Run op bakkerij die koffie in donut serveert
Je koffie drinken uit een donut? Ja, het kan echt. Een Australische bakker ontwikkelde de donut-koffiekop en gaat er viral mee.
Waarom je zoete snack en koffie los van elkaar eten en drinken als je ze ook kunt combineren? Dat is de gedachte achter deze nieuwe uitvinding. De donut is omhuld met een laagje kaneel en de binnenkant bevat een laagje Nutella. Hierna volgt een espressoshot met melk en schuim: de cappuccino. Voor iets meer dan 5 euro heb je de creatie in handen.
Voor de duidelijkheid: er wordt geen gat in de donut geboord, maar de bakkers van Kenilworth Bakery in Australië maken er een mooi kuiltje in. Dankzij een speciale formule die barista Fernando en ervaren bakker Jeff hebben bedacht lekt de koffie niet door de donut heen.
Is koffie niet jouw ding? Ook daar is aan gedacht. Je kan de donut in dat geval met warme chocolademelk laten vullen.
Het is niet de eerste keer dat deze Australische bakkerij viral gaat met een opvallend idee. Eerder bedachten ze er de donut van 1 kilo. Klanten konden kiezen uit een vulling van jam, vla of Nutella en werden uitgedaagd om het gevaarte van bijna 13 euro op te eten. Niet veel van de gegadigden slaagden hierin.
Was je één van de 'gelukkigen'? Dan kreeg je je geld terug en een ereplek op de muur. Van de 2.000 kandidaten is het 150 tot 200 personen gelukt om een plekje te bemachtigen.
Wil je kans maken op het nieuwe boek De Brabander Bakt? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’ -
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt. -
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam -
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.”
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
-
-
-
INTERVIEW
Dit is na ‘moeilijkste besluit ooit’ de winnaar van Heel Holland bakt: ‘Gehuild en geschreeuwd van de pijn’
De finale van het elfde seizoen Heel Holland bakt is zondagavond uitgelopen op de ‘allermoeilijkste beslissing’ ooit voor de jury van de NPO 1-show. Aruna Sitaram won, ondanks een bloederige blessure. Waarom de revanche zoeter smaakt dan elk baksel. -
Deze latte art trends mag je niet missen
Deze vorm van koffie maken heet niet voor niets kunst. De video's waarin je ziet hoe cappuccino's worden omgetoverd tot kleine schilderijen zijn bijna hypnotiserend. De barista's blijven ons verrassen met nieuwe technieken en dat is maar goed ook, want we krijgen hier geen genoeg van. Herken jij je hierin? Ga dan goed zitten voor de volgende trends.
-
48
Natte handdoeken over de stoelen en een pannetje met natuurazijn: zo haal je de gourmetlucht uit je huis
-
Apart: Hippe koffiebar zonder het zwarte goud
Door klimaatverandering kunnen we binnenkort mogelijk niet meer van ons dagelijkse bakkie troost genieten. Vandaag is het begin van het einde: de eerste koffiebar zonder een druppel koffie is geopend. -
-
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’