Haat is besmettelijk (spaink.net)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  212 Reacties

  • 7
  • 1028x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@199

Klopt. Maar ik ben tegen wetsovertredingen.

6
201 WijzeDwaas

Oeverloos gezeur om iets wat heel erg menselijk is ook.... Hate we must human it is, hmm? Zonder oorlog weinig vooruitgang zonder haat.... Tja wat zijn we zonder haat? Minder Menselijk.

5
202 Neo Darwinius Maximus

fake news is ook besmettelijk. elke dag krijgen we meer en meer nepnieuws te lezen op internet

6
203 Roomboterbabbelaar

@174
[@171Karin Spaink is inderdaad niet bepaald dom. Maar je hoeft geen deskundige te zijn om te zien dat onzinnige haatzaaierij helaas veel te normaal is geworden -- met name ook hier, waar diverse lieden er kennelijk hun levenswerk van hebben gemaakt om bepaalde (groepen) andere mensen voortdurend in een zo kwaad mogelijk daglicht te stellen.]

Je hoeft inderdaad geen deskundige te zijn om diverse onzinnige haatzaaierij waar te nemen en je daar in toenemende mate ongerust over te maken. En het is wat Karin Spaink ook zegt:
(**) Ook mijn lontje wordt korter door al die hardheid en haat die ik zie. Deels omdat de angst me soms om het hart slaat, deels omdat ik vrees dat vriendelijk en kalm blijven niet meer helpt. Zo ga ik zelf ook mee in de vicieuze cirkel, word ik onderdeel van het probleem. (**)

3
204 Wilmama

** gebruiker verwijderd **

Inderdaad haat is besmettelijk. Kijk maar naar de alsmaar toenemende haat van de islam tegen de ongelovige in Europa en de rest van de wereld.

205 verwijderd5929219

@204 Wilmama
"met name ook hier, waar diverse lieden er kennelijk hun levenswerk van hebben gemaakt om bepaalde (groepen) andere mensen voortdurend in een zo kwaad mogelijk daglicht te stellen."

Je bedoelt dat hier mensen met kritiek (met solide argumenten onderbouwd, cijfers en statistieken) weggezet worden als ....
A. Extreem-rechts
B. Dom.
C. Laagopgeleid.
D. klagers.
E. Zeikers
F. Haatzaaiers.

Goed dat je dat inziet , ja.

3
206 BKP

@204 Wilmama
"je hoeft geen deskundige te zijn om te zien dat onzinnige haatzaaierij helaas veel te normaal is geworden"

Inderdaad, zoals het voorbeeld in dit draadje reactie @89 van progressiefliberaal .
"mensen die enerzijds roepen dat 'ze allemaal uit de staatsruif eten' en tegelijkertijd 'alle banen inpikken"

Dus claimen dat iemand dat zegt (waarschijnlijk doelend in de PVV richting). Vervolgens die claim belachelijk maken, de personen wegzetten als "klagers" "zeikerds" "extreem-rechts" "dom""haatzaaiend".
Terwijl in eerste instantie die bewering al helemaal niet gemaakt is, maar zelf ter plekke wordt verzonnen.
Verder is het gewoon de realiteit (zoals ik al eerder reageerde) dat arbeidsmigranten zoals Polen hier hoe dan ook banen in beslag nemen, of je dat leuk vindt of niet leuk vindt, het is zo..Anderzijds zitten veel allochtonen in een uitkering.
En dat is geen haatzaaien of inhakken op groepen. En je stelt daarmee ook geen groepen in een kwaad daglicht, door de feiten te benoemen. (het betekent ook niet dat je dom of extreem-rechts bent). Feiten en cijfers liegen niet.
De feiten, de waarheid benoemen is nog steeds niet verboden, en ik mag van harte hopen dat het ook zo blijft.

3
207 BKP

@207 , BKP,

Ik heb niemand een zeiker, dom o.i.d. genoemd. Over het zelf verzinnen van dingen gesproken...

En nogmaals (want dat had ik al eerder gezegd) het gaat om de relatieve haat hier, in de combinatie van die twee dingen die ik noemde.

Enerzijds hoor je mensen haten op buitenlanders omdat ze banen afpakken. Tegelijkertijd wil men, begrijpelijk, niet dat buitenlanders op de zak van anderen teren en hun steentje bijdragen. Eén van die twee dingen moet toch belangrijker zijn lijkt me. Dan zou je toch denken dat de haat richting de werkende buitenlander onterecht is omdat die ten minste nog hun best doen?

Of moet er dan werkelijk op alles wat een beetje anders is, gehaat worden en kunnen ze het nooit goed doen? Dat vind ik dan dus typisch irrationeel wat zo kenmerkend is voor die haat: het maakt niet uit wat een buitenlander doet, er zal altijd geklaagd worden en ofwel afgunst zijn, of afkeer. Precies datgene dus waar de schrijfster terecht tegenin gaat - omdat je er gewoon niks mee kunt, met zulke haat en de haatdragende persoon nooit tevreden zal zijn.

2
208 progressiefliberaal

Oh en @206 , BKP,

"Je bedoelt dat hier mensen met kritiek (met solide argumenten onderbouwd, cijfers en statistieken) weggezet worden als ....
A. Extreem-rechts
B. Dom.
C. Laagopgeleid.
D. klagers.
E. Zeikers
F. Haatzaaiers."


Net zoals mensen die dus niet continu afgeven op vluchtelingen, als 'moslimknuffelaar', 'linkse gekken' en weet ik veel wat nog meer neergezet worden. Het komt van twee kanten.

Zie bijvoorbeeld vrij recent nog het draadje over Wilders' aangifte tegen Rutte op basis van die bij elkaar geraapte voorbeelden over asielzoekers (voorbeelden die allemaal niks met elkaar te maken hadden en het deden lijken alsof onze ouderen, zieken etc. verkommeren vanwege 'de asielzoeker'). Ik heb daar talloze cijfers aangedragen, uiteenlopend van de Miljoenennota tot cijfers omtrent het geld wat asielzoekers krijgen om in de eerste levensbehoeften te voorzien, tot aan historische trends van de vluchtelingenstromen en toch bleef men maar roepen dat Wilders alleen maar afgezeken werd - naar de feiten werd niet of nauwelijks geluisterd, zo leek het.

Veruit de meeste reacties daar waren een reacties op Wilders' eigen, inderdaad, haatzaaien. Want daar komt het op neer als je weer bewust één groep eruit pikt, een groep kwetsbaren bovendien, en door middel van suggestief aan elkaar breien van feiten probeert haatgevoelens op te wekken tegenover die groep. Het feit dat zoiets bovendien haatzaaien genoemd wordt, lijkt me ook meer dan terecht als er dan een goed gefundeerde onderbouwing met cijfers gegeven wordt.

De haat, veelal aangestuurd door types die daar zelf belang bij hebben, in context plaatsen en erop wijzen dat het op vrijwel niets gebaseerd is, wordt in zo'n geval gedaan om andere mensen te verdedigen die weer eens in een hoek gedrukt worden. Dat het er dan soms wat onvriendelijk aan toe gaat, is eigenlijk weinig meer dan een bevestiging dat haat inderdaad besmettelijk is en het dus beter is er helemaal niet aan te beginnen. Hopelijk hebben degenen die de vicieuze cirkel starten, daar een boodschap aan. Maar ik betwijfel het.

3
209 progressiefliberaal

@allen
De hartewens van een 9-jarig kind dat ook wat mij betreft de hele wereld rond mag gaan:

1
210 Wilmama

Ik wilde vroeger astronaut of rockster worden. De jeugd van tegenwoordig toch ook... question

0
211 progressiefliberaal

Citaat:
-- Haat is besmettelijk. Helaas geldt dat minder voor wellevendheid, voorzichtigheid, geduld en respect. ... --

Wellevendheid en respect naar andere mensen toe is ook besmettelijk hoor.
Op die momenten krijg je vaak respect terug en een glimlach.
Vooral in deze donkere tijd. Veel mensen kijken vreemd op als je ze als een mens met respect behandeld wat nog door weinig mensen word gedaan blijkbaar,, en het doet ze goed merk ik altijd wel.
Dat werkt besmettelijk, haat is ook besmettelijk voor wie zich daar in kan vinden. Maar die kennen vaak de vreugde van respect niet.
Respect geven voelt goed als een zegen en respect ontvangen is ook een zegen. Dan valt de haat vanzelf wel weg, wat weer een teken is dat de liefde van haat overwint.

0
212 techcenter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@99 Misschien had je ergens een vinkje voor een reden die jij niet eens weet, het kan zelfs aan de manier liggen waarop je jezelf kleed, type au...

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

RobP
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@100 "Vergeten zeker dat"Nee."Dan was je echt wel ergens van een trap gevallen of zogenaamd uit een raam gesprongen. Dat is dus gewoon overh...

2 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@22 Het is natuurlijk wel zo dat de meeste wappies eveneens Trump fans zijn....

4 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@100 "Dat is dus gewoon overheid" Maar dan misschien wel de Chinese overheid? Want in die havenkranen zit onverklaarbare Chin...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@22 Die hebben wel vertrouwen in brandstof, maar niet in windmolentjes.En wappies wachten gewoon af, het regelt zichzelf namelijk, dat is het ...

8 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@99 Vergeten zeker dat het computer systeem van de Rotterdamse haven speciaal was afgestemd op het onzichtbaar maken van drugstransporten. Als d...

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

"je weet meer dan de rest" Tja ... wedeom: zoek ook zelf eens wat beter. Toodeloo. ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@95 "Ach, ze hebben best programma s waar potentieel gevaarlijke mensen naar voren komen, en gezichts herkenning camera s, je merkt het snel gen...

18 minuten geleden geplaatst door RobP

LVosje
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@21 "Maar ik weet wel wie het gedaan heeft, een arme volledig gestoorde ziel"Zal mijn bijdrage aanpassen 😀.Zouden meer wappies moete...

20 minuten geleden geplaatst door LVosje

NK. App
Bed Room PornCuckold Amateur PornEvaangelinaSexy Video Hd Full MovieJija Sali Ki Blue FilmArabe SexJane Manafield NudePornos MinifaldasSasha Grey HotKatrina Ki XxxEliza Ibarra CreampieAlya Vural Nude91 网址Fetish Vidzпорно трансыViolet Parr PornParejas Teniendo SexoHug And Kissing GifPawg JeansMia Khalifa XbideosChrisean And Blueface Sex TapeAngela White CumshotsMei HatsumeChudai Chut KiSexy Aunty ChutCrying PainalUgliest PornstarPorn Star EscourtNympho.xomPamibaby NudesNetflix XnxxMini Richard HotViolet Myers Cumshot CompilationProthotsSambaporkoXxnx VideosNudeteensJolyne Sex DollNew Beautiful Sex VideoHoby Buchanon Xoey LiIndian GandXxx Video Hindi MeinDesi Mms KandCasey CalverSunny Leone Ki Chut VideoRim4kPublicly CuckoldedSteipchatSex BlogsPov PornographyBalancetanude.Cathy Kelley NudeAmala Paul HotFucckingSruthi Hasan XnxxOutdoor Xnx VideoXxx FiteBangala PronImpregnated AnimeDad And Son SexxxInterracial Amature CuckoldHttps://www.pornhub.com/Big Hot TitiesXvideo..com.brCade Maddox Gay PornXnxx TeluhuBangla Xx Hd VideoMineiroloko CoBbc In LatinaStarwars Porn ParodyAsian Mom PornosReddit Erotica StoriesRécits PornographiquesP.o.r.nBronwin AuroraNanga Blue PictureBad Uncle Porn VideoDani Daniels LeakedHd TrannypornSexxxcAmerican Xxx VedioElizabeth XxxBreckie Hill BoobsMarry MorganBf Bangla CinemaPorn Indian NudeMom Son.porn RealPic Black PornPmatehynterWww SniffiesFull Body Massage 1995Katrina Ki Sexy BfFabswinfMermaid PornographyAlana Boden NudeHarly Quinn Porn ComicsSmall Titty BlondesFamily X HentaiRefgifsSitus JavReallife Cam 24 7Fun With Older WomenTelugu Lovers XnxxPegging TubesCg Porn VideoPatna Sex MmsOne Girl Three Boys SexCherie Deville GangbangAzulahentaiTumblr BigassSexy Tits PicsKatrina Kaif Www XxxNude Sleeping PornPornoperuanoAmateur SlutwifeJamie Smiles OnlyfansNsfw TwitterNouslibertinThic CockXxxxxxx HomeMeri MarziIndian Sex Vedio DownloadAndhra Telugu Aunty Sex VideosMallu Chechi SexWww Tushi ComPorndpMaximo Garcia PornHidden PornCumdumpCousin SexPussy Eating VideosIndian Fickingرهف القنون سكسLakshmi Sex PhotosPorntrekTeen Girls NakedWww Bus Sex ComCopsexAlexis Texas Cherokee Dass포르 노Bustymilf PornFucktwitterAdultcamMost Xxx VideoHitomi..laKinbakuCorinna LeakedDesi Teen PussyXxx With BlackAcropolis 1989 Nudes