door Moskowfiets in Media  ·  194 Reacties

  • 41
  • 1371x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

“Mensen zijn van nature bang voor verandering en stemmen een stuk conservatiever dan ze eigenlijk zijn”, aldus Baudet. Volgens hem accepteren burgers de fouten van de huidige partijen uit angst. “Zo van: ‘Ach, we geven Rutte nog maar een kans’.”

Dat lijkt mij ook, vooral als het om taboes zoals de hypotheekrenteaftrek en belastinghervormingen gaat, kun je mensen gemakkelijk 'bang' maken. 'Bij de vvd is hra veilig'

De meesten weten wel dat eigenlijk het hele belastingstelsel op de schop moet nu loon het onderspit delft tov kapitaal. Maar de angst voor het nieuwe wint het vooralsnog.

3
151 Myth63

@150 wow, goed gezien....intellectuelen.(maar goed dat er hier mensen zijn die spellingscontrole doen ipv inhoudelijk reageren, ieder zijn ding)

6
152 Jojotje

@150 Dat zijn de vrienden van Karel (althans, in een liedje van Annie M.G. Schmidt over een prostitué die een bepaalde klant de deur wijst).

0
153 Smiling

@145
Als u de laatste peilingen wilt volgen, dan kan er de volgende conclusie uit getrokken worden:
VVD staat fier aan kop met ongeveer 28 zetels.
Gevolgd door CDA, GL, PvdA, SP, FvD, PVV, D66 die allen ongeveer de helft, 14 zetels hebben.
De overige partijen hebben weer minder dan de helft van de zetels van voornoemde partijen.
https://www.allepeilingen.com/

Kortom: een heel verspreid zooitje.
Als je deze wildgroei aan partijen ziet met een paar zeteltjes per partij, dan vraag ik me af of we nog wel het partijenstelsel in takt moeten laten.
Kunnen we niet beter op beleid stemmen?
1 x in de 4 jaar kiezen welke weg er in hoofdlijnen ingeslagen moet worden.
Dus stemmen op migratie, economie, onderwijs, zorg, bureaucratie, EU etc.
Per hoofdlijn 3 opties die voor de verkiezingen middels een online referendum zijn opgesteld.

Ik zie het wel zitten. Dan heb je een veel directere inspraak en weet je na de verkiezingen waar je als Nederland aan toe bent. En een groot voordeel is dat de partij kliek dan afgebroken wordt en je de gevolgen van vriendjespolitiek ook steeds minder hebt (geen PvdA meer die allerlei gemeenten/universiteit e.d. bezetten en geen D66 die de rechterlijke macht bezet).

4
154 beastyboy

@146 Eerder kritiekloos stemvee. Dat staat verder los van intelligentie of sociaal-economische klasse.

4
155 Gewoon een student

@150
De overtreffende trap van interwectuelen.

3
156 mijnvorigemeningwastochbeter

@153 question

3
157 mijnvorigemeningwastochbeter

Leuke analyse van Baudet. Hij is verder nergens op gebaseerd behalve zijn gevoel denk ik en op het marketing idee dat mensen graag lid zijn van de grootste succesvolle groep. Dus als hij maar roept dat hij groot en succesvol gaat worden, doet de rest wel mee hoopt hij. Ik hoop het voor hem, maar alleen marketing zonder inhoud gaat een keer verkeerd en dan wordt de inhoud weer belangrijk en wat vind men daar nu echt van?

6
158 AJ74

Het profiel probleem met Baudet is hij roept weer eens wat maar het is nergens op gebaseerd. Hij heeft er geen onderzoek naar gedaan, het blijkt nergens uit. Dus waarom zou meer dan de helft van de Nederlanders het met hem eens zijn!

6
159 mike45

Tijd zal het leren, ongenoegen groeit met de dag en wie dit niet ziet is juist blind, daar is geen onderzoek voor nodig alleen maar eens goed om je heen kijken en de reacties peilen bij de doorsnee mensen.
De politiek houd niet op buiten de 3 of 4 grote steden, daar maakt menig de fout. Maar we zullen het zien en meemaken.

5
160 Jojotje

Mensen zeggen nu op Baudet te gaan stemmen omdat op feesboek staat dat hij het beste is voor Nederland. Je moet onderstaand artikeltje maar even lezen. Daaruit blijkt dat Nederland ieder jaar 62 miljard tekort gaat komen met FvD.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/baudets-financiele-onderbouwing-rammelt-aan-alle-kanten-fvd-zorgt-voor-begrotingsgat-van-e62-miljard/

12
161 Kimmar

Wat hij vindt en denkt vind ik minder belangrijk dan heel die houding van narcisme en dandyisme. Alleen dat laatste al is voor mij al een reden om NIET op hem te stemmen.

6
162 Nos Calan Gaeaf (s7p)

aan de minners op 161 : Wat is er niet waar aan? Of komt negatieve kritiek jullie niet uit?

10
163 Kimmar

Baudet doet een - soort van - Lodewijkje.

"Le peuple, c'est moi."

Nou ja, Lodewijk zat er natuurlijk al naast, daar zal Thierry vroeg of laat ook wel achter komen. Maar wat is dat toch met zulke types dat ze echt lijken te denken 'het volk' te vertegenwoordigen?

5
164 progressiefliberaal

Maar ergens vind ik het wel schattig allemaal. Henk en Ingrid en dat deel van de VVD wat zichzelf tot de elite rekent omdat ze een tweede auto hebben (maar vanbinnen helemaal leeg zijn) die nu denken bij de elite of de intellectuelen te gaan horen omdat een ijdeltuit wat dure woorden gebruikt om dezelfde complotretoriek (de Nederlander wordt vervangen! Omvolking is het doel van de cultuurmarxisten!) en ongegronde angst die het eigen falen moet verhullen, 'wat netter' te verwoorden.

Ze komen er nog wel achter dat diezelfde ijdeltuit net als die ex-VVD'er zich nooit zal interesseren voor 'de gewone man'.

3
165 progressiefliberaal

@161 , denk je nou werkelijk dat een eigen doorberekening van VNL om de stemmer te lokken representatief staat voor de werkelijkheid?
Ik begin me pas werkelijk zorgen te maken wanneer het CBS en de rekenkamer e.d. met dit soort getallen komt.
Buiten dat het een eenzijdige gekleurde kijk is, wordt niet eens alles meegenomen in de berekening, zoals juist de opbrengsten uit kostenbesparingen, efficiëntere regelgevingen etc.

5
166 Jojotje

laat Baudet eerst maar eens wat vaker aanwezig zijn in de tweede kamer, ook als er geen camera's bij zijn want dan is meneer Baudet. nergens te vinden.

5
167 Fresh

Hij breng wel met zich mee, dat de andere partijen rekening gaan houden want zijn argumenten zijn zeer sterk. En een keer de huidige politieke partijen flink door elkaar te schuden kan geen kwaat

5
168 Ciater

@166 . Het is helemaal geen doorrekening VAN VNL, Het is een vergelijking tussen VNL en FvD.
Het gaat erom dat Baudet dingen roept die mensen graag willen horen, maar daarbij vergeet te melden dat het financieel allemaal niet haalbaar is.
Als ik een partij ga beginnen met maar 1 standpunt: Iedereen in Nederland krijgt voortaan €20.000 per maand salaris. Dan is waarschijnlijk meer dan 95% van de mensen hiervoor. Maar helaas is het economisch gezien niet mogelijk. Dit geldt ook voor het programma van FvD

6
169 Kimmar

@169 Sorry hoor maar uw gedachten zijn wel erg minachtend over de Nederlander !

6
170 Moskowfiets

@127
net nog even gekeken, maar hij heeft nog steeds 2 zetels!?

peilingen zeggen niets! ken nog zo'n partij die in peilingen steeds heel groot was, maar puntje bij paaltie viel dat allemaal tegen (of mee, ligt er aan vanuit welke hoek je kijkt..)

2
171 ikzelf

@170 Het gaat ook niet over alle nederlanders. een deel kan wel ZELF nadenken en loopt niet als een kip zonder kop achter een mooiprater aan.

7
172 Kimmar

@19 Precies. In principe is hij natuurlijk gewoon een oliebol. Met het woord in principe kun je overal de waarheid uit weg relativeren. In principe dan natuurlijk.

2
173 PipoDeC

@172 ( Het gaat ook niet over alle ( N) nederlanders ) Ooooo maar u heeft wel duizend Euro ontvangen .

6
174 Moskowfiets

* Verwijderd door de redactie *

175 moeder

@ 172. Dat vind ik ook niet goed. Maar waar ik me aan stoor is dat hij een heleboel dingen roept die iedereen graag wil horen, maar waarvoor helemaal geen financiële onderbouwing is.

4
176 Kimmar

@175
Ik heb niets met dit kabinet, maar dat betekent niet dat ik iedereen die tegen die kabinet is, dat ik daar dan voorstander van ben. De vijand van mijn vijand hoeft niet perse mijn vriend te zijn.
Zodra de eerste eerlijke politicus opstaat die een goede mening heeft, dan heeft die mijn stem. Maar voorlopig zie ik daar nog niets van.

2
177 AJ74

Rutte is weer gekozen omdat er geen alternatief was.
Wilders et cetera is niet capabel question
Ik erg me vreselijk als ik die andere partij-bonzen weer zie stuntelen voor de interruptie microfoon question
Baudet en Hiddema komen beide wel capabel over. Eindelijk weer een alternatief question

7
178 jkteg

@178
Ik vind Baudet en zeker Hiddema wel goed, maar of ze een echt alternatief vormen, dat weet ik niet.

5
179 AJ74

@178 En doordat Rutte teveel stemmen konden ze toch weer een regering vormen met andere partijen
Volgende keer dus nog meer mensen PVV/FVD stemmen dan gaat er hopelijk echt wat veranderen

7
180 Ikke44

Tjer roept weer eens iets voor de vuist weg. Hij heeft een rijke fantasie, dat moet ik ‘m nageven.

5
181 Hoofd bijzaken

* Verwijderd door de redactie *

182 E.Meel

@110 Ik kan zo 6 partijen aanwijzen in de TK die ik niet beter vind dan de VVD. In volgorde van verwerpelijkheid: PVV, FvD, 50plus, PvdD, SGP, SP.

6
183 oeioeioei

@145 7% is bij benadering de helft van 15%. Geert heeft meer dan eens beweerd dat hij met ca 15% van de stemmen 'de Nederlanders' vertegenwoordigt. Laten we het reactionair rechtse rekenkunde noemen...

4
184 oeioeioei

Als ik het in principe met hem eens ben moet ik nodig mijn mening eens gaan herzien.

0
185 W. Anstalt

@155

Mee eens.

2
186 Drumpf

Waarschijnlijk woon ik in de helft waar niemand het met hem eens is.
Vrijwel iedereen die ik spreek vindt hem een dwaallicht.

3
187 carpenter

Hij heeft helemaal gelijk.
Er is dan ook een grote politiek kentering onderweg, langzaam maar zeker.

2
188 Hein2

Wat heeft die man een grootsheidwaanzin.
Een dandy, dat is hij!

4
189 dummydum

@189

Wat moet dat als hij ouder wordt? Dan wordt het wsl nog erger. Misschien nog erger dan Trump!

5
190 WijzeDwaas

@142 Gezien de wanprestatie die ze de afgelopen 25 jaar geleverd hebben is dat best een goede prestatie.
Tenslotte is een wanprestatie ook een prestatie!

2
191 dummydum

@190 Nog erger dat Trump?????
Dat is pas een prestatie!

3
192 dummydum

@105
Staat wel in het handvest van Hamas.
En raad eens wie daar de vrindjes van zijn?

2
193 BenErWeer

@183
Ik vind de PvdD beter dan de VVD. Ze liegen niet en vertellen geen mooie verhalen.

1
194 AJ74

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@15 Daar is hij nou dus Staatssecretaris Asielzaken voor geworden, en geen booking manager voor een hotel. Ik mag toch aannemen dat ook hij...

zojuist geplaatst door LoydMorris

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Wel jammer van die lelijke hals. Die gaat over een paar decennia lubberen. Dan weet je niet wat je ziet. 😣...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@14 Hoe zou hij dat dan moeten doen?...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Weetal
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Nou.Bloedmooi.Smaken verschillen, hoor....

10 minuten geleden geplaatst door Weetal

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@13 De oeverloze asiel/gelukszoekers-stroom niet tegengaan. . . . ...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@16 Hoe weet jij dat hij niet naar burgers luistert? Waarom voeren we deze discussie op twee draadjes? Laten we er één kiezen....

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@12 Chirurgen en bouwkundigen zijn ook niet perfect, want mensen. Wat doet de man precies niet goed?...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

misschien eerst een mega-spoedcursus integreren en taal doen, en dan beroep doen op zorg als het kan? scheelt problemen later in de keten....

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
De wooncrisis zélf te lijf: is de ‘Friends-woning’ een oplossing?

daar gaat je privacy... wil je een keer van bil gaan met iemand van hetzelfde geslacht bijv... dan kan dat niet...

18 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

"Er zijn al lasten onder dwangsom opgelegd. Die reeks aan dwangsommen omdat het COA zich aan geen enkele regel houdt, moet je meenemen in de vra...

19 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Horny Hostel PornDarty Sex VideoIndian Kamvali XxxPink ThreesomePorn ShemalesAdelina ManautXxi BfSexy Video ExerciseDeepika Ki Sexy VideoHijra Ki ChutXxx Sex Video AllFunwithfeet ReviewsJapanese Nude WifeHorny MilfsMaria Ousawa JavXxx OkHentainarutoXxx Sex Porn TubeTara Lynn FoxMotorboating BoobsBrigette B AnalSamsung Sam HentaiBillie Eilish NippleGrannyanalFight XvideoBhavana Sex VideoDashi PronMini Shirt PornChunkymoonThe Best Sexual MoviesAngila White NudeNaked Women SexingShop Lifter Sex VideosIndian New Mms VideoHollywood Hot Nude ScenesHomemade WifesexAriana Grande Nude LeakedNutting In Her MouthAdult Driend FinderLovingrosiexOdia Naked VideoLive Sex AppAnime MilfsJab Comix FreeDebby Ryan Is HotSuny LionKolkata Sonagachi SexyBengali Hot Film VideoNude Curvy WomenBeauti MilfBlack And White Lesbian PornShoplyfterpornSexy Gorls PornKar RahiKarnataka Aunty Sex VideoSmall PornstarsNature Photographer Fucked By African TribeRhyheim ShqbazzFully ClothedsexExactlye PornSkyrim Gay PornPornfullWww Xxx Vídeos ComBalatkar Sex VideosXxx Video Porn SexyDance Class PornLusciouspornXvidePmmsfmBollywood Hd Porn VideoGaysex TwXxx LatinadBig Dick BlowjobAnmia MileyPorn BigbigAlecktra BlueEnglish Bf Sexy MoviePorrn VidsSydney Sweeny NakedPune Budhwar Peth Sexy VideoBangla Film Blue FilmNikki Next FeetFree Live Porn CamPhotos Sexe AmateurThinjen Nudes투위터 야동Nurse Fucks PatientBukakke Big TitsFree Watch Movies PornAnime R34InfluencerzgonewildSsbbw CreampieDisha Patani SexyXxx Sex Video TamilCute Pussy PicsGilf Double PenetrationTalia TaylorVanessa Sky PornSex Romantik1080p Porn MoviesBoovsSweetie Fox NamiHorny ChatsReal Live CamsPornos HentailFree Pro NPorrAster Rv HospitalBlackporn Videos FreeAlexandra NudePorn LesbikTonight GirlfriendWww Milffox ComPorn Video BollywoodValentina NapiJia Lisa Porn VideoChina Wwe PornAmateur ThroatfuckSonmomhotRihanna TitsDxvideosFollando A Una AbuelitaDass-090Urfavbellabby NudeKannada Sexy Blue FilmAnaldaughterSuny Loean XxxPorn A La FuerzaRiley Reid XFree Downloadporn VideoBestporn SitePornhub WhipFab SwingeraDescargar Videos PorntubeVingin PornChesla Handler NudeBanging My Step MomAnalporno.Nana_taipeiKim Kardashian SexCelebmovie ArchiveFrancia Raisa NudeLana Rohads VideoKaren Mcdougal HotNude GothicsBlack Porn OnlyWww.eporne.comRose Monroe NewFamily Aunty SexCumslut Hypno