#ZwartePietIsRacisme is weer trending. (youtube.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Brynnar in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 3
  • 408x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Brynnar kom eens een keer met orgineel nieuws en niet die uitgekouwde shit!

5
1 Zie Hier

Niks mis met Zwarte Piet.

3
2 Wild Rover

@1 Vervelend hè? Zo'n spiegel die je voorgehouden wordt?

12
3 Brynnar

Is het al 6 december? Deze discussie komt me m'n neusgaten uit namelijk.

4
4 tripomatic

@3 Sinds wanneer zijn uitspraken van anderen een spiegel aan iemand voorhouden?

2
5 Wild Rover

Maar Zwarte Piet is helemaal niet racistisch!!

1
6 upanddown

@4 Mij niet. Laat maar lekker broeien. question

1
7 Wild Rover

De klagers over Zwarte Piet zijn veelal zelf Zwart aan het werk naast hun uitkering.

1
8 Een hardwerkende ZZPer

Gele Piet- Chinees
Rode Piet- Native American
Zwarte Piet- Afrikaan
Witte Piet- Blanke
Groene Piet- Alien
Blauwe Piet- Heimlich of reanimeren
Tsja.....lastige keuze hoor

1
9 Dunkelheit

@6 Dus als ik aan je vrouw/vriendin zit is dat geen aanranding als ik zelf zeg dat het niet zo is?

14
10 Brynnar

@10 Je bent in de war, Breedveld!

1
11 Wild Rover

Als je random grote groepen mensen gaat lopen uitmaken voor vieze gore vuile nazi racist, dan moet je niet raar opkijken als je precies hetzelfde soort idiote racistische beledigingen terugkrijgt. Beide zijn even verwerpelijk.

1
12 Kaffer

Zwarte Piet is volgens mijn 11-jarige donkerbruine kleindochter absoluut niet racistisch want dat zwarte is een héél andere kleur dan haar huid!

En het zwarte van Zwarte Piet kun je gewoon afvegen / afwassen! Dat donkerbruine van haar niet!!!

2
13 Wijhuis

@10 Sommige mensen zien in ZP racisme dat is alles

1
14 Ikke44

@14 Ja, inderdaad. Degenen die er slachtoffer van zijn. Gek hè?

9
15 Brynnar

@15

Maar dat zegt dan toch meer over die paar witte dombo’s, dan over het gros van de witte Nederlandse bevolking.

2
16 Dunkelheit

@15 Er zijn dus geen mensen slachtoffer ervan dat zit alleen in hun hoofd
Die moeten gewoon een afspraak krijgen bij de GGZ

2
17 Ikke44

Net als je denkt " Heerlijk ff geen gezever over ZP" komt Brynnar ff de boel opjutten, zoals gewoonlijk.

2
18 lisaaatjuh

Wat ik me afvraag is of de personen die met foto en naam in het filmpje een zaak hebben?

0
19 garriet

@15
"Degenen die er slachtoffer van zijn. Gek hè?"

Je bedoelt zoals bijvoorbeeld een Georgina Verbaan die daar dan ook het slachtoffer van zou zijn. O dat is helemaal nieuw voor mij. Komen haar grootouders dan ook uit Afrika?

1
20 rebo

Verbaan de Afrikaan. question

0
21 Wild Rover

@20 Dus? Mogen slachtoffers geen sympathisanten hebben?

6
22 Brynnar

Maar goed als ruim 70-tig jarige ben ik de Zwarte Piet discussie inmiddels spuug zat.
Ik ben trots op "mijn" Nederland en haar bewogen geschiedenis inclusief haar tradities (waaronder Sint Nicolaas met Zwarte Pieten).

Een paar galspuwers wensen het voor de meerderheid van de Nederlanders te "verpesten", ik moet mij volgens hen schamen voor mijn Nederland alsmede oorspronkelijk Nederlander zijn en de "wandaden" ooit (in een ver verleden) begaan.

Men vergeet dat deze "wandaden" in het gewricht der tijd begaan zijn, net zoals in Afrika de Ashanti door overige Afrikanen uitgemoord zijn (ook dat was in het gewricht der tijd).
Net zoals "de" Romeinen, "de" Spanjaarden, "de" Fransen en "de" Duitsers in de Lage Landen ooit huis gehouden hebben, alles bezien in het licht van het gewricht der tijd.

De tactiek welke diverse groepen, die tegen het verschijnsel Zwarte Piet zijn, hanteren is lager dan laag bij de grond. (Audiovisueel, op internet alsmede op fora.)
Kinderen worden uitgescholden, één van de anti-pieten presteert het om, aan Sint Nicolaas gelovende kinderen, toe te krijsen dat deze niet bestaat. (Zó zielig en laag.)

Ja, ik ben een pro-piet en dus per saldo in de ogen van de anti-pieten een racist, nazi, extreem rechts figuur, bruinhemd, PVV stemmer of Baudet aanhanger.
Hoe vreemd immers want ook ik verafschuw echt racisme (niet de "kreet" te pas en ten onpas geuit maar "echt" racisme), walg van Nazi`s oftewel het Nazi gedachtegoed, stem als ik een "kruisje" mag zetten zeker geen "extreem" rechts (kijk echter naar het partijprogramma wat mij in mijn situatie het meeste aanspreekt), draag zeker wel eens een bruin overhemd maar dit zonder enige ideologie of bijbedoeling, stem geen PVV (omdat het zwaartepunt van deze partij m.i. te eenzijdig is) en Baudet ken ik niet goed genoeg om mij een oordeel te kunnen vellen.

Ik ben dus een (bejaarde) "doorsnee" Nederlander welke zich vanaf nu onttrekt uit de Zwarte Pieten discussie, ja, ik blijf per saldo in mijn "bubbel der eigen historische waarheden en waardigheden zitten".

Zij, de tegenstanders, hebben mij murw gekregen. Hoera, het is "hen" gelukt.

Misschien hebben anderen, naar ik hoop, nog de geestelijke en fysieke kracht om zich te verzetten of weren tegen de geschiedvervalsing en onterechte racisme uitingen der anti groepen, ik niet meer. Voelde mij ooit een "Geus" in het verweer tegen de lieden welke Nederland zo zwaar polariseren. Heb in mijn jeugd (als dienstplichtig militair - 18 maanden en ja, behorende tot de Troepenmacht in Suriname) de Nederlandsche vlag trouw gezworen.

Ik meen te weten dat er vele figuren zijn welke het mooie Nederland wensen te ondermijnen, de anti-pieten en de organisaties welke hier achter staan zeker.

Maar goed, ik geef "de strijd" op.

Het eindeloos aanvoeren van argumenten ter gunste van Zwarte Piet halen niets uit, de anti pieten weten het steeds in een context te plaatsen welke de goedbedoelende pro-piet te "kakken" zet zodat dialoog oftewel tweespraak niet meer mogelijk is.
Bussen worden tegengehouden op de weg naar Dokkum, één van de reacties uit de voorste bus is dat de pro-pieten vriendjes zijn met de "chef" van de politie. Hierin ziet men een blanke (witte) superioriteit, dat het ook te maken zou kunnen hebben met deëscalatie wenst men simpelweg niet te zien. Oftewel nooit en te nimmer zal "de blanke mens" het goed kunnen doen in de ogen van deze radicalen.

Misschien is het doel een forse schadevergoeding voor het immateriële leed ooit geleden, ik denk dat Nederland al genoeg geld heeft laten vloeien via diverse wegen en onder verschillende noemers.

Maar goed, ik ben "de strijd" zat dat hebben "ze" voor elkaar gekregen.

Alles wat ik nog hoop is dat de diverse "groepen", eigenlijk stichtingen met allen dezelfde basis, na de aankomende "demonstratie" in Dokkum tot ver na kerstmis uitsluitend via rietjes kunnen eten.

Bij mij staan het Parbo biertje en de zak chips in ieder geval reeds klaar om zaterdag te mogen zien hoe deze mislukkelingen hun racistische demonstratie (anti-piet) gaan beleven.

1
23 Bezorgde Europeaan

@15 want zwarte Piet maakt zoveel slachtoffers. Het is niet alsof hij precies het tegenovergestelde is van een zwarte man. De meeste zwarte mannen die ongevraagd je huis binnen komen laten vaak geen cadeautjes achter. je mist half je interieur eerder.
Mensen moeten zich zorgen maken om echt racisme wat nu ondergesneeuwd raakt door gejank over nep racisme.

Mensen die zich "slachtoffer" voelen door zwarte Piet hebben een psycholoog nodig. Die mensen hebben duidelijk geestelijke problemen

1
24 Trotse Friese Leeuwarder

@21
Uiteindelijk komen de voorouders van Georgina Verbaan natuurlijk wel uit Afrika op de keeper beschouwd. Maar dan praat je pak em beet over 40.000 jaar geleden of zo iets. En dat ging volgens mij in eerste instantie eigenlijk meer om een strafexpeditie tegen de Neanderthalers die hier al eerder zaten. Alleen beviel het die voorouders van Georgina Verbaan daarna hier dermate goed dat ze toen hier maar gebleven zijn.

0
25 rebo

#ZwartePietIsRacisme is weer trending.

Goede zaak, dan dringt het op een goed moment ook wel door.

4
26 Drumpf

@22
"Dus? Mogen slachtoffers geen sympathisanten hebben?"

Het punt is dat ik het bij velen niet geloof dat het echt is. En dat het alleen maar is om in de publiciteit te komen, of om vooral niet als racist of nazi (bah wat een vieze woorden) te worden uitgemaakt. Van bijvoorbeeld een Doutzen Kroes en een Anouk kan ik het me dan nog wel heel voorstellen, en heb er zelfs nog begrip voor ook, gezien hun privé omstandigheden zal ik maar zeggen.

0
27 rebo

@27 toevoeging

heel voorstellen = heel goed voorstellen

0
28 rebo

@23

"Ja, ik ben een pro-piet en dus per saldo in de ogen van de anti-pieten een racist, nazi, extreem rechts figuur, bruinhemd, PVV stemmer of Baudet aanhanger."

Niet in mijn ogen mits je daadwerkelijk racistisch uitlaat, maar daar zie ik niets van terug in uw bericht. De vrouw van mijn broer is ook pro piet, en zeker niet racistisch en zij zal never nooit op Baudet laat staan op de PVV stemmen. Dus nee, niet elke pro piet is racistisch. Wel bespeur ik veel racistische retoriek op NK van andere pro pieten, ik kan daar niets anders van maken.

Ik ben van mening dat zwarte piet niet moet verdwijnen maar wel aangepast moet worden. Veel mensen, met permissie ook u, maken de denkfout dat omdat zij van mening zijn dat zwarte piet niet racistisch is dat zwarte piet dus per definitie niet racistisch zou kunnen zijn terwijl anderen de verschijning wel als racistisch ervaren. Het gaat er dus niet om wat 'ik' vind maar of ik in staat ben om rekening te kunnen houden met wat anderen vinden. Ik heb geen issue om zwarte piet dus aan te laten passen, kinderen hebben daar ook geen issue mee en dan kan het feest gewoon doorgaan en is iedereen happy.

2
29 Drumpf

@29 Je kunt het wel steeds uitleggen hier over dat aanpas gedoe, maar zoals ik al eerder zei, zolang ze mijn feestje en ons feest in het dorp maar niet vergallen ,onze Sint en onze Zwarte piet zal het me worst wezen. De grote steden, als ze het leuk vinden, kunnen hun eigen kameelklaas en camouflage piet verwelkomen.

1
30 lisaaatjuh

@29 Waarom aanpassen voor een paar jankers
Ik zie daar geen enkele reden toe
Die jankers moeten zich maar aanpassen of het ergens anders proberen

0
31 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Ach dat zien we regelmatig van klimaat fanaten denk even aan die patient bij de XR demonstraties kam ook niet lopent uit Stockholm of die klimaa...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@3 Overigens is 'de het Balkanschiereiland'' mij ook onbekend.Prik, als je mensen op taalfouten wijst, wat alleen onaangename persoonlijkheden...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
OpinieZ Politiek & Maatschappij

https://opiniez.com/2024/04/22/timmermans-doet-verkapte-oproep-tot-geweld-tegen-wilders/inesvanbokhoven/...

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

'het Balkanschiereiland' , niet 'de het Balkanschiereiland'...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Australische premier haalt uit naar ‘arrogante miljardair’ Musk, die weigert beelden steekpartij te verwijderen

En waarom zou Musk die verwijderen, mag de waarheid van die opgeblazen politicus niet getoond worden?...

23 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@2 Fijn dat ik nog wel naar de het Balkanschiereiland mag vliegen van je, Overigens zijn 'Nederlandrrs" mij onbekend. ...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Instortingsgevaar dreigt voor drukste brug van Nederland en dat zorg voor grote problemen

Ik ga wel via de Willemsbrug naar de boeren op Zuid en verder :-)Overigens wel een hysterische kop van het AD. ...

30 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@41 "Dan zijn de rapen gaar, hoor. 😄" Ja, dat zal best dat men er niet blij mee zal zijn. Maar kijk eens: - een nieuw dr...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
In deze openluchtgevangenis leven IS-aanhangers en slachtoffers zij aan zij

@3 "Artikel is niet te lezen" Tja, sorry. dat is geen algemeen probleem, want ik kan het wel lezen. ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Sexy Pornstar NameBf Adult Sexy2 Guys 1 Horse VideoGrannyporn TubeKatestone_againStory Type Sex VideosFull Porn SitePorngames StripXxx Indian Blue FilmNude Try OnGirlsway SquirtXmansterIntersex PornSquirt GifsCody Fern NakedBhabhi Sex XvideoYellamaePussy FingeringPorn TuchyTami ErinBangla Xvideo VideoTeacher Sex VideoXxx Com NepaliBangla Choti Ma CheleDesi Saree XvideoJapanese Father In Law HotBlow Job ViseosJapanese SecViolet Myers HotKhloe Kapri CreampieHentai VoTvs PornErotica MedusaEuropean Sex VideoShradha Kapoor Xxx PicsHard Pound PornDani Jones PornMisty SixxSimilar To BackpagesPorn Fr AmateurFilmes Pornos Com NovinhasBoquete PornoMargot Robbie Naked SceneBig Ass Porn PicsRahyndeejamesBangla Choti GolpooArmani Black Just A Little QuickieThomasin Mckenzie NudeAriana NarieShantal MoniqueFake CopNewfuckHard Work SexMom Swapping PornSoccer MompornXx BritsPorn ViejasLesbian Sex HindiHot MasturbationWww Tamil SaxBallbusting VideosMixed Sexfight깁치티비EntrecoquinsMom Pics NakedWeb Series Adult VideoTonya Harding Sex TapeFilm Semi BokepBest Porn StrsRobin PornNesse DevilHot HunksMilla RoyceElsa R34Porn Indian TeenageShe Is Freaky.comSleepteen PornCatfight ConnectionXhunterAss&feetForgivemefather XxxAsslick AsianPurna XxxMother And Son Taboo PornChanel Uzi PussyShrekpornPorn Hd FuklPorzo ComGay Asian SexAbbiemaleyDesibaba ComBhojpuribfCute Hot NudeLexi Belle PovXxxbhabiJada AmorFu CkSexteen AssNew Hollywood Sex MovieHoward Stern The SybianCfnm GamesLive Cam ShowsXxx Keerthy SureshJuli Anne NudeAdivasi Sex MovieBlacked FuckingXxx RexpornOncam.meHand Job StrangerMultiple Anal CreampieArsenaldaputariaWife Forced XxxBigtits In PublicGay Sex ChatGreece Nude WomenJohnny Sins MassageLayla Jenner LeaksJilboobEnglish Movie Hot SceneReality Kings FreeAlly.lotti OnlyfansRedy TubeOne Piece NuasDesi Bhabhi Hot SceneMallu Aunty Hot Romance VideosVer Filme De SexoXnxx Of BestXxx Video Com Xxx Video ComRctd1223gp King IndianBbc CreampieIno Yamanaka PornSuny Levan XxxFacesitting On SlaveDeseo_sexPorn FemininoGay Miget PornXmaster20JopronSamantha Nude ImagesXnxx Hot FuckMian Khlifa Xxx VideoRiley Reid XxxPorn MakeoutLafbd-06Twink BarebackAmy Carlson NudeDadmuscleEsther SupreeleelaTentical Hentai