieten van ziekenhuizen en scholen, bidden, klagen. Ze zeggen zelf dat ze nooit vrede met israel kunnen sluiten door hun achterlijke religie..en dat soort mensen wonen helaas ook hier, binnenkort is israel the place to be als.je wil blijvem leven.. want samenleven met islam is niet mogelijk, moge dat duidelijk zijn

2
37 sjorsen12

@35 Due erkenning is juist ontzettend belangrijk, omdat er pas zaken worden gestart als de persoon us gearresteerd - en het ICC is daarvoor afhankelijk van de landen zelf. Israël en de VS gaan daaraan nooit meewerken, natuurlijk.

Verder is heel het verloop juist zo onvoorspelbaar als wat. Toen die detectiepoortjes bij de Al-Aqsa werden weggezet, waren de Pally's veel woedender dan nu schijnt. In Jeruzalem is het rustig gebleven. Overigens weet ook jij wel dat die Palestijnse 'demonstranten' zullen beginnen met eventueel geweld, want zo gaat het altijd.

4
38 Yisrael

https://www.haaretz.com/israel-news/1.827448
Nog wat nieuws trouwens.

3
39 Yisrael

@37

Onderbuikje weer leeg?

4
40 Hendrianus

https://www.haaretz.com/israel-news/1.827457

En de Pally's zoeken hun oude gewoonte weer op, uiteraard. Geweld. Agh ja.

4
41 Yisrael

@41 De hele afgelopen week kwam het geweld dag in dag uit van kolonisten dus wat dat betreft. Een mens kan maar beperkt de andere wang toekeren...

@38 Hoezo als een Israëlisch politicus reist naar een land dat het ICC wel erkent dan kunnen ze opgepakt worden. Zo werkt het. Daar hoeft Israel het hof niet voor te erkennen. Israëlische leiders krijgen in dat geval dezelfde behadeling als de Afrikaanse of Joegoslavische leiders.

@38 Ja joh stenen tegen tanks dat mag je geweld noemen. Geef ze antitank wapens dan kunnen we van geweld spreken.

5
42 Dian

@42 Oh dat kolonisten geweld wordt altijd zo zwaar overdreven. Get over it.

Ja schat, maar waarom zou je naar zo'n land reizen als je weet dat je gearresteerd kan worden? Denk eens na. Het Joegoslavië tribunaal heeft alleen maar gewerkt omdat alle betrokken landen bereid waren om mee te werken en mensen uit te leveren. Denk je dat de Palestijnen zichzelf uit gaan leveren? Of de Israëli's? No way natuurlijk.

Ja geweld is geweld toch. Als je zo kansloos bent, kan je je afvragen hoe dom je dan moet zijn om met stenen te gaan gooien..

4
43 Yisrael

* Verwijderd door de redactie *

44 Dian

@43 De Servische en Bosnische leiders konden echt niet meer vrij reizen hoor. Die verstopten zich ergens achteraf en lieten baarden staan...

4
45 Dian

@4 "ik denk dat de vrede nu verder is dan ooit...."
@5 "dat is wel zeker. De strijd om jeruzalem moet nog beginnen."

Geloven jullie nou echt dat de regering in Jeruzalem bij 'palestijns' oproer zal verkiezen om op de handen te blijven zitten'?
Nou, dat denk ik dus niet.

Ik denk dat de strijd zich niet in een oost Jeruzalem of op de Westbank gaat afspelen, daar gaat Israël voor zorgen.
Nee, als de 'palestijnse' dreiging bewaarheid gaat worden, dan zal het eerder om een nostalgisch 'palestijns' verlangen naar hervatting van het typisch 'palestijns' handwerk gaan, zoals laffe vliegtuigkapingen, sluipmoorden.
Of om stenigingen, mes aanvallen, schietincidenten en bomaanslagen op onschuldigen.
De oudere generatie (onder hen) kunnen zich vast nog wel herinneren.
Hoe zij er altijd in slaagden onschuldigen maximaal te slachtofferen.

Trouwens, het is meer de 'palestijnse' stijl om invalide mensen te grazen te nemen.
Zoals die verlamde Amerikaanse invalide (Leon Klinghoffer), die toen door 'palestijnse' martelarencommando's om zijn Jood zijn met rolstoel en al van het cruiseschip Achille Lauroin zee gekieperd werd.

Tja, de 'palestijnen' die zichzelf in dapperheid zo hoogachten, zij hebben de wereld al veel eerder bewezen tot de uiterste daad van lafheid in staat te zijn.

En nu in 2017 zullen de 'palestijnen' wel merken dat er geen land ter wereld meer is, dat zit te wachten op een hernieuwde kennismaking met deze uitingen van 'palestijnse' bevrijdingsstrijd.
Sinds het 'palestijnse' geweld in vroegere jaren hebben landen veel bijgeleerd, in hoe met terreur te handelen.

En op 'palestijnen' (hernieuwd) als mondiale leermeesters van het kwaad, met een 'palestina' als opleidingsinstituut, dat zijn deuren voor elke mogelijke terroristische organisatie wagenwijd open zet (net als dat tot de jaren negentig het geval was) zit ook geen land te meer wachten.

Nog zitten landen te wachten op 'palestijns' gezeik, dat de wereld gestraft moet worden.

2
46 tegenzinnig

* Verwijderd door de redactie *

47 Bibi

@36 Dat vermoed en hoop ik ook. Palestina heeft te lang moeten wachten. Tevens meer aandacht en bescherming voor BDS om Israël vreedzaam en geweldloos te dwingen om de bezetting en kolonisatie van Palestina te stoppen.

12
48 Barbapapa-7,5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Benzardi
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@4Die conclusie had ik ook al, zoals je kon lezen...

1 minuut geleden geplaatst door Benzardi

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@13 Hoezo "dat weet jij inmiddels ook"?...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Vermiste 35-jarige Stadjer is in goede gezondheid aangetroffen

Mooi zo....

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@5 Als je je normaal gedraagt blijkbaar niet. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Muziekdraadje

@2991Ja , en zodra je dan iets hoort wat er op lijkt, zit dat liedje ook weer in je hoofd....

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@21Weet jij hoe oud dat figuur is?Hopelijk zit ik goed en is het straks bedtijd....

2 minuten geleden geplaatst door Malinois

Benzardi
De politieke oplossingen liggen niet langer in het midden

Welke partijen zijn het midden ?...

3 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@24 "Ik geef gewoon mijn mening. " Zucht ... Dat verandert er NIETS aan dat jij begint met schelden, beledigen, op de persoon ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Olivia
Offtopic

@333Als Nieuwskoerier al mijn mails ontvangen heeft , waarom voldoet u dan niet aan mijn verzoek om verwijdering van mijn accounts . 7 dage...

3 minuten geleden geplaatst door Olivia

NK. App
50 Shades Darker Where To WatchJune LiuMom Cock SuckSonic VoreCotton Candi BbwDr HandjobWife Swapping InterracialPorni GratuitVideo Porn MasageZoe GrisedaleSai Pallavi Hot PicsXn Video IndianWww Village SexSasha KnoxxUnwanted CreampiesReddit Lips That GripGigantic Boob PicsBree Austin Vs Cody CarterLong Saggy TitsChris Crocker PornhubSubmissive VideosCrazy Sex VideosFree Enony Lesbian Porn18porncomicRagb TorentNecole Kidman NudeLondon XnxxIzziebunniesSexual ScatHolewrecker69Desi Pissing VideoHand JobhubPormo MexicanoOpentgHentais GostosasMs SethipornXxx ColovianaSex Aunty ComXxx DeisOnline XvideosCrossdresser For BbcSex Video Download VideoFree Xxxporn.comPorngames For IpadHot BobbsAmirah Adara PornTelecharger Video PornoTiktok.nudityBrownwyn AuroraJoanna StormD4 SuwingDesi Murga SexIndian Bhabi SexvideosBig Tits Spiceقصصسكس مصورهQuadrinhos HentayKylie Minogue NudeGranny NakedXxx Chaina VideoPorn In MoneyRai SexXxporonOms Bang TeensPornos FakingPornhubdSlime From Genshin Impact PornBusqueda SexIndian Cumshot VideosBukakke PornSwinglifstyleConnie Carter Sex VideoPussy PronReckon SexSexing XxTaylor Jevaux NudeIsla-moon OnlyfansPorn Gay JapanesXx Bf XxChudai Com VideoDibujos PornSuperchat Live IndiaYur Porn SexyHarmony ReignaPeta Jensen RedditBhojpuri Blue Film Bhojpuri Blue FilmWww Df6 Org ComGay PisspornPorono AraboFilme PonoPictures Of PussyBridget Moynahan NudesHairyclassicDarkwetdreemz PornHqporner LesbianBetty BangLatest Video SexSubmissive Gay PornXxx Soney LeonNyomi BankxxDogs Out PornToroponoBest CartoonpornXvideousJill Hennessy NudeJapanese PornstaeSlim Thick AsianMaduritaSexx Video FullCosplay Porn VideosHairy Chested MenMujeres Sexo Con CaballosCpornFashion PornSrx Video'sAdult Toy SitesDragon Ballporn ComicsNatalie Grace PornNude Indian Mature WomenNude Female BodybuilderMixedwrestling TubeVirgin Asian PornVideo PornoarabeLexxxi StarAnitha SexKajal Agarwal Fucking VideosLucie Wilde AnalPaginas De PonoGlbooruسكس مصريهSnow BunnyLiz Ocean XxxAnal Gaping PornIndian Brother Sister Xxx VideosFree Porn On BrazzersReddit VoyeurImpregantion PornNude ThaiGay Cumshot TwitterFree Sex AiPov BjAnimal Gay PornCapri CavilliBelkesaBibi Sex VideoStrapon JoiKsensualFree Full Porn MiviesHomade NudesSommer Ray LeakVideos Pornos De Pamela Rios