Twee jaar cel voor verkrachting studente

Een 31-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot dertig maanden celstraf (zes voorwaardelijk) wegens verkrachting.

In augustus vorig jaar volgde hij volgens de rechters een jonge vrouw die naar de woning van een vriend aan de Haddingestraat liep. Toen ze naar binnen wilde gaan, greep hij haar vast en verkrachtte hij de vrouw in de trapopgang van de woning.

Een en ander gebeurde rond vijf uur in de ochtend. De vrouw kwam van een feest van de studentensociëteit van Albertus Magnus.

Vrijwillig

De verdachte had een andere lezing van het gebeuren. Hij vertelde dat hij de vrouw op de Vismarkt was tegengekomen. Ze had hem om hulp gevraagd omdat ze zou worden lastiggevallen. Ze vroeg of hij met haar mee wilde lopen. Eenmaal bij de woning nodigde ze de man uit en hadden ze seks. Vrijwillig, aldus de verdachte.

De rechtbank beoordeelt de verklaring van de verdachte als onbetrouwbaar. Het verhaal van de studente is daarentegen geloofwaardig en wordt ook ondersteund door twee getuigen. Zij troffen het slachtoffer overstuur aan.

Strafblad

De verdachte heeft een lang strafblad waar onder meer een veroordeling voor huiselijk geweld opstaat. Ook was hij betrokken bij criminele bendes op Sint Maarten en zat hij een jarenlange celstraf uit in Portugal vanwege drugshandel.