Details supercontract Messi bekend: verschil met Ronaldo is enorm

Reacties

Lionel Messi zette onlangs zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij Barcelona en beschikt nu over het grootste contract in de voetballerij. De Spaanse krant El Mundo claimt de economische details uit het papiertje onder ogen te hebben gehad en meldt dat Messi in totaal liefst 350 miljoen euro gaat opstrijken.

Details supercontract Messi bekend: verschil met Ronaldo is enorm

Messi tekende in november bij tot medio 2021 en gaat in die periode ongelooflijk veel geld verdienen. Volgens de berichtgeving heeft Messi onder meer een tekenbonus van liefst honderd miljoen euro gekregen van Barcelona. Dit bedrag zal in vijf jaar tijd uitbetaald worden, wat dus neerkomt op een extra twintig miljoen euro per jaar bovenop zijn toch ook al niet misselijke salaris.

El Mundo schrijft dat Messi met zijn nieuwe contract jaarlijks een bedrag van 35 miljoen euro netto aan salaris zal ontvangen. Dit bedrag is nog zonder bonussen voor het behalen van enkele sportieve doelstellingen en ook zonder de portretrechten, die volledig bij Messi blijven liggen. Ook dit is redelijk uniek bij een topclub als Barcelona. Met zijn enorme salaris lost Messi Neymar af als de speler met het fraaiste loonstrookje.

Lionel Messi: de baas op het veld, de baas in het salarishuis.
Lionel Messi: de baas op het veld, de baas in het salarishuis.

Met verschillende bonussen zou Messi gecompenseerd worden voor de miljoenen die hij aan de Spaanse fiscus heeft moeten betalen. Dit als gevolg van drie belastingovertredingen. Messi heeft altijd beweerd dat hij hier niets van af wist en ziet het geld nu dus op een andere manier terugkeren.

Opvallend is het verschil tussen het nettosalaris van Messi en het nettosalaris van zijn eeuwige concurrent Cristiano Ronaldo. CR7 krijgt bij Real Madrid 'slechts' 21 miljoen euro netto per jaar; liefst 16 miljoen euro minder dan Messi. Dit is het achtste contract dat de dertigjarige Messi heeft getekend bij Barcelona; hij heeft al regelmatig aangegeven dat hij graag zijn gehele loopbaan in het Camp Nou zou willen blijven.

Messi gaf in de zomer reeds zijn jawoord aan Barcelona, maar hij zette pas in november zijn handtekening onder een nieuw contract. Volgens El Mundo lag dat onder meer aan de spanningen in Catalonië en wilde Messi eerst zeker weten dat Barcelona gewoon in de Champions League zou kunnen blijven meedoen. Josep Maria Bartomeu, de voorzitter van Barcelona, had eerder al aangegeven dat de gelimiteerde afkoopsom in het contract van Messi moest worden verhoogd. In de verbintenis zou eigenlijk een afkoopsom van driehonderd miljoen euro komen, maar na de recordtransfer van Neymar naar Paris Saint-Germain werd dit bedrag verhoogd tot zevenhonderd miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.