Multinationals verhuizen hun bedrijfswinsten naar fiscaal vriendelijke landen. Naar Nederland gaat maar liefst 95 miljard euro.
Volledig scherm
Multinationals verhuizen hun bedrijfswinsten naar fiscaal vriendelijke landen. Naar Nederland gaat maar liefst 95 miljard euro. © Ronald Visser

'Nederland hoog op zwarte lijst belastingparadijzen'

belastingparadijsNederland zou hoog op een wereldwijde zwarte lijst van belastingparadijzen moeten prijken, zegt de Franse topeconoom Gabriel Zucman. Tot zijn afgrijzen is de kans dat zo'n volledige lijst er daadwerkelijk komt (voorlopig) nihil.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Topvrouw kwakkelend Blokker: ‘Onze staafmixer is misschien wat duurder, maar wel beter’
    PREMIUM
    Interview
    61

    Topvrouw kwakkelend Blokker: ‘Onze staafmixer is misschien wat duurder, maar wel beter’

    Terwijl druk werd gespeculeerd over een verkoop van Blokker, bouwde ceo Pauline Boerman stug door aan de vernieuwde strategie van de kwakkelende winkelketen. In een interview met deze site vertelt ze hoe ze de toekomst van Blokker ziet. Dat ze liever een duurdere maar echt goede staafmixer verkoopt. En dat ze beddengoed aan Hema laat, als Blokker zelf maar de beste gourmettoestellen verkoopt.