Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woonwagenkamp vreest komst familie Petalo: 'Het is bekend dat ze berucht zijn'

3 december 2017, 20.37 uur · Aangepast 3 december 2017, 20.55 uur

Bewoners van een woonwagenkamp in Nieuw-West zijn tegen de komst van de familie Petalo.

Nu staan er nog tien woonwagens aan de Johan Broedeletstraat en daar komt vanaf 1 januari de familie Petalo bij. Volgens de gemeente kunnen de kinderen van de familie door hun nieuwe plek naar school. Het gezin had het veldje waar ze terechtkomen eerder al wekenlang gekraakt. 

Lees ook: Ronddwalend Romagezin krijgt plek in woonwagenkamp Nieuw-West

Vuil
De andere bewoners zijn bang voor overlast. 'Toen ze er stonden hebben ze de omgeving vuil gemaakt. Er waren vijf kinderen, die tot vier uur 's nachts met hun gitaar muziek maakten en fikkie stookten omdat hun ouders er niet waren', vertelt een van hen. 

Volgens de bewoners hebben de Petalo's een slechte naam. 'Het is bekend dat ze berucht zijn. Stelen, mensen oplichten, van alles. De gemeente zei, deze familie komt er en als er problemen zijn dan zijn er allerlei instanties die jullie kunnen benaderen. Maar ja, wij zijn geen oppas.'

Asodorp
De Partij van de Ouderen zegt aankomende week raadsvragen te gaan stellen over de komst van het gezin. 'We hebben een asodorp. Mensen die overlast veroorzaken, die moeten daar naar toe. Waarom worden ze daar niet naar toe gestuurd?', vraagt raadslid Wil van Soest zich af.

De familie Petalo staat op dit moment naast de A5 in het Westelijk Havengebied. Het gezin zegt nooit overlast te hebben veroorzaakt. De beschuldigingen zouden voortkomen uit vooroordelen over hun Roma-afkomst en achternaam.

Lees ook: Stadsdeel Zuidoost wil dat zigeunerfamilie Petalo vertrekt

Ook zeggen ze niet meer naar het woonwagenkamp te willen omdat ze bedreigd zijn door de bewoners. Die ontkennen dat ten stelligste.