donderdag 30 november 2017

'Minder kandidaten Op Goed Geluk door Tinder'

'Minder kandidaten Op Goed Geluk door Tinder'
Het kost RTL meer moeite dan verwacht om genoeg kandidaten te vinden voor het programma Op Goed Geluk. Honderden geïnteresseerde mannen en vrouwen meldden zich aan sinds de bekendmaking dat het populaire programma uit de jaren tachtig terugkeert op televisie. Maar opvallend vaak vallen geselecteerden ook weer af tijdens het selectietraject omdat zij via dating-apps en -sites opeens een potentiële partner hebben opgedoken.
“Het hedendaagse vrijgezellenleven is een stuk turbulenter dan dertig jaar geleden”, stelt een zegsman van RTL. “Er zijn al meerdere mensen geweest die na het weekend belden dat zij via Tinder of Matching-online opeens de perfecte date hadden gevonden.” Daarom zond RTL4 de afgelopen weken ook een extra selectiefilmpje uit waarin presentator Gordon specifiek meer mannelijke kandidaten vroeg.
De deelnemers voor de zes afleveringen die RTL begin 2018 uitzendt zijn inmiddels geselecteerd. In zeker één uitzending worden er ook homoseksuele kandidaten aan elkaar gekoppeld.
Nog steeds samen
De show, waarin een single tussen drie andere hem of haar onbekende vrijgezellen moest kiezen, werd tussen 1987 en 1992 bij de TROS uitgezonden. De presentatie was toen in handen van Carry Tefsen en was een groot succes. De stellen gingen na het programma samen een paar dagen op vakantie. In de volgende uitzending werd verteld hoe het was bevallen.
Op Goed Geluk was een van de eerste officiële datingprogramma’s op de Nederlandse televisie. Er zijn stellen die eind jaren tachtig elkaar kozen in het programma en nog steeds gelukkig getrouwd zijn.
Bron: (foto) © ANP