Direct naar artikelinhoud

6 jaar cel voor verkrachting minderjarig meisje na uitgaan

De 26-jarige Y. el M. moet zes jaar de cel in omdat hij een minderjarig meisje opsloot in een hotel, haar verkrachtte en trachtte te wurgen. Hij had het meisje kort daarvoor ontmoet in de Melkweg.

6 jaar cel voor verkrachting minderjarig meisje na uitgaan
Beeld ANP

Dat heeft de Amsterdamse rechtbank besloten nadat de officier van justitie acht jaar cel had geëist.

El M. kampt niet met psychische aandoeningen, zo bleek na onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Dat hij 'krenkingsgevoelig' en impulsief is en moeite heeft met de omgang met vrouwen maakt hem niet verminderd toerekeningsvatbaar, oordeelt de rechter. 

Dus is El M. volledig verantwoordelijk voor wat gebeurde in de nacht van 3 december 2016. Toen ontmoette hij een minderjarig meisje in discotheek de Melkweg, waarna zij beiden besloten de nacht te vervolgen in een hotelkamer in Amsterdam.

Verwurging
Eenmaal daar aangekomen ontstak El M. in woede toen het meisje hem zei geen onveilige seks te willen. Hij dwong het meisje urenlang tot seks, onder andere door haar te mishandelen, te wurgen en te bedreigen.

Volgens de rechter duurde de verwurging zo lang dat er risico was dat het meisje zou overlijden, waardoor sprake is van een poging tot doodslag. 

El M. ging zo tekeer dat het meisje de hotelkamer niet durfde te verlaten, ook niet toen dat fysiek mogelijk was. Volgens de rechter 'heeft de geschetste situatie zeer lang geduurd.' Het voorval heeft het meisje ernstig getraumatiseerd.

Bekentenis ingetrokken
El M. bekende aanvankelijk bij de politie wat zich in de hotelkamer had afgespeeld, maar trok die bekentenis bij de rechter in. Hij stelde dat hij louter had bekend om snel naar huis te kunnen gaan. Volgens hem was de seks vrijwillig en wist hij niet dat het meisje minderjarig was. Die verklaring gelooft de rechter niet. 

Hij moet zes jaar de cel in omdat hij volgens de rechtbank 'de geestelijke en lichamelijke integriteit van het slachtoffer ernstig heeft geschonden, (...) ter bevrediging van zijn eigen lusten.'

Omdat El M. volledig toerekeningsvatbaar is, mag worden verwacht dat hij 'andere gedragskeuzes en gedragingen' had toegepast. Het slachtoffer krijgt 27.500 euro schadevergoeding. De advocaat van El M. laat desgevraagd weten dat hoger beroep is ingesteld.