door netcat in Binnenland  ·  34 Reacties

  • 17
  • 615x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Captain Hero

De hele NOS zou jaren achter de tralies moeten verdwijnen, gore propogandisten.

9
2 3C 33 20 4E 4C

zie het probleem niet, het oude onderschrift klopt.

24
3 BlackNinja

@3 Maar de foto klopt niet :-/

6
4 foshizzle

Och, Bruinstijl heeft weer wat te bashen..

30
5 GreyB

@5
weerleg het dan eens want ik vind dit een goede reden om naar voren te brengen omdat mensen bewust een verkeerd beeld daardoor voor ogen word gehouden.

4
6 ongelovenloos

@5
Nee Geenstijl wijst de NOS terecht.
Expres een andere foto onder/boven een artikel plaatsen is gewoon Nepnieuws.

6
7 Benzardi

@7
O, het was ook al expres? En bruinstijl maakt nooit fouten?
Over lijken gaan ze..

24
8 GreyB

@8
Ja expres, anders hadden ze wel excuses gemaakt.
En of Geenstijl fouten maakt, zal best wel.


Over lijken gaan ze..

Zeker de NOS gaan over lijken....................... zie de foto die ze erbij plaatsen.

4
9 Benzardi

Grijsultralinks snapt er alweer niks van.

6
10 Jan met de korte achterlul

* Verwijderd door de redactie *

11 Captain Hero

What's new?

2
12 solidsteel

@11 Zo gaat het meestal. Of gewoon op de hoofdpagina een fake beschuldiging plaatsen en vervolgens enkele dagen later de rectificatie op pag 10.
Hebben ze onlangs nog gedaan.

3
13 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

14 Captain Hero

Er staat EEN aanval in Syrie. En dat klopt dus.

10
15 BlackNinja

* Verwijderd door de redactie *

16 Captain Hero

@15

Is het niet gewoon mogelijk voor jou om toe te geven dat die foto bij dat artikel een bewust fout geplaatste foto was? Enige reflectie, en minder halsstarrigheid zou je sieren. Nu kom je over als een nukkige kleuter met kruimels rond z'n mond van de koekjes, die hij keihard beweert NIET gejat te hebben. Hou toch op joh.

En die foto? Het laat zien in welke anti-joodse/anti-Israëlische hoek de redacteur en/of schrijver zitten. Het zou mooi zijn als er direct aan de schrijver ervan gevraagd wordt waarom dit zo bewust gedaan is. Want het is namelijk smaad en nepnieuws.

3
17 weerman

Sinds in in de joegoslavië oorlog dagelijks een uitgemergelde man opgesloten achter een hek werd getoond door de NOS , die in werkelijkheid geboren was met een ziekte waardoor hij zo dun was / en de journalist juist achter het hek stond....geloof ik niets meer ongechecked.

3
18 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

19 Robin

@19

Nou, ik denk dat dat zwaar overdreven is. Je onderbouwt het ook niet. Het is trouwens "tot op _het_ bot". Nederlands is moeilijk, I know...
Maar; onderbouw je uitspraak, zeker binnen een vergelijking met andere media.

3
20 weerman

* Verwijderd door de redactie *

21 Robin

@21

Even op gegoogled; ik zie dan slechts de mening van een journaliste. En inhoudelijk zijn die paar pagina's niet. Het is puur vertellen wat het nieuws niet vertelde, vanuit een selectieprocedure die alle media ter wereld hanteren.
Dus ik zie er nog geen "complot" in.
Juist de veelheid en diversiteit van journalisten en vele bronnen maakt dat we behoorlijk gevarieerd nieuws tot ons kunnen nemen, hier. Da's wat anders dan landen waar de staat gewoon bepaalt wat er in de krant / op tv mag komen. Doe je het toch anders, dan wordt je bureau gesloten en gaan de journalisten de bak in, zoals in Rusland, China, vele arabische landen...
Dus; ik vind je bron niet bepaald overtuigend.

4
22 weerman

Heeft Bruin Stijl ook weer eens wat verzonnen? Het is me toch allemaal wat…

10
23 WijzeDwaas

@23 verzonnen, als iets niet in jou straatje past ga dan niet meteen roeptoeteren dan het fake is, want de enige die fake is dat ben jij met dit soort uitspraken.

Het is verder ook nog maar de vraag of het een Syrische aanval is geweest gezien de aanwezige White-helmet die erom bekend staan dit soort foto's te manipuleren.
Soms gebruiken ze zo'n foto zelfs 2x, eentje is dan zogenaamd pas gemaakt in Syrië terwijl die 4 jaar eerder ook al was gebruikt in Irak.

6
24 Snuggles

De foto is ook nog eens nep.
Kijk maar naar de schaduwen van de mensen. Zo ver ik weet hebben we niet 3 zonnen die in 3 richtingen schaduwen kunnen werpen.

3
25 beastyboy

* Verwijderd door de redactie *

26 Lone Wolf

Het immer anti-Russische NOS journaal opent het onderwerp "Russisch gevaar voor nepnieuws" met een suggestieve foto met de tekst "wij veroveren je land". De foto is echter gepikt van xandernieuws.nl van 20-2-2016 en heeft HELEMAAL NIETS met Rusland te maken! Het NOS journaal poogt aldus kennelijk een vijandelijke sfeer te scheppen met het doel steun te werven voor de sleepnetwet Wiv van de ministers Plasterk/Ollengren.

1
27 logikus

en we betalen nog mee aan die walgelijke pro islam NOS ook, we betalen mee aan de weg met ons propaganda, te walgelijk voor woorden

2
28 sjorsen12

De NOS heeft nogal eens de gewoonte om cruciale, de meest essentiële zaken rond een gebeurtenis te verzwijgen of te verdraaien.

Zie bijvoorbeeld hier het verschil tussen de NOS en RTL over de recente gebeurtenis van Slobodan Praljak, een Joegoslavische leider, die na het schuldig vonnis in hoger beroep voor het international strafhof, de dood verkoos boven onterecht als oorlogsmisdadiger zijn leven in de gevangenis uit te moeten zitten.

De NOS vond het niet nodig om zijn laatste essentiële woorden te vertalen voor het kijkerspubliek, dat hem tot zijn daad van zelfmoord bracht, ook werd het drinken van de vloeistof weg gemonteerd. Wat je dus letterlijk over lijken gaan kunt noemen, om een bepaalde wereldvisie in stand te houden die beter in het eigen staats(propaganda) plaatje past. De NOS geeft verder totaal geen informatie over de omstandigheden die hebben geleid tot deze desperate actie van deze voormalige Joegoslavische leider. Het wordt domweg enkel als oorlogsmisdadiger weggezet.

NOS video titel:
GIFDOOD: Oorlogsmisdadiger overleden na drinken gif tijdens rechtszaak
Het onderschrift luidt:
De Bosnisch-Kroatische oorlogsmisdadiger Slobodan Praljak is overleden tijdens zijn hoger beroep voor het Joegoslaviëtribunaal vandaag. Hij nam tijdens de zitting gif in. Praljak dronk direct na de bevestiging van zijn vonnis door het tribunaal een vloeistof, waarna hij ziek werd. Hij werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis waar hij overleed.


RTL video titel:
Verdachte drinkt gif in rechtszaal na schuldigverklaring - RTL NIEUWS
Het onderschrift luidt:
Slobodan Praljak zou hebben geprobeerd zichzelf te vergiftigen. De voormalige Joegoslavische leider stond in Den Haag voor het Joegoslavië-tribunaal. Na het aanhoren van zijn schuldigverklaring nam hij een slok uit een fles.


De RTL licht ons beter in en minder bevooroordeeld in. In de korte video worden de meest cruciale feiten wel aan het licht gebracht en op een veel minder bevoordeelde manier dan de NOS.

RTL video teksten:
Slobodan Praljak, een voormalig Joegoslavisch leider, wordt door het Joegoslavië-tribunaal in hoger beroep schuldig verklaard.
“Ik ben geen oorlogsmisdadiger”, roept Praljak, terwijl hij een fles pakt.
Even gaat de rechter verder...
Er ontstaat onrust in de zaal Praljak zegt gif te hebben gedronken. De zitting wordt geschorst. Praljak moet behandeld worden. Praljak staat in Den Haag terecht voor oorlogsmisdaden in Bosnië. In 2013 kreeg hij al 20 jaar cel. Vandaag in hoger beroep, hetzelfde.

2
29 Reactie

@27
De sleep wet is kennelijk nodig de mensen in Nederland met een visie die afwijkt van de (NOS) staatspropaganda te kunnen bestrijden, op de digitale en sociale media als:
facebook, twitter en discussie fora als nieuwskoers. Het zogenaamde bestrijden van Russisch nep nieuw is slecht een "red herring". (Een techniek om iemand te misleiden door die persoon af te leiden van het eigenlijke onderwerp.)

1
30 Reactie

Grappig hoe enkele users dit gelijk bestempelen als propagana, zonder enkel tegenargument.

4
31 Bullet108

@31 Er zijn hierboven heel wat onderbouwde tegenargumenten gegeven.

2
32 Snuggles

Ik begin steeds meer waardering te krijgen voor GeenStijl als mediawaakhond die het ene na het andere propagandabolwerk blootlegt. Ga zo door.

1
33 Dune
34 Snuggles

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

6 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

@7 Nee hoor, volgens Strongoli hebben asielzoekers overal schuld aan, dus ook aan de mazelen en kinkhoest. 🤦‍♀️...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@1 Wat bedoel je? Dit is niet te begrijpen. 😮...

18 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Bop
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Hier, kijk nou nog es. 🔎...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@16 Hij doet overduidelijk niet wat jij wil. Maar wát wil jij dan?...

25 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"Ook staat Nederland op het punt een defensieverdrag met Israël te sluiten, als basis voor verdere verdieping van de militaire samenwerking. He...

27 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
HentaistreamerBokep TailanXnxx In AsiaMilf X VideoDesi Fuck TubeAbuse Her PornBrazzers Porn VodeosFem Dom Ass LickSex Video Johnny SinsJapanese Love Story Sex ComMother Dayghter PornMelody Marks AmwfDeep Black AnalTg Porn ComicsTop Bbw PornstarsBaixar Pornografia GratisCasas Das BrasileirinhasZvideosYoungest PornstarChachi Ke Sath Sex VideoNigeria XvideoGand Me ChudaiJerked Off StoriesSmoking Cigarettes And Watching Captain KangarooEmjayplaysLisa Ann Sexiest4k PorntubesOnlyfans HotwifeHandjob BlowjobTeens Legal PornNude Photo ShootQueen KiraShilpa Shetty XvideoAlura VideoStella Violet LeaksJapanese Bbw PornComicspornCreampie Mom SonPor MoviesTop NudeLexi Lore Kylie Rocket Penny BarberTeenager Porn StoryLadyboy BbcKarlakoleFilm Pour Adulte GratuiCara DelevingnesexyXxx Sex WallpaperYoung Lady Sex VideoFilme Pornográfico CaseirosNude Teenager ModelGraciebon PornIndian Suhagrat XxxNice XxxXxxhotbfNude PunlicEnglish Sexy DanceMiaa-860Human On Furry HentaiXhamster CollegeBhabhiji Ghar Par Hai XxxKazumisworldKylie RocketpornJpeg4usTightpussyhd ComOviposition HentaiRick And Morty Jessica PornMomo And Son PornPorn Caseiro BrasileiroXhaösterPorn BlackmailedOld Man Porn IndianSex In Hindi AudioWomen StrippingRonda Rousey ToplessVidpornGelborruPornographie ClassiqueBoa.bronhaKryssy LinSexy OverwatchIndian Sex Video Indian SexStep Mom And Son Pron VideoSeducing GilfAnalloveTaker PovDani Devine NudePirates Revenge StagnettiTube 8 VideoRocco SiffediOldertubFemboy Porn GifsCrytal Lust PornRegan Foxx PornBellesa FilsDani Danial XxCumshot CompalationBug Boobs NudeWww Xnxx VedoMew Porn StarsMilena DLego PornBig Booty Instagram ModelsQuadrinhos Pornos 3dFemdom HentSophie Turner In A BikiniNeha Sexy VideoSonia Singh RajputGay Anal CumingExplioted MomsOverwatch Porn ComicsCâmera De SexoAnimado SexoHottest Pron StarsSaree Blouse SexMelkormancinBeuretttevideoVideos Pornograficos De FamososTentacled PornBrazzers StoryNaked Cuddle GifPornohunCuminmeSsis-834Cierra_mistt PornMature Aloha TubeEllen WroeXxx Gay BrotherNatty The FattyPetie AnalJizzle.comNikki Benz Hd VideoX Tamil Aunty VideoSexy Anmie PornPornoparamulheresMiltpornAsspig ComEyan-181Big Clit Lesbian PornBhojpuri Xxx HindiAmbergrizHaircut PornLasvegaslistcrawlerCandaulisme.neyPornographie 2022Www Xnxx SexXxxxxxxxxxxbfCiera RogersKeely ColesPahaelRomantic Kissing Sex Videos