door Inter in Buitenland  ·  428 Reacties

  • 22
  • 1768x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik dacht dat ik de discussie overtuigend gewonnen had ergens in de eerste 80 reacties.

Waarom loopt dit nog steeds??

1
401 zeikenderechter

Ga iets nuttigs doen!

1
402 zeikenderechter

@400 Gaat niet meer ..ouderdom !
maar net nog goed genoeg om de pro EU pieten in de gaten te houden

5
403 Bollieboos

@403 brillen zijn gratis voor mensen met een pensioen bij HA.

1
404 Moien

@398
Om te beginnen zijn we onze soevereiniteit verloren door de euro. Het is uitgekomen dat het doel van de invoering van de euro was om een federale EU af te dwingen. Waar nooit genoeg steun voor heeft bestaan in Nederland.

We worden zoals ik het beoordeel al jaren steeds weer voorgelogen over de aard van de EU, terwijl we stap voor stap verder gaan naar een federale EU, wat vanaf het begin al heimelijke het doel was.

Ook zijn er de afgelopen jaren steeds meer landen bijgekomen, zowat alle landen uit het voormalige Oost blok. En nu worden ook de banden met Oekraïne en Turkije aangehaald, beide zeer problematisch landen. Waarbij ook nog eens Rusland tot vijand van de EU is verklaard, en het ons verboden wordt om er handel mee ter drijven.

Dit alles vind ik zeer onwenselijk, daar ik veel waarde hecht aan de nationale soevereiniteit, landelijk bestuur. Daarbij vind ik het veel te ver gaan dat we als Nederland onze eigen grenzen niet meer bewaken, criminelen (en terroristen) kunnen heel de EU ongehinderd door reizen.

Ook vind ik het een groot probleem dat we zelf niet meer kunnen beslissen welke mensen we asiel geven en wie niet. Illegalen in Nederland kunnen niet uit gezet worden vanwege zogenaamde Europese mensenrechten verdragen. Als je als land niet meer over je eigen grenzen gaat en mensen die illegaal het land binnen komen niet meer kan aanpakken, dan heb je al grotendeels op gehouden te bestaan als land.

Ik vind het bestuur van de gevestigde van ouds her regeringspartijen in Nederland slecht, maar vind het bestuur vanuit de EU, aangestuurd op initiatief van de EU commissie nog veel slechter en nog veel decadenter. Die lui daar daar leven in hun paradijsje van Europees belastinggeld en kunnen niet meevoelen wat de gewone mensen in Europa raakt en al helemaal bar weinig afweten van de specifieke problemen in Nederland.

Kort gezegd nationaal bestuur vind ik veel beter dan bestuur vanuit de EU (commissie). Uiteindelijk is de keuze tussen het zijn van een soeverein land of een deel provincie van een federale EU. Een middel weg bestaat niet meer sinds we de EEG hebben ingeruild voor de EU. Mijn voorkeur gaat dan ook vurig uit naar herstel van de nationale soevereiniteit, ik kies voor Nederland boven de EU.

10
405 Reactie

@405
Zoveel onwetendheid is bijna niet te geloven. In het EU verdrag staat letterlijk een ever closer union. Dus hoezo wordt u voorgelogen. Leuke is ook dat een nexit uit de eeg niet bestond. Ik word moe van zoveel onwetendheid. En ja het kost wat, maar die kosten deel je met 28 andere landen. Zou Nederland het 20tig keer goedkoper kunnen dan de EU?

2
406 AJ74

@405

Een Russische trol, want je voldoet aan punten wat dat betreft, die niet verder komt als blabla Nederlandse soevereiniteit wanneer hij gevraagd wordt naar waar hij last van heeft m.b.t. de EU.

Als je supervisor meeleest, maak die loser morgen een Balt.

4
407 Bier is bitter

@405

Je bent te licht bevonden, terug naar je mandje.

5
408 Bier is bitter

@406
Er wordt in Nederland door partijen als de VVD en CDA nooit een eerlijk debat gevoerd over de EU. Alleen D66 is daar wel eerlijk in, die komen er gewoon voor uit dat het doel een federale EU is.

Lieden als Rutte en Buma veinzen al jaren EU kritisch te zijn, terwijl ze zelf ook donders goed weten dat de enige uitkomst van de EU een federale EU is, waar ze ook achter staan.

Omdat te veel mensen dit echter niet willen, en nooit gewild hebben de afgelopen jaren, is dat jarenlang steeds weer weer verzwegen. Of te wel we zijn jarenlang bedonderd over de aard van de EU.

8
409 Reactie

@405

1. Voor de Euro had Nederland de gulden die een op een gekoppeld was aan de Duitse mark, toen bepaalde Duitsland dus het monetaire beleid in Nederland. Nederland kan dus alleen uit de Euro als ook Duitsland eruit stapt anders word de Nederlandse gulden een speelbal op de financiële markten. Ik heb in de jaren 90 en tot 2005 nooit iemand horen klagen over de Euro.

2. Alle landen in Europa hebben recht om lid te worden van de EU als ze aan de eisen van Kopenhagen voldoen. Dat voormalige oost bloklanden zich hebben aangesloten heeft de Europa heel veel stabiliteit gegeven en heeft die landen ook veel welvaart opgeleverd, Nederland heeft er ook enorm van geprofiteerd de export naar Polen is bijvoorbeeld met 800% gegroeid sinds 2002 dat Polen is toegetreden. Wat Rusland wilt boeit mij en de EU niet, alle landen zijn soeverein en mogen zelf beslissen met wie ze samenwerken en bij wie ze zich aansluiten daar gaat Rusland niet over. Wij gaan ook niet over de handelsverdragen en samenwerkingsverbanden van Rusland.

3. Asiel heeft niks te maken met de EU het feit dat Nederland asiel moet verlenen aan mensen heeft te maken met het feit dat Nederland het VN vluchtelingenverdrag heeft gesloten in Geneve. Alleen de EU probeert het allemaal te coördineren want dat kan een individueel land namelijk niet alleen. Nederland kan niet in zijn eentje deals maken met landen als Turkije en andere Noord Afirkaanse landen.

4. Het bestuur van de EU dat zijn de regeringsleiders van de EU landen die maken onderling afspraken over allerlei zaken met uitzondering van de interne markt van de EU. Daar gaat de EI zelf over. Alle wetten die in de EU gemaakt worden moeten door 28 lidstaten en al die parlementen worden goedgekeurd naast dat daar ook nog eens het EU parlement overgaat. Nu veel democratischer kan het niet worden.

5. Je hoeft helemaal niet voor de EU of voor Nederland te kiezen, Nederland bepaald voor 80% zijn eigen koers en gaat voor 80% over zijn eigen wetgeving, alle zaken waar de Nederlanders dagelijks mee te maken hebben, zoals huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, sociale zekerheid, infrastructuur, etc, is gewoon Nationale wetgeving.

3
410 mike45

@407
Natuurlijk nu is dit oud SP lid, en PvdD stemmer weer een Russische spion, enkel omdat hij niet meegaat in de EU propaganda, maar zijn eigen verstand gebruikt en vind dat Nederland beter af is als soeverein land. De vorming van grote machtsblokken, het bestuur willen voeren over velen individuele landen, vind ik iets van megalomanen.

5
411 Reactie

@411 ik snap helemaal niet waarom Rusland er steeds bij gesleept wordt, dat Rusland niks op heeft met de EU snap ik wel maar waarom zou Rusland het beleid van de EU moeten bepalen, Nederland en de EU gaat toch ook niet over het beleid in Rusland.

3
412 mike45

@411

Je bent gewogen en te licht bevonden. Dat gelieg dat je oud SP lid zou zijn trapt echt geen mens meer in. Een socialist verandert niet in een undercover fascist met de bijbehorende retoriek.

2
413 Bier is bitter

@412
Ik gaf alleen maar aan dat we op last van de EU geen handel meer mogen drijven met Rusland, maar hun als onze vijand moeten zien. Onder een van de vele dingen die ik noemde in @405 op de vraag waar mensen in Nederland last van hebben met de EU.

Dat was blijkbaar al weer genoeg voor @407 om te fantaseren dat ik wel een Russisch spion moet zijn. Het is wel zo dat ik in de recente geschiedenis Rusland minder kwalijk meen dan de VS.

Rusland wordt niet zo fraai bestuurt, maar dat is hun eigen probleem dat ze zullen moeten oplossen. De VS daarentegen bemoeit zich met de gehele wereld, overal dwingen ze landen om naar hun pijpen te dansen. Tot het starten van oorlogen aan toe als ze hun geopolitieke zin even niet kregen. Maar ja voor sommigen blijft het maar zeer moeilijk te bevatten dan onze grootste westerse bondgenoot, zich schuldig heeft gemaakt aan leugens om oorlogen te starten.

Maar er wordt wel heel makkelijk weer met de vinger gewezen naar elke zogenaamde nieuwe vijand, en nu is de retoriek weer vooral Rusland is de schuldige. Ze zouden nog heel wat oorlogen met leugens moeten starten willen ze de leiders van de VS in het plegen van misdaden tegen de mensheid inhalen. Was daarom ook zo blij toen eindelijk een politieke outsider een nieuw geluid een kans op een nieuwe koers, Trump het won van meer van hetzelfde Clinton, die al voor sorteerde naar een oorlog met Rusland. Niet dat ik het altijd met de toon van Tump eens ben, maar dat vind ik dan weer veel minder belangrijk.

Maar ook dit zal de lieden waar ik het hier meestal totaal oneens mee ben wel weer 180 graden anders bezien. We dat betreft hebben mensen hun eigen feiten, en een eigen prioriteit van de belangrijkheid van feiten. Voor mij is het meest schandalige feit oorlog starten met leugens, zoals door deze B-lair met Bush (en ook nog gesteund door onze Balkenende). Dat valt toch heel moeilijk nog te overtreffen, zeker omdat er nooit iemand voor is berecht.

Ben daarom ook zo verontwaardigd dat dit nog steeds niet wordt aangepakt, maar de vingers wel blijven wijzen naar steeds weer nieuwe zogenaamde tegenstanders. Ook de media is hierin uitermate laf, ze verzaken hun taak als waakhond van de democratie en geven zelf oorlogsmisdadigers vrij spel, want o ze kwamen ons eens charmant over Bush en Blair, en hij is toch lid van een politieke partij die ik al jaren respecteer.

6
414 Reactie

@409
Wat kan de EU er aan doen dat Rutte en Buma liegen? Liegende politici is zeker geen EU uitvinding.

1
415 AJ74

@414
U haalt weer eens van alles door elkaar. Voor de EU was Rusland ook al de vijand. En er is nog steeds handel. Rusland valt ook te pas en onpas landen binnen. Ik zie het verschil niet. Enzovoort

2
416 AJ74

Ik zo mijzelf niet echt een grote Europese Unie lover noemen , echt niet ik heb genoeg kritiek op die organisatie , meer dan genoeg kritiek maar dat de Britten uit de Europese Unie stappen , gaat volgens mij een domme zet worden , de eigenwijze Eilanders namelijk , zijn niet meer het grote imperialistische rijk van begin vorige eeuw , en zonder de Europese Unie heb ik het idee dat ze steeds meer een 'backwater' worden , wellicht kunnen die Ieren daar nog wel een voordeel aan behalen , ook is een kreupele EU geweldig voor Despoten als Erdogan en Poetin , die als aasgieren , maar al te graag een Europese Unie zit die aan het bekvechten zijn en uit elkaar aan het vallen is.

2
417 MarcusCole

@414 de sanctie's zijn er omdat het land zo corrupt is als de nete en journalisten, politici, advocaten en entertainers hun leven niet zeker zijn, er zijn sanctie's omdat we geen oorlog willen, de bevolking zelf kan het niet oplossen, dus zul je de corrupte upperclass moeten aanpakken ,waar ze het het meeste pijn doet en dat is dat ze niet meer bij hun buitenlandse geld kunnen komen. Hetzelfde hebben we bij Iran en andere dictators gedaan. Saddan Hoessein, Khadaffi en Assad waren en/of zijn grote volksmoordenaars nog een graadje erger dan de Put, maar niet veel. Met die oorlogen ben ik het voor een groot deel niet eens geweest, maar begrijppen doe ik het wel.

1
418 Moien

@413
In mijn tijd ben ik zelf een keer op zomerkamp geweest met de SP jongeren vereniging Rood.
We hadden daar een soort van politiek schoolkamp vakantie op Ameland (dacht ik of een van de andere eilanden, weet dat niet meer zeker).

Het was nogal opmerkelijk dat zelf Rutte die toen nog voorzitter was van de VVD jongeren, in het hol van de leeuw, met een helikopter werd in gevolgen, om een avond een voordracht voor discussie te houden.

In die tijd, was ook Remie Poppe nog actief was, en heb ik ook Renske Leijten op het zomerkamp nog ontmoet, die natuurlijk toen der tijd ook nog gewoon ROOD lid was. De SP was toen nog erg van het protectionisme. Ofwel behoud van zelfvoorziening en soevereiniteit van Nederland.

Maar ja het kan natuurlijk niet in uw zelf verzonnen wereld visie dat zowel links als rechts problemen heeft met de globalisatie, de vorming van steeds grotere machtsblokken over vele landen. Toch is dit al wel een oud SP standpunt om hier sterk bezwaar tegen te hebben, en zijn ook nu nog een van de weinigen echt gemeend EU kritisch partijen.

GroenLinks is altijd anders geweest, voor mij waren ze altijd meer elitair, wel voor groen maar ook voor globalisatie, minder oog en binding met de lokale bevolking. De SP is altijd een volks en ook een actie partij geweest.

4
419 Reactie

@414 "Ik gaf alleen maar aan dat we op last van de EU geen handel meer mogen drijven met Rusland, maar hun als onze vijand moeten zien"

Dat heeft de EU helemaal niet verboden maar Rusland zelf door een boycot op landbouw produkten, De EU heeft alleen verboden het leveren van militair materieel aan Rusland. Omdat ze zo gezellig omgaan met hun buurlanden, nu daar wil de EU geen bijdrage aan leveren.

2
420 mike45

@420
De EU is begonnen met sancties tegen Rusland. Rusland heeft daarop gereageerd met een import verbod op etenswaren o.a. uit Nederland.

Zie deze info van de rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/internationale-sancties/sancties-tegen-rusland

"De Europese Unie (EU) heeft beperkende maatregelen opgelegd tegen Rusland. De reden hiervoor zijn acties van Rusland waardoor de situatie in Oekraïne verslechtert."

"Rusland reageerde met een boycot op de beperkende maatregelen van de EU. Rusland neemt geen groente, fruit, zuivel, vlees en vis meer af uit Nederland. Ondernemers en hun werknemers merken hier de gevolgen van."

4
421 Reactie

@419

Je liegt, iets wat het bruine beestje eigen is natuurlijk. Die schijn SP insider info staat op het internet en bewijst dus niets. Al gezocht naar een beter vertaalprogrammaatje?

1
422 Bier is bitter

@421 moeten wij dan als EU wapensystemen en apparatuur voor wapens blijven leveren aan een land dat andere landen in Europa daarmee aanvalt. Lijkt mij niet! Dit heeft ook helemaal geen impact op de Nederlandse export.

Russische boycot landbouwproducten uit EU
Rusland reageerde met een boycot op de beperkende maatregelen van de EU. Rusland neemt geen groente, fruit, zuivel, vlees en vis meer af uit Nederland. Ondernemers en hun werknemers merken hier de gevolgen van. Het kabinet neemt maatregelen om hen te steunen.

De impact zijn de sancties van Rusland aan de EU. Niet andersom!

4
423 mike45

@414 Het heeft geen nut tegen die extreem linkse pieten te praten
het is vechten tegen de bierkaai... hun wil is wet

3
424 Bollieboos

@404 Ik ben geen klaploper

3
425 Bollieboos

@299
Nee GB blijft niet betalen

5
426 Proemevla

@301
Je praat tegen jezelf maar haalt mijn post aan, vreemde gebeurtenis.

5
427 Proemevla

Hilarisch! Blair die de Britten gaat vertellen dat zij voorgelogen zijn.....?!?!

4
428 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

31 minuten geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

32 minuten geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

39 minuten geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

1 uur geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

3 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Men Sex PornPorn AntyDesi Bhabhi Saree SexRara AbzaiInd Xxx MovesAssgrinding PornBianca BiaggiHombres VergonesXhamsters.com12 Inch DildoBeeq HdFat XxxPubg SexPorn Video With FamilyRomantic Intimate VideosMom And Sn PornP O R N ForcedLindsay CampuanoFree Porn MoviesxxxPorn.com GratisTransual PornFotos HentVioletrainFuta VoreXnx PriyaDane Jones Porn VideosPorn Hd TightCockhungryNude Celeb LeakedScat. PornoShaved PussypicturesIndian Sex Video HdBhai Ne Bahan Ko ChodaNeketGirls Hd Porn VideosPorn Fkr HerBlackmonsterterroReddit Virtual Reality PornBlackpussy EbonyXnxx ViedsHindi Cinema VideoMature Women Sex VideosPron ShortCatarina Murino NudeAunty Sxe VideoHot Naked LesDeshi Gf SexPooping Diaper PornBlack P O R NHelena Bonham Carter NudeTravesichatFacial CumsjotWresting Gay PornYami Gautam Sex VideoXxx Horse CartoonXxx Comedy MoviesOdisha Girl XxxXxx Mujra DanceGuy Fucks HorseXvid GayTs BabydollSexiest Stories RedditDerpinooruJayna OsoTrucker PornAb BondageWww Teen SexSlap XxxWwwhotsexSexe XnxxDanielle Bregoli Nude LeakIggy Azalea Onlyfans LeakPeachynezzAmouranth Onlyfans PornFilme PornAmanda Holden NudesAunty Ka Sex VideoCherrypimpsAngie Dicinson NudeJessa RhodesEnglish Movie Hot SceneGrandma BbcNude Wwe DivaGay Black Homemade PornOverwatch 2 Sfm PornRed Tube GySunny Leone Ki GandNude ActeessItaliapornoShowing A BoobJennthepimpDaddysslutEnfermeras PornosBrazzers TarzanMethpornPorn Games ItchioNiecy Nash TitsCelebity Nip SlipsProject VoteurPerverse PornPornographie CompletWet XnxxCatkitty21 LeakedXnx PicEdwige Fenech SexBoobs DuckingAnime Japan PornPussies OutSophee Dee XxxFrancine Smith SexyPorn Auto FellatioSpanish PornostarsXhamsters VideosBack Side Xxx3d Caroon PornStepmom StepsonsexNaked On The BeechIndian Boy SexDiablo 4 Lilith PornRevenge Porn RedditHindi Bp Video Hd21 Sextury ComElly Clutch UncensoredPorn Vidios TeensNaked Curvy TeenHow Do Girls MasterbateChaterbait BbwBbyanni OnlyfansOlivia Austin AnalKazumi PornstarJaina Lee Ortiz NudePussy OrgGhost PornWww Bangoli Sex ComBest Porn TubesTop Black Pornstarts18 Plus AnimeRough ThreesomeConnie Carter HdSchool Aunty Sex VideosSuney Leoan XxxFacesit EbonySexy Porn Romantic VideoBrazzers BlondeTeenporn LatinaFriday Night Funkin Por NAmber Alena PornSohimiGay Hotel PornPoke.on Porn