Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 30 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

5 x beestachtig leuk slash lekker in Amsterdam!

Wat is Amsterdam zonder dieren, de muizen in je huis en ratten op station Sloterdijk even daargelaten? Je vindt de leukste exemplaren op de dansvloer, in de tuin, op je bord en natuurlijk op social media.

Don’t Feed The Animals

Beestenboel hoor

Het belooft zaterdag een dolle beestenboel op stadsstrand Dok te worden, waar Don’t Feed The Animals een heet (overdekt) winterfeest organiseert. Dj’s worden ingevlogen uit Duitsland (Klangkuenstler) en Turkije (Gizem Öz) of komen gewoon op de fiets (Man With No Shadow). Verwacht een jungle van confetti, housebeats, shotjes die het beest in zelfs de grijste muis losmaken en feestgangers (m/v) die als bronstige leeuwen tijgerend op zoek gaan naar een gewillige prooi op de dansvloer…

Geduldige honden

@dogswaitingamsterdam

Je kent ze wel. Die trouwe viervoeters die aan een paal/vuilnisbak/boom braaf aan het wachten zijn op hun baasje met shopdrang. Op Instagram @dogswaitingamsterdam zit de een te chillen in een box achterop de fiets, een andere likkebaardt voor de slager bij een bord met XL-worsten.

@dogswaitingamsterdam

Dierenambulance

Dieranambulance Amsterdam rukt dag en nacht uit voor gewonde dieren. Op hun Facebook delen ze foto’s en verhalen, zo ook die over het beknelde schaap. ,,Nieuwsgierig wat er aan de hand zou zijn, ging onze bemanning op weg naar Osdorp. Bij aankomst bleek het schaap vast te zitten in een bramenstruik! In zijn gevecht om los te komen, is hij alleen maar vaster komen te zitten.” Het schaap is intussen bevrijd en maakt het goed.

Facebook Dierenambulance Amsterdam

Artis

Het is de oudste dierentuin van Nederland (sinds 1838) en al zijn dieren van het eerste uur als de trekduif en buidelwolf uitgestorven, er wonen nog altijd zo’n 900 diersoorten. Artis blijft vernieuwen en maakte dit jaar een ruim buitenverblijf voor de olifanten, inclusief een poedelbad.

Deze zomer werd het nieuwe buitenverblijf geopend / ANP

Bij Bak vind/word je wild

Een betere wereld, begint op je bord bij BAK restaurant. Sinds begin dit jaar wordt vlees van vee geweerd, dus geen varken, kip of koe op je bord. Wat dan wel? Wild en vis. Eend bijvoorbeeld, en konijn. Maar ook slakken, kreeft, duif en heel veel bloemen en groenten, soms zelfs in je toetje. Het is een lekker jaar voor BAK, zo kookten ze op Into the Great Wide Open en kregen ze een ‘uitmuntend’ van TripAdvisor. Reserveren is wel handig.

🦆 this month we’re gonna get quite some wild ducks, we’ll serve them as a main course (to be continued). obviously we’ll…

Posted by BAK on Tuesday, November 28, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.