De universiteit in Peshawar wordt onderzocht
NOS NieuwsAangepast

Zeker twaalf doden bij aanslag op landbouwschool Pakistan

Bij een aanslag op een universiteit in het noorden van Pakistan zijn zeker twaalf doden gevallen. Minstens dertig mensen raakten gewond. De aanslag is door een plaatselijke tak van de Taliban opgeëist.

Drie terroristen hadden zich als vrouw verkleed door een boerka te dragen. Daardoor konden de aanvallers hun wapens verbergen en wisten ze de campus te bereiken. De Taliban schoten bewakers neer en gingen toen de campus van de landbouwuniversiteit van Peshawar op. Vervolgens schoten ze op studenten.

Volgens de politie zijn zeker zes studenten gedood. De andere slachtoffers worden nog geïdentificeerd.

Op foto's is te zien dat de muren in het schoolgebouw met kogels doorboord zijn. Ook zijn er bloedvlekken te zien en ligt er glas op de grond. Het complex bestaat uit klaslokalen en een hostel.

Gaten in de wand door het vuurgevecht tussen Talibanstrijders en veiligheidstroepen

De aanslag is opgeëist door een lokale tak van de Taliban, de Tehrik-e-Taliban Pakistan. Ruim twintig militairen waren er nodig om de aanvallers van de groep te doden.

Pakistan heeft de afgelopen maanden verschillende militaire operaties tegen rebellengroepen in het land uitgevoerd. Dat gebeurt als vergeldingsactie na meerdere grote aanslagen van de Taliban. Die worden vooral gepleegd in het noordwesten van het land, in het grensgebied met Afghanistan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl