Politie reist zaterdag 180 kilometer met anti-pietdemonstranten mee

Om blokkades te voorkomen gaat de politie de bussen begeleiden waarmee deelnemers aan de anti-pietmanifestatie in Dokkum zaterdag naar de stad komen. Dit laat de Stichting Nederland wordt Beter weten via Facebook.

Bussen en auto’s vertrekken om tien uur vanuit Duivendrecht en worden de gehele route van 180 kilometer door de politie begeleid. ,,Helaas is dit anno 2017 nodig”, meldt de stichting.

Opvangen

Mensen die met het openbaar vervoer reizen, worden op station Leeuwarden opgevangen. Ook zijn volgens de stichting beveiligers en politie present om ervoor te zorgen dat mensen niet gehinderd worden.

Later wordt duidelijk op welke plek in Dokkum de demonstratie plaatsvindt. De gemeente Dongeradeel heeft twee plekken aangeboden. De Markt, die de organisatie voor ogen had, is een bouwput. Donderdag moet de keuze worden gemaakt.

Met open armen

De anti-zwartepietdemonstranten die bij de intocht van Sinterklaas op de snelweg A7 bij Oudehaske werden tegengehouden, worden met open armen ontvangen , aldus hun ‘opponenten’ eerder.

,,Wy hawwe altyd sein dat se hjir 364 dagen yn ’t jier komme kinne’’, zegt Seije Brinkman, een van de leiders van de actievoerders op 18 november op de A7. ,,Allinnich net by de yntocht. Dizze sneon binne sy hartstikke wolkom.’’