door Havermout in Politiek  ·  335 Reacties

  • 56
  • 1603x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als het zo ver is dan moet de staat aar aangeklaagd worden, dan kan een rechter er over beslissen of dit wettelijk wel zomaar kan.

0
301 A Passenger

hahahahaha
D66-minister Ollongren zei twee weken geleden in een debat nog dat het raadgevend referendum "uitgehold" is.

Ja, daar heeft ze wel gelijk in en waarom is het uitgehold?
Heel eenvoudig omdat de regering telkens de uitslag negeert en een dikke middelvinger opsteekt naar de kiezers.
Zo hol je een referendum inderdaad wel uit.

1
302 PFL

@300

Ik heb het over het landsbestuur, en je komt met een reactie dat het BS is omdat....
je het gemeentebestuur kan kiezen.
Gaap... [ Zucht. question ]

'Men' heeft het zo vaak over om de kloof te dichten tussen politiek en burger, en ondertussen worden gemeentes heringedeeld tot grotere (goedkopere) kolossen, waarin de burger zich (nog) niet herkend.

Op landsniveau hebben we een (heel D66 -heel Liberaal) de mogelijkheid (enkelvoud) tot een referendum, maar deze wordt, as-we-speak, met rasse schreden de nek om gedraaid. Heel regentesk.
En als we het dat toch over het democratische gehalte hebben : de meeste wetgeving komt niet meer uit Den Haag, maar uit Bruxelles/Straatsburg. En het gedrocht welke zich verschuilt onder de naam EU is verre van democratisch. ( Laat staan Democratisch (met een hoofdletter!)) Maar wel heel duur en inefficiënt.

Jij mag best vinden dat je nog wat democratie kan vinden op "als je actief deelneemt", wees maar blij met die laatste kruimels die je worden gegund. question

0
303 Gandalf

@302
De eenvoudige waarheid zien vVd, d66 en cdA ze totaal niet.
De beroepsleugenaars die de regeringspartijen behuizen hebben zo vaak bedrogen en voorgelogen dat ze het zelf zijn gaan geloven, en wanen zichzelf nu de hoeders van de democratie, die beschermt moet worden tegen de oprukkende fascisten en al hun domme kiezers.

Een sterk staaltje retoriek dat niets meer is dan hun eigen zelf aangeprate waanideeën van de beroepsverdraaiers van de werkelijkheid voor eigen (partij) gewin. De echte idioten zijn de onnadenkende die op deze partijen van leugenaars steeds weer blijven stemmen.

2
304 Reactie

Tja mensen democratie betekent idd veel “gemopper en gedoe” zoals sommigen het hier omschrijven. Dat u inherent (gelukkig) aan het systeem. En een referendum kan prima (Zwitserland), maar je moet er wel wat voor doen. Dus een duidelijke vraagstelling en uitleg van de regering. Blijkbaar vinden mensen het teveel gedoe en zijn te lui geworden om democratische waarden te verdedigen en zich er voor in te zetten.. Het vraagt namelijk ook wat van de burger. De meerderheid vindt blijkbaar een totalitair systeem waar je niet meer hoeft na re denken dus ideaal. Ik zou zeggen emigreer naar Turkije of Noord-Korea en veel plezier.

3
305 Goedemiddag

@305 “En een referendum kan prima (Zwitserland), maar je moet er wel wat voor doen. Dus een duidelijke vraagstelling en uitleg van de regering”

In het VK deden ze het goed. De uitleg van de regering was uitstekend en zonder leugens. Maar ja de populistische oppositie heeft met keiharde leugens en valse beloftes van veel geld de strijd wel gewonnen. En daarna moet de regering dat dwaze idee maar uitvoeren en vluchten de populisten.

4
306 Rare Rakker

Democratie bestaat niet meer in Nederland Rutte

2
307 knorkokkie

DDR tijden herleven weer in dit land

2
308 knorkokkie

@287 "...Ik ben altijd tegen referenda geweest en nog steeds...."

Juist omdat de politiek zich terug trekt en politieke richting en beslissingen steeds meer over laat aan het trans-nationale bedrijfsleven/NGO's/oligarchen enz. is het van belang het referendum in stand te houden om dictaturen die monopolie en wereldheerschappij nastreven tegen te gaan!
Zonder referendum zal de bedrogmachinerie en poppenkast die de niets-meer-representerende-trans-nationale politiek nu is, vrij spel hebben en haar geheime agenda kunnen realiseren.....dan is tegengeluid niet meer mogelijk en zijn wij heel snel onze laatste rechten, vrijheden en inheemse feesten als Sinterklaas en Kerstmis, kwijt!

1
309 CoolMemories

@199 mijn posting.
@201 LGK

Ik vergeet de nuance niet.
Mijn tekst leest als een aanklacht tegen de onverantwoordelijke invulling die politieke partijen geven aan hun (per)versie van de democratie, maar de pijnlijke voorbeelden zijn wel feitelijk en tonen de strijdigheid met “vertegenwoordigende” democratie: het stelsel dat men beweert voor te staan en te willen zuiveren.

Ik wijs echter vooral een dieper liggend probleem aan.
Het referendum als democratisch recht en middel wordt niet afgeschaft om dat een (te) groot deel van de kiezers de traditionele politieke partijen niet langer vertrouwt, -nee , het ligt omgekeerd:
de traditionele politieke partijen vertrouwen de kiezers niet langer.
Daarmee wordt het rechtstreeks een vraag naar de macht. En dat kan nu de komende jaren een belangrijke strijdvraag worden.
De partijen zijn bang , niet voor de continuïteit van het staatsbelang, maar voor de continuïteit van partijbelangen en van de continuering van de carrières van politici, ambtenaren en bestuurders die daarvan afhangen.

De crisis zit ook dieper dan het Oekraïne-referendum dat U aanhaalt. In dat geval hadden de partijen er beter aan gedaan de juistheid van hun positie uiteen te zetten en te beargumenteerd te bepleiten. Het wegblijven van voorstanders van het verdrag, om zo te zorgen dat de kiesdrempel niet zou worden gehaald, was een domme streek. Het referendum is een legitiem democratisch middel, de meest rechtstreekse vorm van democratie. Dan moet je je niet bezondigen aan zelfsabotage.

1
310 duurendaal

De laatste decennia hebben kabinetten er vele verstrekkende verdragen gesloten ZONDER acht te slaan op de wensen van de bevolking, zonder genoeg draagvlak. Een referendum is ook het huidige kabinet een doorn in het oog.

Maar het is niet zo dat het "referendum is uitgehold".

Het zijn juist de kabinetten Balkenende en de kabinetten Rutte hebben bijgedragen tot het uithollen van de democratie als zodanig, en het opvoeren van de repressie ten aanzien van de burgers.

1
311 Atlantique

Buiten deze discussie zie je duidelijke profielen ontstaan bij een groep hier:

- tegen directe democratie
- voor meer (illegale) immigratie
- tegen zwarte piet
- pro (meer) islam

En andersom

2
312 Hefan430

Hoe zou het toch komen dat de burger zich niet meer serieus genomen voelt en dat de kloof tussen de politiek en Jan met de Pet nog altijd groter wordt? Alexander Pechtold had daar toch altijd zo'n grote waffel over? Nu hoor je hem niet.

2
313 DruppeltjeDrie

'SP-Kamerlid Ronald van Raak reageerde verbijsterd. Volgens de socialist zou het dwarsbomen van een referendum over de intrekking van het raadgevend referendum neerkomen op "een soort coup".'

equivalent van Hoogervorst's 'vinger in de strot'

2
314 Grootmoeder

@314 "...neerkomen op "een soort coup".'...."

Een coup die al heimelijk decennialang aan de gang is en beetje bij beetje wordt doorgevoerd zodat het gewelddadige, ondemocratische en tirannieke karakter niet opvalt....een soort 'perfect crime'...zonder sporen...zonder duidelijke daders......

In Oost-Europese landen beleven de bevolkingen een deja-vu, een terugkeer van de Sovjettijd met zijn massa-migratie, demagogie, collectieve begoocheling, partij-elites en verheven linkse waarden......de Hongaren en Polen zijn dus nog maar net EU-lid maar er nu al klaar mee...!

2
315 CoolMemories

@306 Grappig...... De pro referendum mensen zijn erg goed in minnen maar inhoudelijk met argumenten komen gebeurd niet. Wederom iets met onderbuik en het negeer van feiten. Net zoals in het VK is gebeurd met flinke (negatieve) gevolgen? Tonen jullie nu gewoon mijn gelijk aan? question

4
316 Rare Rakker

@316

dan zal dit pro-referendum-mens U een plusje geven
niet voor Uw reactie, dat niet

gewoon omdat het kan question

1
317 Grootmoeder

@316 . Absoluut niet. Het maakt helemaal niet uit dat beide kampen bij een referendum hun boodschap mooier maken dan doen alle verkopers en beide kanten zitten vol met leugens. Maar allemaal irrelevant. Want er is in de politiek geen absoluut goed of verkeerd. Het gaat altijd om een keuze en die keuze is voor iedereen anders.
En daarom is het juist van belang dat een ieder zijn stem kan laten horen bij een referendum en de wil van de meerderheid wordt dan uitgevoerd ( zou uitgevoerd moeten worden) en wie niet stemt die zegt dat de einduitslag voor hem of haar niet van belang en zowel ja als nee zal accepteren.
Een referendum is niet perfect maar wel de meest democratische manier om de wil van de burgers ( de hoogste macht in een democratie) te kunnen weten en uitvoeren. Zo moeilijk is het niet hoor.

2
318 PFL

@318 Maar populisten kunnen nou eenmaal wat mooiere en dikkere “beloftes” doen. Dat zag je in het VK ook. Ze beloofde geen cent meer naar Brussel en 350 miljoen pond per week extra voor de zorg. Hoeveel dat ook werd tegengesproken met feiten en argumenten, die kiezers slikte het als zoete koek. Ze dachten totaal niet normaal meer na en zagen enkel dollar tekens. Feiten als: we hebben handelsverdragen nodig en dat kost ons evenveel als nu, werd compleet genegeerd.

En nu zitten ze met de gebakken peren. De populisten zijn gevlogen, die durven hun vingers niet aan dit dossier te branden. Het enige wat ze willen en kunnen is schreeuwen vanaf de zijlijn.

En zoals ik al zei, burgers gebruiken argumenten die totaal NIKS met het onderwerp te maken hebben. Dat zag je bij het Oekraïne referendum. Je hoorde ze regelmatig in de media: “Rutte is voor het verdrag. Maar ik ben tegen Rutte en wil dat hij wegggaat dus stem ik tegen het verdrag” Dat vind ik echt nergens op slaan!

3
319 Rare Rakker

@319
"Maar populisten kunnen nou eenmaal wat mooiere en dikkere “beloftes” doen. Dat zag je in het VK ook. Ze beloofde geen cent meer naar Brussel en 350 miljoen pond per week extra voor de zorg."
Het doen van loze beloftes is niet alleen iets waar oppositie en nieuwere partijen zich schuldig aan zouden maken, maar komt vooral voor bij de van oudsher regeringspartijen. Zoals Rutte met zijn geen cent meer naar Griekenland en 1000 euro etc.

Daarbij is het natuurlijk ook logisch dat mensen die tegen de EU zijn, ook tegen het EU-Oekraïne associatie verdrag hebben gestemd. Is ook de enige manier om je via een stem uit te spreken over de EU, want de eigenwijze regenten in de Tweede Kamer heb het volk nog nooit een referenda gegund over het EU lidmaatschap.

Vervolgens komt u met allemaal bangmakerij van hel en verdoeming bij het verlaten van het EU kartel (of geeft u nu toe dat de EU maffia praktijken bedrijft om de landen uit angst aan hen te blijven binden?). De EU dat nota bene onder leiding staat van een dwaze alcoholist. Hou eens op met het 180 graden verdraaien van de werkelijkheid. Nederland kan echt zichzelf veel beter besturen, dan de wetten laten opleggen door een groep megalomane idioten die de EU commissie vormen.

1
320 Reactie

@320 “Zoals Rutte met zijn geen cent meer naar Griekenland en 1000 euro etc”

Die 1000 krijg je al als je aan het werk, maar dat even terzijde. Bij gewone verkiezingen kan men inderdaad ook dingen beloven en het niet na komen. Daar kan je ze, als je het daar niet mee eens bent, bij de volgende verkiezingen op afrekenen. In het VK kan men niet afrekenen met de populisten want die zijn gevlogen, met de staart tussen de benen. En een ander mag hun puinhoop opruimen.

Dat mensen die tegen de EU zijn, tegen stemden bij het Oekraïne referendum is logisch. Maar ik had het over mensen die tegen Rutte zijn, dat is wel even iets totaal anders!!! Dus wel even goed lezen wat ik schrijf!

En de werkelijk wat betreft de EU, wij als Nederland kunnen daar niet zonder. We zijn een handels en doorvoerland. Dat doen we voornamelijk met andere EU landen. Stappen we uit de EU dan moeten we handelsverdragen met de EU sluiten. Dat hebben Noorwegen en Zwitserland ook gedaan. Maar dag kost wel geld. Zij betalen per hoofd van de bevolking ongeveer evenveel als het VK. En dan moete ze zich ook nog eens aan vele EU regels en wetten houden. Dus wel betalen, maar totaal geen inspraak. Dat is niet verdraaien maar gewoon de simpele feiten benoemen.

2
321 Rare Rakker

@321
"Maar ik had het over mensen die tegen Rutte zijn, dat is wel even iets totaal anders!!! Dus wel even goed lezen wat ik schrijf!"
Dat had ik wel gelezen, maar vond het totale onzin wat u beweerde, daarom ging ik er niet op in.
Er is simpelweg geen noemenswaardige groep mensen aan te wijzen die hebben gestemd tegen het EU-Oekraïne associatie verdrag, die dit hoofdzakelijk hebben omdat ze tegen Rutte waren.

Wel hebben mensen als belangrijkste reden aangegeven:
7.2% tegen Rusland en Poetin
6.7% tegen de EU
1.5% tegen de organisatoren

Dus significant veel mensen hebben NEE gestemd omdat ze tegen de EU waren, en aan de keerzijde hebben nog meer mensen hebben JA gestemd omdat ze tegen Rusland waren.

Ook heeft een kleinere maar toch nog significant groep mensen hebben JA gestemd omdat ze tegen de organisatoren waren.

Maar er is geen significante groep mensen hebben die NEE hebben gestemd omdat ze tegen Rutte waren.

http://download.omroep.nl/nos/docs/181116_referendum.pdf
Zie blz. 17 van het nationaal referendum onderzoek 2016

Vervelend heh feitelijke gegevens.

1
322 Reactie

Dus de dames en heren in Den Haag hebben de eerste poging en nog zoekende babystapjes in echte democratische en bestuurlijke vernieuwing beloont met het afhaken van de beentjes tot net boven de heupjes.

Ik ken zaken in dit land die een tweede (en meerdere) kans krijgen.

Blij dat ik niet op D'66 gestemd heb de vorige verkiezing, en een echte D'66'er kan zich niet meer in de spiegel aankijken. Kereltje Pechtold heeft meer kapot gemaakt dan lief is, van partij van bestuurlijke vernieuwing en SOCIAAL liberaal signature naar een splinterafdeling van de VVD.

0
323 MetBoerenVerstand

@322 Eeuuuhhmm 3,2% heeft tegen gestemd omdat ze tegen de regering zijn..... staat ook gewoon in dat rapport.

0
324 Rare Rakker

@322 Vervelend he? Met je eigen feiten en bronnen om de oren geslagen te worden?

0
325 Rare Rakker

@273

Mooi dat je dat allemaal vind, populisme en meer van dies, het gaat mij erom dat konijnen uit de hoge hoed van politici die niet tijdens de verkiezingen besproken zijn, waardoor iemand geen juiste keuze kan maken, diegene kan tegen dat konijn zijn, een betere keuze kan maken.

Politici zullen het laten om konijnen uit een hoge hoed te toveren wanneer hier een maatregel tegen is, ze zullen een beter verhaal moeten vertellen, wat de politiek minder schimmig maakt!

1
326 garriet

@326 Juist
Als een onderwerp van een partij voor jou een principe zaak en je stemt daarom op die partij
Dan heb je er wel klaar mee als net dat punt tijdens de onderhandelingen wordt ingeleverd
Met referenda heb je dat probleem niet

2
327 Ikke44

@327

Vind het vreemd dat iemand tegen wat ik @326 neer zet is, dat maakt enkel de politiek transparanter, politici zullen het hele verhaal moeten vertellen, natuurlijk kunnen er punten afvallen, alhoewel dat je keuze kan bepalen, vaak zijn dit geen showstoppers, dat is het risico met coalitie vormen.

Niet na de verkiezing een coaltitie vormen en extra punten toevoegen die totaal niet ter sprake zijn geweest, zo ga je niet met elkaar om, alsof men accepteert dat wanneer je een handtekening onder een contract hebt gezet en er ineens een extra velletje tevoorschijn komt waarvan je niets weet.

2
328 garriet

@328 Het is niks nieuws dat de VVD tegen het referendum is. Dus dan is het niet vreemd dat in een coalitie waarbij de VVD de grootste is, de mogelijkheid bestaat dat het referendum wordt afgeschaft. Dat hebben ze vast uit onderhandeld

0
329 Rare Rakker

@301 De rechter toetst geen wetten in Nederland, dat doen parlement en Raad van State (de laatste adviserend).

1
330 oeioeioei

@328 Zoals ik al zei soms is het een principe kwestie
Noem dat maar geen showstoppers
Euthanasie bijv
Met deze tegenpolen op dat gebied

0
331 Ikke44

@331

Dat is uitstel van executie, dat weet CDA en CU ook.

0
332 garriet

@329

Vind het misbruik maken van de situatie om punten toe te voegen waar men het niet over heeft gehad tijdens de verkiezingen, eigenlijk lijken ze qua gedrag wel wat op loverboys, eerst paaien ze je, daarna naaien ze je.

0
333 garriet

@333 Dus van jou mogen partijen alleen iets doen met punten die ze tijdens de verkiezingsdebatten hebben aangesneden? Dat vind ik nogal bekrompen. Er is meer dan alleen dat. Zoals ik al zei, de VVD is altijd al tegen het referendum geweest dus dit kan toch onmogelijk als een grote verrassing komen.

0
334 Rare Rakker

@334

Dan doe ik graag zaken met jou, na het ondertekenen van een contract haal ik extra bepalingen tevoorschijn waarop jij financieel zal leegbloeden.

Dit is prinicipe net zo, men benoemt bepaalde punten niet, wanneer ze die wel benoemd hadden, had de uitslag anders kunnen zijn, oftewel kiezersbedrog!

1
335 garriet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
elsemiek
Offtopic

https://giphy.com/gifs/malibu-rum-malibu-pineapple-l0K4lO4ehLGUzqH84Zo ik zit 😀...

8 minuten geleden geplaatst door elsemiek

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@88 Ja graag gedaan. Met een beetje inzet van beide kanten komen we mogelijk ets dichter bij elkaar. Alleen ik laat Wilders zijn poot stijf ho...

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

Vageali6888
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@12Stel je een Rus voor met een verrekijker op z'n uitkijktoren , die zag sinds 1991 de zwaarbewapende knokploeg van VS/Navo 1500 kilometer ...

14 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@87 Dat zou nog een mogelijkheid kunnen zijn voor iemand uit zo'n land, maar ik zal eerlijk zijn , ik zou eerder kijken in christelijke, joodse ...

22 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@86 Het is inderdaad een vreselijk groot probleem. Ik heb helaas ook geen pasklare oplossing. Maar ik weet wel dat ook Wilders geen bruikbare o...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

Defcte burger
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Het mooiste en indrukwekkende gevoel van mijn vrijheidsbeleving was en is nog steeds , het moment dat ik de man en zijn gezin kon bedanken dat...

23 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

21st Century Guy
Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan

Wat een ellende richten die crazy ass drugs dealers en gebruikers aan, je zou ze collectief permanent willen opsluiten....

26 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@83 " waar menskracht nodig is" Wat hebben mensen die gevlucht zijn daar mee te maken? Niets toch, want het zijn geen arbeidsmigr...

29 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@80 Tja het is voor mensen die de Nederlandse taal spreken al moeilijk om tegenwoordig nog psychische hulpverlening te krijgen. Laat staan dat...

29 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@83 We zijn maar een klein land dus vandaar niet onbeperkt. Maar we hebben natuurlijk wel de plicht om mensen die het nodig hebben opgevangen wo...

29 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Pornstar MayaDaughter Mom PornPornhub CnRedruveIndianporn Web SitePorn PuteiroXxx Master ComAlexandra Daddario NipplesSavita Bhabhi Hindi StoryLil NakedMade&inFortnitecowgirlChaturbate BlowjobsWintee JadeBhai XxApex Legends PornCreampies MomsFisting Gay PornXxxxwwwwBig Tits Asian PornJessica NightCandace Kroslak NudeBbc And EbonyNorajoy_official NudeFifty Shades Darker Sex ScenesHandjob CompilatonDesi Sister And Brother SexDp First TimersKarakattam XxxBig Porn MoviesGujarati X VideosTeen KasiaVos Stars NuesXxx Tamil BfAlura Jenson Hd VideoMax Hardcore PornAzteca PornLola Bredly PornBadd AngelRussian Xnxx VideoSarahillustratesvip OnlyfansKannada Xnxx Sex VideosMs DejaAnais Amore BbcBlack Porn AsianKagney Linn CarterTamil Girls Xxx VideosLarge Sex VideoBest Fucking PicsTeens XxxxReddit RedheadsHook Up PornGayhotmoviesSuper Bowl XxxBoyfun ComRctd-122Rule34 NarutoAngie Brand XxxWww Assamese Sex Videos ComTelugu Bgrade MoviesCosplaytubeWorlds Biggest BootyPorn VidoeesThe Gay.comJavtube ComIvy WoflePorn Con La PrimaHind SexxWoman Groping A ManHolly Sonders LeakedTamil Sex ComicsWeb Series Hot XxxCairobunnyBangla Sex TubeSine Leone XxxBrazzers Videos FreeJazlyn Ray OnlyfansFake Docter PornVideoporno AmateurWnf CmnfXxx MovseYou Porn'sPornosbrasilPornor ExtremoPorn JappnesVideos Pornos AsiaticaVideo Bokep CinahCartoon Big Boobs XxxWww Xxx NiSeltiDarling Nicky PornKissa Sins XxxBlack TribbingSharon KaneKaty Perry Nip SlipShruti Hassan XxxSex King HdShuna KagamPlaymate HunterShow Me Pornography VideosBanging FamilyBelle Delphine BoobsMillf Porn VideosBig Tittie BounceBirthdaygangbangGonewild CouplesFacesittinghentaiLasbin XxxMorgan Vera NudesPantyhose FeetjobBatim PornIce Spice Porn VideosPronos XxTelugu Six XxxKayekenzyFamilyincestAndi Peacock PornHoopsydaisy PornTop X VideoAnal ForcingElsa Jean BbcCuming On Moms FaceJ Et MichelTürk..pornoBlonfe PornEmmanuelle Criqui NudeAlex Coal NudeXxx LunCollege Girl Sex Hd VideoCervixpornKannada BfSexy Baap BetiComics PornogayStewie Pornعرب نلرXramesterDark Hot PornHandjob StoriesChuda Chudi Bangla Chuda ChudiBrazzers All VideosTelugu Best Porn SitesSkyla Novea Porn VideosSunny Leone Sex BoyBigass XxxxKiana KumaniRose Kelly PornSssniperwolf XxxPorn Sexy TeensMina Luxx TwitterCartoon Bf Video