Ads Top

Meldkamer Noord-Nederland gaat Internet of Things verkennen

Welke kansen en mogelijkheden biedt het Internet of Things voor Meldkamer Noord-Nederland? Dat wil het innovatieteam van de meldkamer de komende tijd uitzoeken. Samen met de provincie Drenthe, die daarmee een nieuwe partner wordt van de meldkamer.

Marjan van Ewijk, algemeen hoofd MkNN en de Drentse gedeputeerde van Economische Zaken en Verkeer, Henk Brink tekenden in het provinciehuis in Assen een intentieverklaring die moet uitmonden in gezamenlijk onderzoek en gezamenlijke projecten rond Internet of Things (IoT).

Het tekenen van de intentieverklaring was onderdeel van de lancering van een Drenthe dekkend netwerk voor de communicatie via het Internet of Things, het LoRaWAN. Op meer dan dertig hoge punten in de provincie, zoals brandweerposten, zendmasten en op de politie-flat in Assen staan zend-ontvangers voor het netwerk. De Provincie maakt het mogelijk dat overal in Drenthe gratis gebruik mogelijk is van deze nieuwe technologie IoT. Voor inwoners, non-profit organisaties en zogenaamde start-ups. De Provincie gaat LoRaWAN en IoT zelf ook voor allerlei toepassingen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.